Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Στις 100.000 οι υπογραφές στο avaaz.org για τις κατασχέσεις
Στις  100.000 οι υπογραφές  στο  avaaz.org για τις κατασχέσεις

Στις 100.000 οι υπογραφές στο avaaz.org για τις κατασχέσεις

Προτεραιότητα εξαγοράς από τους Έλληνες δανειολήπτες

Στις 96.442 έφτασαν οι υπογραφές σήμερα στις 13.00 στο ηλεκτρονικό ψήφισμα, με το οποίο ζητείται να νομοθετηθεί και στην Ελλάδα η προτεραιότητα του δανειολήπτη και του εγγυητή στην εξαγορά του δανείου που τους βαρύνει, πριν την πώλησή τους σε funds.

H δικηγόρος Αριάδνη Νούκα, τονίζει ότι η Κομισιόν επιβεβαίωσε πως η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει λόγο να μην νομοθετήσει το αίτημά μας, το οποίο πλέον στηρίζουν ο επικεφαλής της Alpha Bank και το Οικονομικό Επιμελητήριο και προσθέτει πως η ηλεκτρονική ψηφοφορία έχει αναρτηθεί στη διαδικτυακή υπηρεσία συλλογής υπογραφών avaaz.org και στόχος είναι οι υπογραφές να φτάσουν 350.000.

“Έρχονται τα ξένα κερδοσκοπικά funds για να αρπάξουν σπίτια και επιχειρήσεις. Αφού αγοράσουν τα δάνειά μας κοψοχρονιά απ’ τις τράπεζες, θα μας πιέζουν με μαζικούς και κατασχέσεις. Μπορούμε όμως να ψαλιδίσουμε τα φτερά τους πριν προσγειωθούν!

Σε λίγες μέρες, φθάνει στη Βουλή η νομοθεσία για τα κόκκινα δάνεια. Ως δικηγόρος που ασχολούμαι χρόνια με το θέμα, καλώ την κυβέρνηση: να δώσει πρώτα το δικαίωμα στους Έλληνες να ξεχρεώσουμε οι ίδιοι τα δάνειά μας στις εξευτελιστικές τιμές που θα πωλούνταν στα ξένα funds.

Ίσως είναι η τελευταία μας ευκαιρία να προστατεύουμε χιλιάδες σπίτια. Και είναι εφικτό! Η Κύπρος πρόσφατα πέρασε παρόμοιο προστατευτικό νόμο” αναφέρει η κα Νούκα που ανέλαβε τη συγκεκριμένη δράση και καλεί τους δανειολήπτες και όχι μόνο να το υπογράψουν για να φτάσει στον πρωθυπουργό και στη Βουλή, πριν οι ξένοι αρχίσουν να παίρνουν τα σπίτια των δανειοληπτών.

Η κα Νούκα ζητά από τους πολίτες, να αφιερώσουν 30 δευτερόλεπτα για να υπογράψουν, ώστε να προβλεφθεί διάταξη στο νόμο που θα προβλέπει προτεραιότητα εξαγοράς των δανείων από τους Έλληνες δανειολήπτες, πριν την πώληση στα ξένα funds, όπως έγινε και στην Κύπρο.

«Η προσπάθεια που πήρε σάρκα και οστά μέσα από το ψήφισμα, είναι μια προσπάθεια 2,5 ετών που ξεκίνησε από το Νοέμβριο του 2013, διότι και τότε ήταν περίοδος που πωλούνταν τα κόκκινα δάνεια, έχω κάνει εξώδικο σε τράπεζα, να πωληθεί το δάνειο σε πελάτες μου και όχι στα funds. Τώρα, με την επίσημη νομοθέτηση της πώλησης των δανείων, αυτό το, κατά την άποψή μου, απαράδεκτο νομοθέτημα, από την άποψη ότι δεν δίνει το δικαίωμα προτεραιότητας στους δανειολήπτες να αγοράσουν τα δάνειά τους, η προσπάθεια πήρε σάρκα και οστά μέσα από ένα ψήφισμα», σημείωσε η κα Νούκα.

«Είναι θέμα πολιτικής βούλησης και λυπάμαι ιδιαίτερα που η αριστερή κυβέρνηση δεν έφερε τη συγκεκριμένη διάταξη μέσα στο νόμο, όπως επίσης και η αντιπολίτευση δεν κατέβασε ως τροπολογία αυτή τη διάταξη», είπε η Αριάδνη Νούκα.

Η ίδια πρόσθεσε ότι είναι τραγικό στις συνθήκες που ζούμε, χωρίς υπαιτιότητα των Ελλήνων, να έχει χαθεί το 50% του εισοδήματός τους, 2,2 εκατομμύρια να είναι στο όριο της ένδειας και της φτώχειας, ήταν σεβασμός, στην αξιοπρέπεια που έδειξε ο Έλληνας πολίτης και δανειολήπτης όλα αυτά τα χρόνια, να δοθεί αυτό το δικαίωμα.

«Δεν έχουν αντιληφθεί οι κυβερνώντες και η αντιπολίτευση, τι σημαίνει αυτό που έρχεται. Απειλεί την κοινωνική συνοχή της Ελλάδας, γιατί εκτός από τα κόκκινα, αφορά και τα εξυπηρετούμενα δάνεια και συνολικά το μέτρο αφορά 2,5 εκατομμύρια Έλληνες, καθώς και τουλάχιστον ένας εγγυητής σε κάθε δανειακή σύμβαση», ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Νούκα.

Η δικηγόρος συμπλήρωσε ότι όπου πήγαν τα κερδοσκοπικά funds (Ιρλανδία, Ισπανία), έχουν φέρει τη δυστυχία και τόνισε ότι έχουμε αυτή τη στιγμή μια μοναδική δυνατότητα να ασκήσουμε πίεση.

Η κα Νούκα, τόνισε ότι το όριο ώστε το ψήφισμα να αποκτήσει σοβαρή φωνή, είναι 350.000 υπογραφές, για να φτάσει στον πρωθυπουργό και στα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου και για το λόγο αυτό πρέπει να πάρει δύναμη.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση