Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Στις φυλακές Κορυδαλλού το ζεύγος Παπαντωνίου
Στις φυλακές Κορυδαλλού το ζεύγος Παπαντωνίου

Στις φυλακές Κορυδαλλού το ζεύγος Παπαντωνίου

Το σκεπτικό της προσωρινής σης

Ως ύποπτοι φυγής κρίθηκαν ο και η σύζυγός του, όπως αναφέρεται στο σκεπτικό ανακριτών και εισαγγελέα, που αργά χθες τη νύχτα αποφάσισαν την προφυλάκισή τους.

Στο ένταλμα της προσωρινής τους σης υπάρχουν, σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις λόγοι για τους οποίους θεωρήθηκε επιβεβλημένη η προφυλάκισή τους. Για τον Γιάννο Παπαντωνίου και την Σταυρούλα Κουράκου κρίθηκε ότι:

Είναι ύποπτοι φυγής στο εξωτερικό καθώς έχουν άδεια παραμονής στην Ελβετία και μισθωμένη κατοικία εκεί. Είναι ύποπτοι τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων (εάν παραμείνουν δηλαδή ελεύθεροι, είναι πιθανό να συνεχίζουν το -κατά το κατηγορητήριο- ξέπλυμα μαύρου χρήματος).

Τέλος, δεν συναίνεσαν στην άρση του τραπεζικού απορρήτου ή όταν συναίνεσαν, την αμφισβήτησαν.

Υπενθυμίζεται ότι και οι δύο θα οδηγηθούν σήμερα στις φυλακές Κορυδαλλού αφού διανυκτέρευσαν στη ΓΑΔΑ.

Η Παπαντωνίου κράτησε περί τις 18 ώρες και διεξήχθη επί δύο ημέρες, Δευτέρα και Τρίτη, ενώ επί πέντε ώρες απολογήθηκε χθες η σύζυγός του. Το κατηγορητήριο βαρύ το οποίο αποτελούσε ολόκληρο τόμο, πάνω από 650 σελίδες, αποτέλεσε τη βάση των πολύωρων απολογιών, οι οποίες ελήφθησαν από την ανακρίτρια Διαφθοράς Ηλιάνα Ζαμανίκα και τον επίκουρο ανακριτή Γεώργιο Ευαγγέλου.

Κατά την πολύωρη του ο πρώην , σύμφωνα με πληροφορίες, απάντησε σε ερωτήσεων σχετικά με τη σύμβαση για αναβάθμιση του προγράμματος για έξι φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού που υπεγράφη επί των ημερών του στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Αρνήθηκε τα του κατηγορητηρίου, ότι η υπογραφή της σύμβασης αυτής προκάλεσε ζημιά στο , η οποία αποτιμάται σε 400 εκατ. ευρώ και υποστήριξε ότι αν η σύμβαση αυτή ακυρωνόταν, τότε θα είχε υποστεί βλάβη το δημόσιο συμφέρον.

Σε ό,τι αφορά την κατηγορία του ξεπλύματος μαύρου χρήματος που αντιμετώπιζε ο ίδιος και η σύζυγός του ως συνδικαιούχος κάποιων λογαριασμών του, ο πρώην σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκε ότι πήρε για τη σύμβαση των φρεγατών, και επέμεινε στην αρχική του θέση ότι δεν υπήρξε αποδέκτης παράνομων πληρωμών.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση