Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Στην Ολομέλεια η απόφαση για άρση ασυλίας του Π. Πολάκη
Στην Ολομέλεια η απόφαση για άρση ασυλίας του Π. Πολάκη

Στην Ολομέλεια η απόφαση για άρση ασυλίας του Π. Πολάκη

ΓΙΩΡΓΟΣ Σ. ΜΠΟΥΡΔΑΡΑΣ

Η «πίτηση» του τέως αναπληρωτή υπουργού Υγείας Π. Πολάκη να μην αρθεί η βουλευτική του ασυλία, αλλά να ενεργοποιηθούν οι χρονοβόρες διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών – τις οποίες ο ίδιος και ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε στο παρελθόν, προκειμένου να διερευνηθούν οι σε βάρος του καταγγελίες μετά από μηνύσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Ι.Στουρνάρα και του πρώην προέδρου των εργαζομένων ΚΛΠΝΟ Στ. Πουλή, δεν κρίθηκε σήμερα από την Δεοντολογίας της ς αποδεκτή και έτσι η εισήγηση προς την Ολομέλεια –με πλειοψηφία 8 – 2 είναι να αρθεί η ασυλία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτό που απαιτώ είναι όχι να αρθεί η ασυλία μου σε μία επιτροπή που δεν είναι δημόσια, αλλά να μαζέψουν 30 υπογραφές από βουλευτές διαφόρων πτερύγων της ς και να γίνει η διαδικασία με Ολομέλεια της Βουλής για τη σύσταση ειδικής Προανακριτικής Επιτροπής» είπε ο κ. Πολάκης.

Υπενθυμίζεται ότι η έγκληση του κ. Στουρνάρα αφορά την καταγραφή συνομιλίας των δύο ανδρών από τον κ. Πολάκη, ενώ η μήνυση του κ. Πουλή είναι για συκοφαντική δυσφήμιση.

Η υπό τον κ. Χαρ. Αθανασίου Επιτροπή Δεοντολογίας συνεδρίασε το πρωί για να εξετάσει το θέμα αυτό, και όπως έγινε γνωστό, οκτώ από τα έντεκα μέλη ψήφισαν υπέρ της εισηγήσεως για άρση της βουλευτικής ασυλίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο κ. Δημ. Τζανακόπουλος φέρεται να αποχώρησε πριν από την ψηφοφορία, δηλώνοντας ότι τάσσεται υπέρ της επιχειρηματολογίας του κ. Πολάκη. Οι ίδιες πληροφορίες φέρουν το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25 να καταψήφισαν, με τον εκπρόσωπο του Κομμουνιστικού Κόμματος να κάνει λόγο για διαδικασία ανακύκλωσης της ς -ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να υπάρξει αποπροσανατολισμός από μείζονα καθημερινά προβλήματα των πολιτών. Αυτό σημαίνει ότι οι οκτώ που έδωσαν θετική ψήφο είναι οι βουλευτές της , του και της Ελληνικής Λύσης.

Τώρα πλέον, το θέμα θα παραπεμφθεί σε αμέσως επόμενη συνεδρίαση της Ολομέλειας προς τελική ψηφοφορία. Ση συνεδρίαση αναμένεται να λάβει το λόγο ο κ. Πολάκης, γεγονός το οποίο θα ανεβάσει κατακόρυφα τους τόνους στο νέο πολιτικό σκηνικό. Δεδομένων των συχετισμών, πάντως, η εθνική αντιπροσωπεία θεωρείται πως θα ψηφίσει υπέρ της άρσεως της βουλευτικής ασυλίας του τέως αναπληρωτή υπουργού.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση