Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Στις φλόγες ιστιοπλοϊκό σκάφος 10 μέτρων στη παραλία του Βόλου
Στις φλόγες ιστιοπλοϊκό σκάφος 10 μέτρων στη παραλία του Βόλου

Στις φλόγες ιστιοπλοϊκό σκάφος 10 μέτρων στη παραλία του Βόλου

Στις φλόγες τυλίχθηκε γύρω στις 14:55 από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ιστιοπλοϊκό σκάφος μήκους 10 μέτρων που ήταν αγκυροβολημένο στο “κορδόνι” απέναντι από το κτίριο Παπαστράτου του ς, με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρές ζημιές και τελικά το απόγευμα να βυθιστεί.

Η φωτιά που ξεκίνησε από την καμπίνα, γρήγορα επεκτάθηκε και σε άλλα σημεία του σκάφους, εξαιτίας των εύφλεκτων υλικών κατασκευής του.

Στο σημείο έσπευσαν τρία πυροσβεστικά με 10 , προκειμένου να θέσουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο, ώστε να μην επεκταθεί σε παρεκείμενα  σκάφη, κάτι που τελικά έγινε κατορθωτό γύρω στις 3:15 το απόγευμα.

την ώρα μέσα βρισκόταν ένας αλλοδαπός, Δανέζικης υπηκοότητας, που κατόρθωσε να το εγκαταλείψει γρήγορα και δεν υπέστη κάποιον τραυματισμό.

Από το σκάφος έβγαινε πυκνός μαύρος καπνός, ο οποίος λόγω και του αέρα επεκτάθηκε με την οσμή πλαστικού να είναι έντονη, τόσο στο κέντρο της πόλης, όσο και σε βορειότερες συνοικίες, λόγω της καύσης των πολυεστερικών μερών του ιστιοπλοϊκού.

Στην περιοχή κατέπλευσε περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος καθώς και ρυμουλκό πλοίο για πιθανή επέμβαση.

Γύρω στις 5.00 το απόγευμα αποχώρησαν οι πυροσβέστες, ενώ προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο .

Μετά την ολοκλήρωση της κατάσβεσης το εν λόγω σκάφος μεταφέρθηκε ρυμουλκούμενο, στα αβαθή της κεφαλής του προβλήτα γ΄, του εμπορικού λιμένα . Στην περιοχή τοποθετήθηκε προληπτικά πλωτό φράγμα, για την προστασία του θαλασσίου τος.

Ο επιβαίνων διασώθηκε, ενώ για τα αίτια του συμβάντος θα επιληφθούν οι αρμόδιες Αρχές.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση