Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Στήριξη της Ελλάδας στην υπό ευρωπαϊκή ηγεσία ναυτική αποστολή στο Ορμούζ
Στήριξη της Ελλάδας στην υπό ευρωπαϊκή ηγεσία ναυτική αποστολή στο Ορμούζ

Στήριξη της Ελλάδας στην υπό ευρωπαϊκή ηγεσία ναυτική αποστολή στο Ορμούζ

Μί υπό την Ευρώπη νυτική στα στενά του Ορμούζ -μια ζωτικής σημασίας θαλάσσια οδό για τις παγκόσμιες μεταφορές η οποία υφίσταται τις συνέπειες των στρατιωτικών εντάσεων στη - κέρδισε την πολιτική υποστήριξη περισσότερων χωρών, ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική κυβέρνηση.

Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως η έχει τώρα την πολιτική υποστήριξη της Γερμανίας, του Βελγίου, της Δανίας, της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Ολλανδίας και της ς, πέραν της ίδιας της Γαλλίας.

Στη σχετική ανακοίνωση του Γαλλικού ΥΠΕΞ, αναφέρεται ότι η αυξανόμενη ανασφάλεια και αβεβαιότητα στον Κόλπο και τα Στενά του Ορμούζ  με πολλά ναυτικά και μη περιστατικά , επηρεάζει την ελευθερία της ναυσιπλοΐα και την ασφάλεια Ευρωπαϊκών και μη ευρωπαϊκών σκαφών και πληρωμάτων στην περιοχή.

Το Γαλλικό ΥΠΕΞ αφού χαρακτηρίζει  τις πρόσφατες εξελίξεις στη εξαιρετικά ανησυχητικές, αναφέρει ότι  η κοινή πεποίθηση  ότι η υφιστάμενη κατάσταση στον Κόλπο και τα Στενά του Ορμούζ παραμένει ασταθής (οδήγησε) τις κυβερνήσεις του Βελγίου, της Δανίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Ολλανδίας και της ς υποστηρίζουν πολιτικά τη δημιουργία μίας υπό ευρωπαϊκή ηγεσία ναυτικής  αποστολής επιτήρησης στα στενά του Ορμούζ. (EMASOH).

«Καλωσορίζουμε την υλική συνεισφορά της Δανίας, της Γαλλίας και της Ελλάδας στην προσπάθεια αυτή και αναμένουμε περαιτέρω συμβολή τις επόμενες ημέρες».

Σε πλήρη συμφωνία με το διεθνές δίκαιο, συμπεριλαμβανομένης της ς του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θαλάσσης (UNCLOS), η αποστολή, θα παράσχει  ενισχυμένη ναυτική (…) στον Κόλπο και την Αραβική Θάλασσα.

Και η ανακοίνωση καταλήγει ότι η «ευρωπαϊκή αποστολή στοχεύει να ενδυναμώσει την αποκλιμάκωση και την συμπληρωματική δράση στις κρίσιμες διπλωματικές προσπάθειες που στοχεύουν στη διασφάλιση της αυξημένης σταθερότητας και του διαλόγου στην περιοχή εντός ενός σαφούς πλαισίου».

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση