Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Στήριξη Μαργαρίτη Σχοινά στην πρωτοβουλία για την πορθμειακή σύνδεση Βόλου–Αλεξάνδρειας
Στήριξη Μαργαρίτη Σχοινά στην πρωτοβουλία για την πορθμειακή σύνδεση Βόλου–Αλεξάνδρειας

Στήριξη Μαργαρίτη Σχοινά στην πρωτοβουλία για την πορθμειακή σύνδεση Βόλου–Αλεξάνδρειας

Την πρωτοβουλία δρομολόγησης πορθμειακής γραμμής ς επιβατών και οχημάτων (Ε/Γ-Ο/Γ) μεταξύ Ελλάδος Αιγύπτου, από/προς τους Βόλου και Αλεξάνδρειας και της μελέτης σκοπιμότητας – βιωσιμότητας υλοποίησής της στηρίζει ο αντιπρόεδρος της Ε.Ε.  Μαργαρίτης Σχοινάς, όπως προέκυψε, από τη που είχε την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου, ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΒ Α.Ε.  Σως Αναγνώστου, στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψης αντιπροσωπείας του Ελληνικού Επιμελητηριακού Επιχειρηματικού Συνδέσμου Μεταφορών (ΕΕΣΥΜ) στα γραφεία του αντιπροέδρου στις Βρυξέλλες.

Στη που πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, συμμετείχαν επίσης οι  Μιχάλης Π. Αδαμαντιάδης πρόεδρος του ΕΕΣΥΜ Απόστολος Κενανίδης, πρόεδρος της ΟΦΑΕ και β´ αντιπρόεδρος Ε.Ε.ΣΥ.Μ και Σπύρος Τριαντάφυλλος, επικεφαλής έργων Suez Consulting, μέλος Ε.Ε.ΣΥ.Μ.

Ο κ. Σχοινάς, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ικανοποίηση για την εν λόγω πρωτοβουλία, που έχει την πλήρη στήριξη των Ελληνικών Αρχών, σχολίασε και ενημέρωσε για τα υφιστάμενα εργαλεία και πολιτικές της Ε.Ε. που ενθαρρύνουν και βοηθούν στην υλοποίησή της και δήλωσε την ετοιμότητά του να συμβάλλει με κάθε τρόπο με συγκεκριμένες παρεμβάσεις στην υλοποίησή της

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΒ Α.Ε. Σως Αναγνώστου ανέφερε σε του “Η στήριξη της Ε.Ε. και το προσωπικό ενδιαφέρον του κ. Σχοινά στην της πρότασης, αποτελεί ένα ισχυρό “εργαλείο”, για την υλοποίηση του εγχειρήματος, από το οποίο η χώρα μας θα αποκομίσει στρατηγικά και εθνικά οφέλη. Το σημαντικότερο όμως είναι, όπως διαβεβαίωσε ο κ. Σχοινάς ότι εφόσον η μελέτη υποδείξει ότι μετά από ένα χρονικό διάστημα λειτουργεί κι είναι βιώσιμη, μπορεί να επιδοτηθεί από ευρωπαϊκά κονδύλια. Η γραμμή δεν θα συνδέει μόνο την Ελλάδα και την Αίγυπτο αλλά και τις χώρες της Μέσης ς, Αφρικής με την Κεντρική Ευρώπη με τεράστια οικονομική και γεω σημασία”.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση