Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Στην Ειδομένη Μητσοτάκης, Αβραμόπουλος
Στην Ειδομένη Μητσοτάκης, Αβραμόπουλος

Στην Ειδομένη Μητσοτάκης, Αβραμόπουλος

Στην Ειδομένη, όπου αποτυπώνεται η αδυναμία της κυβέρνησης να ανταποκριθεί αφενός στην ανάγκη παροχής βασικών αγαθών και υπηρεσιών προς τους πρόσφυγες, αφετέρου δε στην υποχρέωση τήρησης νόμων και διεθνών συμφωνιών, μεταβαίνει σήμερα ο Πρόεδρος της Ν.Δ. κ. , ένα 24ωρο μετά την απέλπιδα «έξοδο» εκατοντάδων προσφύγων προς τα Σκόπια.

Την παρουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην περιοχή ανακοίνωσε, πριν λίγο, ο εκπρόσωπος του κόμματος κ. Γ. Κουμουτσάκος, στο Σκάι, υπογραμμίζοντας ότι η Ειδομένη κινδυνεύει να μετατραπεί σε «no man’s land» (σ.σ. μειωμένης κυριαρχίας) χωρίς έλεγχο για τίποτε. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ αναρωτήθηκε για τη διακίνηση του εγγράφου που πυροδότησε την πορεία των προσφύγων και στηλίτευσε την παντελή απουσία του κράτους στην περιοχή. η Ειδομένη είναι απάνθρωπης δοκιμασίας και όχι απλώς καταυλισμός. «Είναι παντελής η απουσία του κράτους στην Ειδομένη» πρόσθεσε.

«Η από χώρα διέλευσης εξελίσσεται σε χώρα παραμονής και πολύ φοβούμαι σε χώρα διακίνησης μεταναστών» προειδοποίησε ο κ. Κουμουτσάκος, προσθέτοντας πως «κινδυνεύουμε και με μια τρίτη -διπλωματική- κρίση, τη στιγμή που η διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση είναι παγωμένη και το έχει πάρει επικίνδυνες και ανεξέλεγκτες διαστάσεις».

Αυτό που εννοεί ο κ. Κουμουτσάκος, και προβληματίζει τη , είναι το ενδεχόμενο στην οικονομική και προσφυγική κρίση, να προστεθεί πλέον και μία κρίση στα εθνικά θέματα, είτε με τα Σκόπια («η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή. (Η είσοδος μεταναστών στην ) προσθέτει στην περιοχή, διακρατική αυτή τη φορά, αν δεν γίνουν τα σωστά βήματα, είπε στο Σκάι ο κ. Κουμουτσάκος) είτε με την Τουρκία, που ως γνωστόν απαιτεί την ανατροπή της γραμμής Λευκωσίας – Αθήνας για την επίλυση του Κυπριακού, προκειμένου να συναινέσει σε ένα σχέδιο ελέγχου των προσφυγικών ροών προς την Ευρώπη. «Έχουμε μειωμένη η καθόλου εμπιστοσύνη στην για τη δυνατότητα της να κάνει λεπτούς χειρισμούς» κατέληξε.

Την ίδια ώρα πολύ έντονη ανησυχία για τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες στην περιοχή υπάρχει και στις  Βρυξέλλεςκαι για αυτό τον λόγο θα πάει στην περιοχή και ο ευρωπαίος Επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Αβραμόπουλος, όπως ανακοίνωσε ο Μαργαρίτης Σχοινάς .

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Παράσταση διαμαρτυρίας και επίδοση Ψηφίσματος, με τα αιτήματα του Κλάδου, στο ΣΕΠΕ Ν. Μαγνησίας… - https://t.co/6RoZgZoUVf -

  • Με στίχους του κορυφαίου φιλέλληνα ποιητή Λόρδου Βύρωνα τιμά ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας την «Ημέρα Φιλελληνισμού κ… - https://t.co/cOlpqBstaO -

  • Με τεστ ταχείας ανίχνευσης η επαναλειτουργία σχολών οδηγών - https://t.co/dSty2vSOtB -

"Αλιεύοντας" την είδηση