Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Στήριξη στους αγροτικούς συνεταιρισμούς εξέφρασε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά
Στήριξη στους αγροτικούς συνεταιρισμούς εξέφρασε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ  Φώφη Γεννηματά

Στήριξη στους αγροτικούς συνεταιρισμούς εξέφρασε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά

Χαρακτήρισε πρότυπο τον Αγροτικό Σύλλογο Βόλου και την ΕΒΟΛ

Τη στήριξη στους αγροτικούς συνεταιρισμούς σε όλα τα επίπεδα εξέφρασε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά η οποία επισκέφθηκε τη γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ και συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Βόλου ικ. Πρίντζο και αγροκτηνοτρόφους.

Η κα Γεννηματά έφτασε στο ΕΒΟΛ με μια ώρα καθυστέρηση και δεν έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, αλλά ανέβηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων , όπου ο κ. Πρίντζος την ενημέρωσε για τα θέματα και τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου , καθώς και για το θέμα των ανακτήσεων των ποσών από τις εκπτώσεις στους τόκους δανείων που είχαν λάβει οι συνεταιριστικές οργανώσεις μετά το πυρηνικό ατύχημα στο Τσέρνομπιλ για να στηρίξουν τους παραγωγούς μετά από προτροπή της τότε κυβέρνησης.

Ο ίδιος τόνισε ότι δεν συνέπραξε δημιουργικά η με τους συνεταιρισμούς με αποτέλεσμα ο αγροκτηνοτροφικός κάδος να πνέει τα λοίσθια και το μέλλον να δείχνει αβέβαιο.

«Έπαψα να ελπίζω στην παρούσα κυβέρνηση. Πρέπει να γίνει κάτι άμεσα , αλλιώς η κατάσταση το 2017 θα είναι μη αναστρέψιμη» επεσήμανε ο κ. Πρίντζος και πρόσθεσε: «το εισαγόμενο γάλα στη χώρα τριπλασιάστηκε και ψαλίδα αντί να κλείσει ανοίγει περισσότερο. Επίσης δεν υπάρχουν έργα υποδομής στον Θεσσαλικό κάμπο.»

Ο πρόεδρος της ΕΑΣ την ενημέρωσε τόσο για την καλή της Ένωσης όσο και για το γεγονός ότι ο αγροτικός κόσμος βρίσκεται σε απόγνωση, ζει με ανασφάλεια δεν μπορεί να καλλιεργήσει να παράγει και να βοηθήσει τον κόσμο να βγει από την κρίση.

Της έθεσε το θέμα των ανακτήσεων που είναι πολύ σοβαρό καθώς -όπως είπε- «το συνεταιριστικό κίνημα έχει καταρρεύσει κι ελάχιστες είναι οι συνεταιριστικές οργανώσεις που έχουν μείνει όρθιες κι αν συμβεί αυτό με τις ανακτήσει θα κλείσουν κι αυτές».

Σε των δημοσιογράφων να σχολιάσει τα όσα είπε η Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Παπανάτσιου για το ζήτημα αυτό ο κ. Πρίντζος απάντησε: «Η κα. Παπανάτσιου είναι από τον Αλμυρό να μας πει αν ήρθε στον Α.Σ. Αλμυρού η βεβαίωση των οφειλών από τις ανακτήσεις και δεύτερον να πούμε ότι δεν έχει γίνει ποτέ να μην εφαρμοστεί απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου.

Θα πρέπει να κοιτάξουμε πως είναι δυνατόν να μειωθούν οι και να μην είναι οι εθνικοί από τότε και από τότε μέχρι σήμερα να δώσουμε μία διάρκεια και να μην είναι ακαριαίος . Δεν μπορεί ο κ. υπουργός να λέει άλλα τη μία μέρα κι άλλα την άλλη. Όταν στο Υπουργείο ο υπουργός μας λέει χαμηλά την μπάλα, την πήγαμε δύο χρόνια και το αποτέλεσμα ήταν 30 συνεταιριστικές οργανώσεις να λάβουν το χαρτάκι των βεβαιώσεων οφειλών. Περιμένουμε απαντήσεις».

Οι αγελαδοτρόφοι κ.κ. Τσιαμήτας και Μωραΐτης είπαν ότι κάθε χρόνο παράγουν όλο και λιγότερο, ότι αδυνατούν να ταΐσουν τα ζώα τους λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και ζήτησαν από την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να παρέμβει ώστε να μην αφανιστεί ο πρωτογενής τομέας που αποτελεί την ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, ενώ κατήγγειλαν την ΣΥΡΙΖΑ-ΑΕΛ για την αντιαγροτικη πολιτική που εφαρμόζει.

Μιλώντας η κα Γεννηματά είπε ότι το ΠΑΣΟΚ ανέδειξε τα προβλήματα του αγροτικού κλάδου , χαρακτήρισε πρότυπο την ΕΑΣ Βόλου, την οποία –όπως παρατήρησε δείχνει το διάχυτο συνεταιριστικό της πνεύμα και προσέθεσε: «είμαστε στο πλευρό σας. Ο πρωτογενής αγροτικός τομέας και η πρωτογενής [παραγωγή είναι βασικός πυλώνας ανάπτυξης της χώρας.

Η ίδια τόνισε ότι προϋπόθεση για να βγει η χώρα από τα αδιέξοδα είναι να δημιουργηθεί ένα εθνικό σχήμα ανασυγκρότησης και χαρακτήρισε επικίνδυνο το σχήμα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΡΕΛ, ενώ υπερασπίστηκε της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ λέγοντας «βάλαμε πλάτη για να μην χρεοκοπήσει η χώρα».

«Εμείς θέσαμε εξ' αρχής την ανάγκη συγκρότησης εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης με τους δανειστές και ως πρωταρχικό θέμα θέσαμε το φορολογικό και ασφαλιστικό των αγροτών» επισήμανε η Φώφη Γεννηματά , χαρακτηρίζοντας ζοφερό το τοπίο των αγροτών.
«Η κυβέρνηση έβαλε μια θηλιά στο λαιμο των αγροτών και καθημερινά τη σφίγγει όλο και περισσότερο, εμμένοντας σε ιδεοληψίες , εμμονές και τυχοδιωκτικές κινήσεις» είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και τόνισε ότι πρέπει να πέσει στο 13% ο φορολογικός συντελεστής για το αγροτικό πετρέλαιο και να δοθούν κίνητρα στους αγρότες.

Επίσης τόνισε ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένα εθνικό σχέδιο εξαγωγών που θα στηρίζει τους παραγωγούς και ΄'ένα αντίστοιχο σχέδιο εισαγωγών , όπου οι Έλληνες παραγωγοί το επιτρέπουν.

Τέλος η κα Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση τόσο για την απελευθέρωση της εισαγωγής γάλακτος όσο και για τον αδόκιμο τρόπο που χρησιμοποιεί στο θέμα των ανακτήσεων, ενώ για το τελευταία θέμα είπε στον κ. Πρίντζο: « Περιμένουμε το σχέδιο δράσης της επιτροπής που έχετε συγκροτήσει και θα προχωρήσουμε από κοινού».

gennimta-printzos2

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση