Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Στην τελική φάση οι εργασίες κατασκευής του νέου Κέντρου Υγείας Σκιάθου
Στην τελική φάση οι εργασίες κατασκευής του νέου Κέντρου Υγείας Σκιάθου

Στην τελική φάση οι εργασίες κατασκευής του νέου Κέντρου Υγείας Σκιάθου

Κώστας Αγοραστός: «Έργο που αλλάζει τα δεδομένα στον τομέα της υγείας για τις Σποράδες»

Στην τελική φάση περνούν οι εργασίες κατασκευής του νέου Πολυδύναμου Κέντρου Υγείας Σκιάθου προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ, το οποίο υλοποιείται από πόρους του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας. Το έργο επισκεφθήκαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολινδρύνη και ο εντεταλμένος Σύμβουλος Β. Σποράδων Νίκος Πλωμαρίτης, όπου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά την πρόοδο των εργασιών.

Σε δηλώσεις του ο κ. Αγοραστός ανέφερε τα εξής: «Ολοκληρώνουμε ένα μεγάλο και σημαντικό έργο για τη Θεσσαλία, τη Μαγνησία και τα νησιά των Σποράδων, που αποτελούν δημοφιλή τουριστικό προορισμό στον παγκόσμιο χάρτη. Πρόκειται για ένα έργο, που το ξεκινήσαμε κυριολεκτικά από το μηδέν (με την αλλαγή χρήσης του οικοπέδου), ένα έργο που δίνει τεράστια πνοή στον τομέα υγείας του νησιού. Με την ολοκλήρωσή του έργου οι κάτοικοι και οι παραθεριστές της Σκιάθου, αποκτούν ένα σύγχρονο Κέντρο Υγείας, πλήρως λειτουργικό και με όλες τις απαραίτητες υποδομές, για την εύρυθμη λειτουργία του. Καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ολοκληρωθεί εντός χρονοδιαγράμματος (τέλη Αυγούστου). Πλέον με το έργο αυτό αναβαθμίζεται η παροχή ολοκληρωμένης πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στο νησί και τονώνεται το αίσθημα ασφάλειας των μόνιμων κατοίκων και των χιλιάδων επισκεπτών στον τομέα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης».

Παράλληλα, σημείωσε ο περιφερειάρχης, η κατασκευή του έργου αυτού διαχέει κοινοτικούς πόρους στην τοπική οικονομία και κοινωνία και δημιουργεί θέσεις εργασίας. Επίσης έκανε γνωστό ότι υπάρχει συνεργασία με την 5η ΥΠΕ έτσι ώστε το Κέντρο Υγείας να στελεχωθεί με προσωπικό αλλά και τον απαραίτητο εξοπλισμό ώστε να λειτουργήσει κανονικά.

Το έργο αφορά στην ανέγερση δύο κτιρίων για τη στέγαση των υπηρεσιών του Κέντρου Υγείας Σκιάθου σε οικόπεδο με εμβαδόν 3.795 τ.μ. Το κυρίως κτίριο (κτίριο Α) με συνολική δόμηση 769,4 τ.μ., αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και όροφο και στεγάζει 6 ιατρεία – εξεταστήρια, τα εργαστήρια του ακτινολογικού και του μικροβιολογικού, τις διοικητικές υπηρεσίες καθώς και λοιπούς βοηθητικούς χώρους. Το συγκρότημα συμπληρώνεται από ένα δεύτερο, ανεξάρτητο κτίριο (κτίριο Β) με συνολική δόμηση 193,6 τ.μ., το οποίο περιλαμβάνει τέσσερα ιατρεία (παιδιατρικό, μαιευτικό, οδοντιατρείο και γενικής ιατρικής) και λοιπούς βοηθητικούς χώρους. Στη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου περιλαμβάνονται πρόσβαση και στάση ασθενοφόρου, χώρος πρασίνου, 22 θέσεις στάθμευσης, 2 θέσεις στάθμευσης ασθενοφόρων και αύλειος χώρος.

Με την ολοκλήρωση του έργου εξασφαλίζεται η παροχή ποιοτικότερων υπηρεσιών υγείας και ολοκληρωμένης πρωτοβάθμιας φροντίδας στους κατοίκους και στους επισκέπτες του νησιού της Σκιάθου, καθώς το Κ.Υ. Σκιάθου εγκαθίσταται πλέον σε ένα εύκολα προσβάσιμο κτίριο σύγχρονων προδιαγραφών.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Φορέας υλοποίησης του είναι Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π. Ε. Μαγνησίας & Σποράδων και κύριος του έργου η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

11-6-16-ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΚΙΑΘΟΥ-311-6-16-ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΚΙΑΘΟΥ-1

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ένα τραυματισμένο γκραν σλαμ - https://t.co/4wMOLzrRL4 -

  • Καταγγελία για βιασμό στη Θεσσαλονίκη: Για μεγάλο κύκλωμα μιλά ο δικηγόρος της 24χρονης - https://t.co/oGBGHyGd8R -

  • Λύση συνεργασίας με Γιάννη Λάλα #ΠΑΕΟλυμπιακόςΒόλου1937 - https://t.co/RU9lxn4LxN -

"Αλιεύοντας" την είδηση