Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Στις 5 Δεκέμβρη η δίκη του οδηγού φορτηγού – φονιά τριών παιδιών στο Ριζόμυλο
Στις 5 Δεκέμβρη η δίκη του οδηγού φορτηγού – φονιά τριών παιδιών στο Ριζόμυλο

Στις 5 Δεκέμβρη η δίκη του οδηγού φορτηγού – φονιά τριών παιδιών στο Ριζόμυλο

Γι τις 5 Δεκέμβρη 2016 ναβλήθηκε η του 22χρονου τότε οδηγού του μοιραίου φορτηγού, που στις 23ης Ιουλίου 2014 στο 36οχιλιόμετρο της εθνικής οδού Βόλου- Λάρισας, στο ύψος του Ριζομύλου, είχε παρασύρει στον θάνατο σε τροχαίο , τον Φίλιππο Καπανιάρη, 20 ετών, και τις αδερφές Ιωάννα Κουτσιαρή, 18 ετών, και Κατερίνα Κουτσιαρή 21 ετών.

Το ποινικό σκέλος της υπόθεσης που αφορά την κατηγορία για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή κατά του οδηγού που προκάλεσε το , είχε προγραμματιστεί να γίνει σήμερα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, αλλά αναβλήθηκε, λόγω παρέλευσης του ωραρίου και προσδιορίστηκε για τις 5 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τον συνήγορο των οικογενειών των θυμάτωνXριστόφορο Γκλαβένο.

Οι συγγενείς των αδικοχαμένων παιδιών και δεκάδες φίλοι τους από το Ριζόμυλο και το , βρέθηκαν σήμερα έξω από τα Δικαστήρια του Βόλου, όπου ανήρτησαν πανό, ενώ φορούν μαύρα μπλουζάκια που έγραφαν στο μπροστινό μέρος τα ονόματα των παιδιών και στο πίσω μέρος το αίτημά τους «Ζητάμε Δικαίωση».

Ο νομικός των συγγενών ζητά την πλήρη ποινική των οικογενειών των θυμάτων και τον σωστό χαρακτηρισμό του αδικήματος ως κακουργήματος και όχι ως πλημμελήματος, αλλά και την παραδειγματική τιμωρία του οδηγού.

Η κατηγορία που αντιμετωπίζει ο του μοιραίου φορτηγού είναι η ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και από την πλευρά των οικογενειών έχουν γίνει ενέργειες για να κινηθεί η ποινική με κακουργηματικό περιεχόμενο για διατάραξη ς συγκοινωνιών από ενδεχόμενο δόλο από τον οποίο προκλήθηκε θάνατος τρίτων προσώπων, υπόθεση που εκκρεμεί ως προκαταρκτική εξέταση στον Εισαγγελέα Εφετών Λάρισας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση