Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Στις ειδικές διαδρομές του Πηλίου το 40ο Ράλλυ Κένταυρος 
Στις ειδικές διαδρομές του Πηλίου το 40ο Ράλλυ Κένταυρος 

Στις ειδικές διαδρομές του Πηλίου το 40ο Ράλλυ Κένταυρος 

 

 

Με το επετεικό 40ο θα ξεκινήσει το φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ασφάλτου, από τις ειδικές διαδρομές του Πηλίου , ως εναρκτήριο γύρο του Πρωταθλήματος.

Το φετινό θα είναι διήμερο και είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 13 &14 Μαΐου 2023 στις καταπράσινες διαδρομές του βουνού των Κενταύρων.

Τη διοργάνωση του αγώνα έχει αναλάβει το Αθλητικό Σωματείο (Λ.Α. Βόλου) έχοντας τη στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου, καθώς και των Δήμων Νοτίου Πηλίου & ς-Μουρεσίου, οι οποίοι βρίσκονται πάντα στο πλευρό της Λέσχης και αποτελούν εχέγγυο για την άρτια προετοιμασία και διεξ του αγώνα στη περιοχή της Μαγνησίας.

Σήμερα στο Διοικητήριο της ΠΕΜΣ δόθηκε συνέντευξη Τύπου από τους οργανωτές και τους φορείς που στηρίζουν αυτή τη σημαντική μηχανοκίνητη διοργάνωση.

Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη εξέφρασε την ικανοποίησή της που ο θεσμός συνεχίζεται μετά την πανδημία με πλειάδα συμμετοχών πληρωμάτων από την αλλά και ένα από την Κύπρο. Από τα 43 πληρώματα τα οκτώ είναι από το Βόλο (τρία από το Νότιο Πήλιο), οκτώ από την Κρήτη και ένα από την Κύπρο που για πρώτη φορά παρακολουθεί το πρωτάθλημα ράλλυ.

Το μήνυμα που περνάμε είπε ο Γ. Μόρας της Λ.Α.Β. ,είναι ότι «δεν τρέχουμε στους δρόμους, τρέχουμε σε κλειστούς δρόμους, ώστε οι να κάνουν και το χόμπι τους με ασφάλεια».

Οι δρόμοι κλείνουν μία ώρα πριν την έναρξη των ειδικών διαδρομών και ανοίγουν μετά το τέλος τους.

Η φετινή έκδοση του αγώνα περιλαμβάνει 4 επαναλαμβανόμενες  ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 90 αγωνιστικών χιλιομέτρων προσφέροντας μεγαλύτερη οδηγική απόλαυση στα πληρώματα που θα συμμετάσχουν στον αγώνα και μεγάλες συγκινήσεις στους φίλους του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού και των αγώνων Ράλλυ ειδικότερα.

Το Αρχηγείο του αγώνα θα στεγάζεται στα γραφεία της στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, όπου ο χώρος Εκκίνησης-Τερματισμού και Service Park.

Το πρωί του Σαββάτου13Μαΐου θα διεξαχθεί ο Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος στο χώρο του Ι.ΚΤΕΟ Βόλου (4οχλμ Βόλου – Λάρισας) ενώ η έναρξη του 1ου σκέλους του αγώνα θα δοθεί το μεσημέρι του Σαββάτου στις 12:00, με τα πληρώματα να εκκινούν από το Πανθεσσαλικό Στάδιο ώστε να αγωνιστούν σε 6 ειδικές διαδρομές.

Την Κυριακή 14Μαΐου στις 09:30 το πρωί για την εκκίνηση του 2ουσκέλους του αγώνα από το Service Park και την διεξ 2 ειδικών.

Ο Τερματισμός είναι προγραμματισμένος για το μεσημέρι (13:06) της ίδιας ημέρας στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση