Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Στις φλόγες ιστιοπλοϊκό σκάφος 10 μέτρων στη παραλία του Βόλου
Στις φλόγες ιστιοπλοϊκό σκάφος 10 μέτρων στη παραλία του Βόλου

Στις φλόγες ιστιοπλοϊκό σκάφος 10 μέτρων στη παραλία του Βόλου

Στις τυλίχθηκε γύρω στις 14:55 από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, μήκους 10 μέτρων που ήταν αγκυροβολημένο στο “κορδόνι” απέναντι από το κτίριο Παπαστράτου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με να υποστεί σοβαρές ζημιές και τελικά το απόγευμα να βυθιστεί.

Η φωτιά που ξεκίνησε από την καμπίνα, γρήγορα επεκτάθηκε και σε άλλα σημεία του σκάφους, εξαιτίας των εύφλεκτων υλικών κατασκευής του.

Στο σημείο έσπευσαν τρία πυροσβεστικά με 10 άνδρες, προκειμένου να θέσουν την υπό έλεγχο, ώστε να μην επεκταθεί σε παρεκείμενα  σκάφη, κάτι που τελικά έγινε κατορθωτό γύρω στις 3:15 το απόγευμα.

Εκείνη την ώρα μέσα βρισκόταν ένας αλλοδαπός, Δανέζικης υπηκοότητας, που κατόρθωσε να το εγκαταλείψει γρήγορα και δεν υπέστη κάποιον τραυματισμό.

Από το έβγαινε πυκνός μαύρος καπνός, ο οποίος λόγω και του αέρα επεκτάθηκε με την οσμή πλαστικού να είναι έντονη, τόσο στο κέντρο της πόλης, όσο και σε βορειότερες συν, λόγω της καύσης των πολυεστερικών μερών του ιστιοπλοϊκού.

Στην περιοχή κατέπλευσε περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος καθώς και ρυμουλκό πλοίο για πιθανή επέμβαση.

Γύρω στις 5.00 το απόγευμα αποχώρησαν οι , ενώ προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί το Κεντρικό Βόλου.

Μετά την ολοκλήρωση της κατάσβεσης το εν λόγω σκάφος μεταφέρθηκε ρυμουλκούμενο, στα αβαθή της κεφαλής του προβλήτα γ΄, του εμπορικού λιμένα Βόλου. Στην περιοχή τοποθετήθηκε προληπτικά πλωτό φράγμα, για την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος.

Ο επιβαίνων διασώθηκε, ενώ για τα αίτια του συμβάντος θα επιληφθούν οι αρμόδιες Αρχές.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση