Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Στην Εισαγγελία η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τα αδέσποτα
Στην Εισαγγελία η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τα αδέσποτα

Στην Εισαγγελία η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τα αδέσποτα

Στην Εισαγγελία θα προσφύγει η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Νατάσσα Μορφογιάννη , η οποία στην σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής έκανε λόγο για παρανομίες στο θέμα των αδέσποτων τονίζοντας πως δεν γνωρίζει αν υπάρχουν καταστατικά και σύλλογοι πίσω από τις ζωοφιλικές οργανώσεις.

Το θέμα ανέκυψε κατά τη συζήτηση του ζητήματος ανάληψης πολυετούς υποχρέωσης για την προμήθεια τροφών για τη σίτιση των αδέσποτων ζώων του Δημοτικού Καταφυγίου διάρκειας ενός έτους από τη , με διενέργεια συνοπτικού διαγωνισμού.

Ο επικεφαλής των «Δρόμων Συνεργασίας» Μαργ. Πατσιαντάς ζήτησε να πληροφορηθεί αν ανέλαβε καθήκοντα ο κτηνίατρος Κων. Παγουρτζής, για την κτην περίθαλψη των αδέσποτων, για να απαντήσει η αντιδήμαρχος ότι ο διαγωνισμός έγινε εδώ και τρεις εβδομάδες και το θέμα βρίσκεται στην Περιφέρεια. Σε ερώτηση τι γίνεται στο μεσοδιάστημα, η κα. Μορφογιάννη απάντησε ότι βοηθάει ο κτηνίατρος την κατάσταση.

Η αντιδήμαρχος δήλωσε ότι τις επόμενες μέρες θα προσφύγει στον εισαγγελέα για το θέμα, με την αυτοψία της Κτηνς Υπηρεσίας, γιατί έψαχνε να βρει τι ήταν αυτό που έβλεπε στο βίντεο της Φιλοζωικής Ομάδας Βόλου.

Σε ερώτηση του επικεφαλής της «Δύναμης Βόλου» Μιχ. Μιτζικού αν τηρήθηκε το μνημόνιο συνεργασίας με τις Φιλοζωικές που είχε υπογραφεί, η αντιδήμαρχος απάντησε ότι τηρήθηκε από την πλευρά του Δήμου και πρόσθεσε ότι τους κάλεσε και ζήτησε ξανά τη συνεργασία τους.

Ο Μιχ. Μιτζικός είπε ότι θα το ψηφίσει αλλά θέλει να γνωρίζει αν το κονδύλι 20.000 € θα πιάσει τόπο κι όπως ανέφερε, πρέπει να γίνει μια συζήτηση δημόσια, έπρεπε να κληθούν και στην Οικονομική οι Φιλοζωικές. «Μετά από τρία χρόνια το πρόβλημα υπάρχει, ο απολογισμός δεν είναι θετικός», τόνισε ο Μιχ. Μιτζικός.

Ο Μαργ. Πατσιαντάς ρώτησε τι θα μάθουμε σύντομα από τον εισαγγελέα που θα προσφύγει και η αντιδήμαρχος είπε ότι υπάρχουν κάποια πράγματα που είναι παράνομα.

«Ο κόσμος αυτοκτονεί και πεινάει και δεν μιλάει κανείς, αλλά σας πιάνει η ευαισθησία μόνο για τα αδέσποτα» είπε η Νατάσσα Μορφογιάννη, για να απαντήσει ο Μαργ. Πατσιαντάς, ότι η παράταξή του τουλάχιστον αναφέρεται στα αίτια εδώ και χρόνια. «Δεν έπρεπε να συγκρίνει η αντιδήμαρχος τα αδέσποτα με το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα», ανέφερε.

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος είπε ότι πάει γυρεύοντας η αντιδήμαρχος και πρέπει να τα ακούσει. Ο ίδιος χαρακτήρισε απαράδεκτη την τοποθέτησή της, να συγκρίνει τους εξαθλιωμένους με τα . Θύμισε ότι τα αδέσποτα ήταν προεκλογική δέσμευση της Δημοτικής Αρχής και πρόσθεσε ότι «όταν αναφερόμαστε σε θέματα που οδηγούν το λαό στην εξαθλίωση περί άλλων τυρβάζετε. Δεν κάνετε κάτι για να σταματήσετε τις αιτίες που οδηγούν στην εξαθλίωση, αλλά υπερασπίζεστε αυτές τις πολιτικές», είπε.

Ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και μέλος της επιτροπής Απ. Ζαρκάδας ζήτησε από τον κ. Νάνο προτάσεις και όχι μόνο κριτική.

Ο τελευταίος απάντησε ότι έχουν συγκεκριμένες προτάσεις και το ΚΚΕ αγωνίζεται για να ανατρέψει αυτή την πολιτική, ενώ η Δημοτική Αρχή στηρίζει τα κόμματα που εφαρμόζουν αυτές τις πολιτικές.

Διαφοροποίηση για το γκαράζ Φιλελλήνων

Eν τω μεταξύ, διαφοροποιημένες εμφανίστηκαν οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου στο θέμα του έργου πολυώροφο κτίριο στάθμευσης αυτοκινήτων στην διασταύρωση των οδών Δημητριάδος – Φιλελλήνων με ενδεικτικό προϋπολογισμό 2.400.000 € με ΦΠΑ και στη συνεδρίαση της Οικονομικής επιτροπής το πρακτικό του άγονου διαγωνισμού εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με αρνητική ψήφο της «Δύναμης Βόλου» και της ΛΑΣ.

Κατά την ενημέρωση που έγινε στα μέλη της επιτροπής από τη νομική σύμβουλο αναφέρθηκε ότι ο Βόλου δδικεί ποσό 900.000 € από τον ανάδοχο που κηρύχθηκε έκπτωτος.

Ο επικεφαλής της «Δύναμης Βόλου» Μιχάλης Μιτζικός ζήτησε ο να μην αναλάβει το ρίσκο και τόνισε ότι η παράταξη ψήφισε κάθε βελτίωση της σύμβασης, αλλά το έργο δόθηκε σχεδόν χαριστικά και δεν το παίρνει κανένας ιδιώτης. Ο ίδιος είπε ότι το γκαράζ δεν είναι βιώσιμη εκμετάλλευση και έχει μεγάλο ρίσκο η κατασκευή του.

«Ο Δήμος πρέπει να επανεξετάσει το θέμα και δεν πρέπει επ' ουδενί να ξοδέψει τέτοια χρήματα για ένα πάρκινγκ που δεν ξέρουμε πόσο θα κοστίσει», ανέφερε και κατηγόρησε τις παρατάξεις της μειοψηφίας λέγοντας ότι η Δημοτική Αρχή βρίσκει συμμάχους στην αριστερή πτέρυγα του Δ.Σ. που ενώ έχουν αντιρρήσεις για μικροποσά και δεν έχουν πρόβλημα με τα 2,4 εκ. €.

Ο επικεφαλής της «Δρόμων Συνεργασίας» Μαργαρίτης Πατσιαντάς ψήφισε ναι στο πρακτικό περί άγονου διαγωνισμού και είπε ότι όταν θα έρθει ώριμο το θέμα για δημοπράτηση στο Δ.Σ. το θέμα θα συζητηθεί εκεί, ενώ τάχθηκε κατά της ΣΔΙΤ. Ο ίδιος τόνισε ότι εάν το έργο ολοκληρωθεί με δημοπράτηση και ιδίους πόρους και αποδοθεί στην πόλη, θα ωφεληθεί η πόλη.

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος είπε ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο είχε προβλεφθεί ότι η διαδικασία θα είναι άγονη, αν και ήταν σχεδόν χαριστική για τον ιδιώτη, που πρέπει να έχει εξασφαλισμένη . «Το πάρκινγκ έπρεπε να έχει γίνει από χρόνια, μπορεί να γίνει με χρήματα του Δήμου. Κάθε παρά σπαταλιέται το χρήμα των πολιτών για έργα κοινωνικού χαρακτήρα, που θα είναι προς όφελος των δημοτών για δωρεάν στάθμευση», τόνισε.

Όχι στο Συνεδριακό

Οι σύμβουλοι των τριών μειοψηφιών εμφανίστηκαν αρνητικοί στο θέμα της μετατροπής του εκθεσιακού – αθλητικού υ σε και η κατακύρωση του προσωρινού αναδόχου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Ο επικεφαλής της «Δύναμης Βόλου» Μιχ. Μιτζικός έκανε λόγο για λανθασμένη προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής, είπε ότι είναι αρνητικός και, ενώ ο πρόεδρος και αντιδήμαρχος Οικονομικών Ανδρέας Ζέρβας του είχε κλείσει το μικρόφωνο, πρότεινε οι 600.000 € που θα δοθούν για το έργο, να διατεθούν για την πρόληψη στοματικής υγιεινής στα παιδιά.

Ο Μιχ. Μιτζικός διαμαρτυρήθηκε που ο Ανδρ. Ζέρβας του έκλεισε το μικρόφωνο και ο πρόεδρος της επιτροπής είπε ότι η οικονομική δεν είναι παράθυρο εκπομπής, ενώ ο επικεφαλής της “ΔΥΝΑΜΗΣ ΒΟΛΟΥ” επέστρεψε τους χαρακτηρισμούς στον Ανδρ. Ζέρβα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση