Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου η Εθνική
Στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου η Εθνική

Στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου η Εθνική

Με 8 στις 8 νίκες, η Εθνική «σφράγισε» την πρόκριση στην τελική φάση του Πγκοσμίου Κυπέλλου 2019 και «τσεκάρει» εισιτήρια για , τέσσερις αγωνιστικές πριν την ολο του 2ου Προκριματικού ύρου.

Παρά τις των Πρίντεζη, Μπουρούση (έμειναν στην Αθήνα), αλλά και αυτή του Βαγγέλη Μάντζαρη (μυϊκό σπασμό στον αυχένα πριν το τζάμπολ), η εθνική επικράτησε με 86-85 της εωργίας στο “Sports Palace” της Τιφλίδας, χάρη σε έναν «μαγικό» ικ Καλάθη, για τη 2η αγωνιστική του 12ου ομίλου.

Η «γαλανόλευκη» γύρισε το παιχνίδι, στην 3η περίοδο, μετά από ένα κακό πρώτο μέρος, παίρνοντας 9 πόντους στα πρώτα 7 λεπτά αυτής από τον «φλεγόμενο ικ Καλάθη που έκανε ρεκόρ καριέρας σε όλες τις διοργανώσεις με 31 πόντους! Και ήταν η δική του ασίστ στον «ήρωα» Κώστα Παπανικολάου, αφού πρώτα διέσχισε το , που χάρισε τη νίκη και την πρόκριση στην «επίσημη αγαπημένη». Ο Παπανικολάου ευστόχησε στο λέι απ σε 0,1΄΄ πριν τη λήξη και οι Έλληνες διεθνείς ετοιμάζονται για στο «Σινικό Τείχος».

Η «ασημένια» Παγκόσμια Πρωταθλήτρια του 2006, Ελλάδα, φωνάζει «παρούσα» για τέταρτη διαδοχική φορά σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, αφού η τελευταία φορά που απουσίασε ήταν στο Μουντομπάσκετ του 2002 στην Ινδιανάπολις.

Τα δεκάλεπτα: 30-17, 49-38, 64-65, 85-86

 

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση