Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Στην Κρήτη Κάρολος και Καμίλα
Στην Κρήτη Κάρολος και Καμίλα

Στην Κρήτη Κάρολος και Καμίλα

Με επίσκεψη στον ρχιολογικό χώρο της Κνωσού συνεχίστηκε η τριήμερη επίσκεψη που πραγματοποιούν στην ο πρίγκιπας της Ουαλίας, Κάρολος και η δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα. Στην Κνωσό, τους υποδέχθηκαν η υπουργός Πολιτισμού, Λύδια Κονιόρδου και η γγ του υπουργείου, Μαρία Βλαδάκη.

Στους καλεσμένους προσφέρθηκαν λουλούδια, καθώς και μία καρφίτσα στη δούκισσα και ένα μινωικό κύπελλο στον πρίγκιπα.

Κάρολος και Καμίλα ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού που σηματοδοτεί την ύπαρξη του μινωικού πολιτισμού στέλνοντας με την παρουσία τους ισχυρό στήριξης του ελληνικού τουρισμού. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στη Κνωσό, παιδιά προσέφεραν στην Καμίλα ζωγραφιές με μινωικές απεικονίσεις.

 

Η επίσκεψη του πριγκιπικού ζεύγους διήρκησε περίπου 50 λεπτά και πραγματοποιήθηκε κάτω από αυστηρά ασφαλείας.

 

Oπως αναφέρει το cretapost.gr, κατόπιν σχετικής επιθυμίας του πρίγκιπα Καρόλου το ανάκτορο της Κνωσού δεν έκλεισε για τους υπόλοιπους επισκέπτες, ωστόσο ως μέτρο ασφαλείας το πριγκιπικό ζεύγος ακολούθησε άλλη διαδρομή ξενάγησης στο ανάκτορο.

Μετά την περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο, ο Πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέπτεται τους χώρους της Βρετανικής Αρχαιος Σχολής ενώ η Δούκισσα της Κορνουάλης, μεταβαίνει στο Οινοποιείο Λυραράκη.

Στη συνέχεια, θα μεταβούν στις Ανω Αρχάνες Ηρακλείου όπου θα ενημερωθούν για το έργο της Οργανισμός Ανάπτυξης Ηρακλείου που συμμετέχει στο Πρόγραμμα Στέγασης και Ομαλής Ένταξης Προσφύγων στην τοπική κοινωνία και θα συνομιλήσουν με μετανάστες, και μέλη της κοινότητας στο Παλαιό Σχολείο.

Πριν από την αναχώρηση από τη χώρα μας, το πριγκιπικό ζεύγος θα παραστεί σε παραδοσιακή γιορτή στην Πλατεία των Αρχανών με πολιτιστικές δράσεις και παραδοσιακά της Κρήτη.

Το ιδιωτικό που μετέφερε τον πρίγκιπα Κάρολο και τη δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου προσγειώθηκε στις 12.30.

Το πριγκιπικό ζεύγος υποδέχθηκαν ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος, ο Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και άλλοι εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων.

 

Πηγή: kathimerini.gr
"Αλιεύοντας" την είδηση