Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Στηρίζει τη διεθνώς διακριμένη ομάδα «Κένταυρος» του Π. Θ. η Περιφέρεια Θεσσαλίας
Στηρίζει τη διεθνώς διακριμένη ομάδα «Κένταυρος» του Π. Θ. η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Στηρίζει τη διεθνώς διακριμένη ομάδα «Κένταυρος» του Π. Θ. η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Με την έμπρκτη στήριξη της Περιφέρεις Θεσσαλίας η ομάδα «Κένταυρος» φοιτητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ανεβάζει τον πήχη και συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις του διαρκώς βελτιούμενου μονοθέσιου αυτοκινήτου το οποίο διαπρέπει διεθνώς σε διαγωνιστικές διαδικασίες.

Οι – μέλη της ομάδας Κυριάκος Τσαμαντουρίδης και Θοδωρής Αλιμονάκης, επισκέφθηκαν το πρωί της Δευτέρας τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό προκειμένου να τον ενημερώσουν για την πρόοδο αλλά και τα μελλοντικά πλάνα του φιλόδοξου αυτού προγράμματος.

Επιπρόσθετα, ευχαρίστησαν τον κ. Αγοραστό που πίστεψε από την αρχή στην προσπάθειά τους, αλλά και για την οικονομική στήριξη που παρείχε η Περιφέρεια χωρίς την οποία δεν θα προχωρούσε η ερευνητική διαδικασία, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση από την ομάδα του μονοθέσιου.

Από την πλευρά του ο Θεσσαλίας συνεχάρη τους για την προσπάθεια αλλά και τις διεθνείς διακρίσεις τους, οι οποίες μάλιστα έρχονται σε μία δύσκολη περίοδο για τη χώρα και με λίγα εφόδια.

Συγκεκριμένα ο κ. δήλωσε τα εξής: «Οι φοιτητές που συμμετέχουν στην ομάδα «Κένταυρος» αποτελούν λαμπρό παράδειγμα για το πώς η χώρα μας μέσα από τους νευραλγικούς τομείς της έρευνας και της καινοτομίας μπορεί να δημιουργήσει ανάσες προόδου και ελπίδας.

Ενθαρρύνουμε με κάθε τρόπο λοιπόν προσπάθειες που δημιουργούν ερευνητικές και επενδυτικές θέσεις εργασίας αλλά και προοπτικές αξιοποίησης του παραγόμενου προϊόντος. Πολύ περισσότερο όταν αυτές οι προσπάθειες προέρχονται από το δικό μας , το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και από νέους ερευνητές που αποτελούν φορείς νέων ιδεών.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σ' αυτά τα που με λίγα κάνουν πολλά και αποδεικνύουν στην πράξη πως ενωμένοι οι έλληνες πετυχαίνουμε θαύματα.

Τους στηρίξαμε από την πρώτη στιγμή. Αποτελεί χρέος και ηθική υποχρέωση για εμάς ως Περιφέρεια Θεσσαλίας να συνεχίσουμε να στηρίζουμε αυτή την προσπάθεια, ακόμη και σ' αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Τους εύχομαι πάντα επιτυχίες και τους θυμίζω τα λόγια του έλληνα συγγραφέα Μανώλη Δουκίδη: «Αυτό που μετράει δεν είναι η επιθυμία σου για να νικήσεις και να πετύχεις. Όλοι έχουν τέτοιες επιθυμίες. Αυτό που πραγματικά έχει σημασία είναι η αποφασιστικότητά σου να δουλέψεις σκληρά για να εκπληρώσεις την επιθυμία σου να πετύχεις».

Η ΟΜΑΔΑ «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ»

Η «Centaurus Racing Team» συστάθηκε το 2009 από προπτυχιακούς φοιτητές του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Στόχος της ομάδας είναι ο σχεδιασμός και η κατασκευή ενός μονοθέσιου υ ικανό να συμμετάσχει στο μεγαλύτερο φοιτητικό διαγωνισμό για μηχανικούς, τον Formula Student.

Η centaurus Racing Team προπαθεί να παραβρίσκεται και να συμμετέχει σε όσο δυνατόν περισσότερες διοργανώσεις, τόσο μηχανοκίνητου αθλητισμού όσο και επιστημονικού ενδιαφέροντος. Επίσης, διοργανώνει παρουσιάσεις ώστε να προβάλει το έργο, τις επιτυχίες, τους στόχους της και όσους την έχουν υποστηρίξει.

Με τη πολύτιμη βοήθειά της Περιφέρειας Θεσσαλίας η ομάδα προμηθεύτηκε καίρια εξαρτήματα για τη βελτιστοποίηση του μονοθέσιου Nessus R. Με αυτό τον τρόπο κατάφερε να διαγωνιστεί για πρώτη φορά σε έναν από τους απαιτητικότερους διαγωνισμούς, το Formula Student Germany.

Η παρουσία της ομάδας δεν πέρασε απαρατήρητη διεθνώς, καθώς μηχανικός της Ferrari, χαρακτήρισε τον Χείρωνα ως ένα από τα καλύτερα αυτοκίνητα ομάδας που αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο υψηλότερο επίπεδο του διαγωνισμού.

Ο στόχος για το 2016 είναι δημιουργία του εξ' ολοκλήρου νέου, τρίτου μονοθέσιου αυτοκινήτου της ομάδας και η συμμετοχή της σε τουλάχιστον έναν ευρωπαϊκό διαγωνισμό το ερχόμενο καλοκαίρι. Και σε αυτή την προσπάθεια, η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα είναι αρωγός, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Season 2010-11
Formula Student Italy, Varano 2011: Class 3
1η Θέση στη Γενική Κατάταξη
1η Θέση στο Cost Analysis
Season 2011-12
Formula Student Silverstone 2012: Class 2
9η Θέση στη Γενική Κατάταξη
3η Θέση στο Design Event
5η Θέση στο Business Presentation
Season 2012-13
Formula Sti dent Italy, Varano 2013: Class 1
1η Θέση στο Business Presentation
4η Θέση στο Cost Analysis
Season 2013-14
Formula Student Hungary, Gyor 2014: Class 1
10η Θέση στο Skid Pad
12η Θέσή στο Business Presentation
Season 2014-15
Formula Student Germany, Hockenheim 2015: Class 1 19η Θέση στο δυναμικό αγώνισμα Skid Pad
27η Θέση στη Γενική Κατάταξη ανάμεσα στις 71 από τις καλύτερες ομάδες παγκοσμίως, στον απαιτητικότερο διαγωνισμό Formula Student.
Η ΟΜΑΔΑ
Η ομάδα «Κένταυρος» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αποτελείται από τους εξής φοιτητές:
Φειδίας Στάμου – Engine & Drivetrain
Αλιμονάκης Θοδωρής – Electrics & Electronics
Ντιούδης Σταύρος – Suspension
Αναγνωστόπουλος Κωνσταντίνος – Frame & Body
Καλιαμπέτσου Ματίνα – Engine & Drivetrain
Σχίζα Αγλαϊα – Engine & Drivetrain
Καϊμενόπουλος Κωνσταντίνος – Suspension
Λιόντος Κωσταντίνος Παναγιώτης – Suspension
Κοσμίδης Πασχάλης – Electrics & Electronics
Οξύζογλου Ιωάννης – Frame & Body
Λιάτης Χρήστος – Frame & Body
Ξυδιανού Φαίη – Suspension
Κορφιάτης Νικόλαος – Engine & Drivetrain
Χατζηκύρκου Μιχάλης – Engine & Drivetrain
Χατζηχαραλάμπους Ελευθερία – Frame & Body
Τσαμαντουρίδης Κυριάκος – Economics
Μορφίδης Στράτος – Engine & Drivetrain
Μπατσιόλας Γιάννης – Economics
Μπέκα Αθηνά – Economics
Merkulyeva Kristina – Economics
Ζερλέντης Καφαράκης Θοδωρής – Economics
Youtube Channel Centaurus Racing Team: https://www.youtube.com/user/CentaurusTV

SONY DSCKENTAYROS2

KENTAYROS1

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση