Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης η νεκροψία – νεκροτομή του 26χρονου
Στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης η νεκροψία – νεκροτομή του 26χρονου

Στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης η νεκροψία – νεκροτομή του 26χρονου

Στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης θα γίνει αύριο Τετάρτη η , παρουσία εισαγγελέα, του 26χρονου Βασίλη Μάγγου, που βρέθηκε νεκρός χθες το απόγευμα στο σπίτι του, στο Βόλο από τη του.

ζήτησε η Αστυνομία για να διαπιστωθούν τα αίτια θανάτου, ενώ oι γονείς του 26χρονου βρέθηκαν σήμερα το μεσημέρι στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Βόλου και ζήτησαν από τον εισαγγελέα υπηρεσίας, η ιατροδικαστική εξέταση να γίνει στη Λάρισα, που είναι κλειστή κάθε Τετάρτη, την Πέμπτη, ώστε να μην επιβαρυνθούν τα μεγαλύτερα έξοδα που απαιτούνται για τη μεταφορά της σορού στη Θεσσαλονίκη.

Ο εισαγγελέας τους απάντησε ότι ήδη η διαδικασία έχει δρομολογηθεί, στην ιατροδικαστική εξέταση θα παραστεί και εισαγγελέας από τη συμπρωτεύουσα και αυτό γίνεται για το άμεσο της υπόθεσης.

Ο Βασίλης Μάγγος είχε υποστεί άγριο ξυλοδαρμό και βασανισμό, από αστυνομικούς πριν από περίπου ένα μήνα, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης ς στους συλληφθέντες διαδήλωσης κατά της καύσης σκουπιδιών.

Ο ίδιος είχε καταγγείλει τη βίαιη επίθεση που δέχτηκε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μεταξύ άλλων ανέφερε: “Βρίσκομαι στο νοσοκομείο με 6 ή 7 κατάγματα στα πλευρά και με θλάση στο συκώτι και την χοληδόχο κύστη, χτυπημένος άγρια και βασανισμένος από τις δυνάμεις καταστολής(ΜΑΤ,ΟΠΚΕ,Ασφάλεια).”

Τρεις ημέρες αργότερα, στις 19 Ιουνίου, ενημέρωσε για την εξέλιξη της υγείας του. “Πήρα εξιτήριο προχθές το βράδυ, μετά από 4 ημέρες νοσηλείας. Σήμερα πήγα για επαναληπτικές, τα ζωτικά μου όργανα φέρουν βέβαια κακώσεις ακόμα, παρ' όλα αυτά είναι σε σταθερή κατάσταση και δείχνουν σημάδια βελτίωσης. Και τα δύσκολα τώρα αρχίζουν. 2-3 μήνες αποθεραπεία και ποιός ξέρει πόσα χρόνια και αν θα βρω το δίκιο μου”.

Ο πατέρας του
“Επεσαν πάνω του 10 οπλισμένοι και εκπαιδευμένοι και τον έσπασαν στο ξύλο, κυριολεκτικά. Σύμφωνα με τους γιατρούς, έχει 6 ή 7 σπασμένα πλευρά και το συκώτι του έχει πάθει μια μικρή θλάση, γεγονός που μας βάζει σε πολύ μεγάλες περιπέτειες διότι ταράχτηκε ζωτικό όργανο του οργανισμού του. Ενώ τον χτυπούσαν και τους φώναζε “σταματήστε, δεν μπορώ να πάρω ανάσα”, αυτοί συνέχιζαν. Και δεν είναι αντιγραφή από αυτό που έγινε στην Αμερική, αφού όταν σπάσει κανείς -ακόμη και ραγίσει- ένα πλευρό, δεν μπορεί να αναπνεύσει από τον φοβερό πόνο. Το ότι τελικά τον άφησαν σημαίνει δύο πράγματα. Καταρχήν, ότι δεν είπε κάτι εναντίον τους και τον άφησαν επειδή δεν υπήρχε κατηγορία. Και, κατά δεύτερον, επειδή τη στιγμή που τον συνέλαβαν έγιναν δικαστές και τον τιμώρησαν. Όταν κάποια στιγμή οι αστυνομικοί στο Τμήμα σταμάτησαν το σαδιστικό τους έργο και βαρέθηκαν να τον χτυπάνε, ο γιός μου τους άκουσε να λένε: “τώρα τι κάνουμε, αν τον κρατήσουμε θα πρέπει να τον πάμε σε νοσοκομείο”. Και του έδωσαν μια κλοτσιά και τον πέταξαν έξω”.

Όταν ένα αυτοκίνητο χτυπάει κάποιον στον δρόμο και τον εγκαταλείπει, αυτό ονομάζεται εγκατάλειψη θύματος. Αυτοί όχι μόνο τον εγκατέλειψαν, αλλά του έδωσαν και μια κλοτσιά να πάει στο χαντάκι για να μη φανεί το τι έκαναν.

Στον Συνήγορο του Πολίτη το βίντεο με τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Μάγγου

Στο Συνήγορο του Πολίτη θα σταλεί το βίντεο από τις 14 Ιουνίου, έξω από τα δικαστήρια του Βόλου, όπου δείχνει τον ξυλοδαρμό του Βαγγέλη Μάγγου από αστυνομικούς.

Σε δηλώσεις του σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, ο υπουργός Προστασίας του πολίτη Μιχ. Χρυσοχοιδης, ανέφερε μεταξύ άλλων: “Εγώ ψήφισα νόμο που προβλέπει πως όλες οι καταγγελίες θα πρέπει να υποβάλλονται στον Συνήγορο του Πολίτη, που έχει ανακριτικές αρμοδιότητες και τελείωσαν οι εσωτερικές διαδικασίες και οι ΕΔΕ. Πιστεύετε ότι θα μείνει έτσι το βίντεο που δείχνει ότι ξυλοκοπείται ο Μάγγος; Όχι. Ερευνάται το περιστατικό”.

Μάλιστα ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη έχει δώσει εντολή το συγκεκριμένο βίντεο να αποσταλεί στον Συνήγορο του Πολίτη.

Συλλυπητήριο της ΕΛΜΕ Μαγνησίας 

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Μαγνησίας εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στους γονείς, για τον άδικο χαμό του Βασίλη Μάγγου.

Τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για την αδικαιολόγητη αστυνομική βία που υπέστη αποτελούν πολύ σοβαρό γεγονός και η ΕΛΜΕ θα παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της υπόθεσης. Στη μνήμη του Βασίλη, αντί στεφάνου καταθέτουμε 150 ευρώ στο ΚΕΘΕΑ.

Συλλυπητήριο της ΕΠΦΑ Μαγνησίας

Το Δ.Σ. της Ένωσης Πτυχιούχων ς Αγωγής Ν. Μαγνησίας, εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια και τη βαθύτατη θλίψη του στην οικογένεια του αγαπητού συναδέλφου, φίλου και συνεργάτη ιάννη Μάγγου
για τη μεγάλη και ξαφνική απώλεια του γιου τους Βασίλη.

Σε έκτακτη συνεδρίασή του επίσης αποφάσισε ομόφωνα να παραστεί σύσσωμο στην εξόδιο ακολουθία και αντί στεφάνου να καταθέσει σε συνεννόηση με την οικογένεια του εκλιπόντος χρηματικό ποσό σε ευαγές ίδρυμα της περιοχής μας

Φίλε ιάννη κουράγιο και δύναμη σε όλους σας.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Αλ. Μεϊκόπουλος: Όταν ο Χρυσοχοϊδης παραδέχτηκε την αστυνομική βία στο Βόλο που δεν είδε πριν 20 ημέρες ο  

Στις 26.06.2020 συζήτησα στη Βουλή την επίκαιρη ερώτηση που είχα καταθέσει προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη σχετικά με τη χρήση εκτεταμένης και αδικαιολόγητης αστυνομικής βίας κατά τη διάρκεια αλλά και μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στο Βόλο στις 13.06.2020 για το ζήτημα της αέριας ρύπανσης στην περιοχή. Από την πλευρά του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προσήλθε για να απαντήσει ο υφυπουργός Λευτέρης .

Ανάμεσα στα περιστατικά που επεσήμανα κατά τη συζήτηση ήταν και αυτό του ξυλοδαρμού του Βασίλη Μάγγου από αστυνομικές δυνάμεις που συμμετείχε σε συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από το Βόλου την Κυριακή 14 Ιουνίου. Ρώτησα μάλιστα τον υφυπουργό αν τιμά την Ελληνική Αστυνομία η εικόνα ενός νεαρού να σέρνεται, να ξυλοκοπείται και να βασανίζεται από τους άνδρες της.

Ο κ. Οικονόμου αρνήθηκε κατηγορηματικά την ύπαρξη αστυνομικής βίας και αναφερόμενος στον περιστατικό με το Βασίλη Μάγγο απάντησε ότι: «η βίαιη και απειλητική του συμπεριφορά οδήγησε τους αστυνομικούς να τον προσαγάγουν, ενώ λίγο αργότερα αφέθηκε ελεύθερος».

Προς επίρρωση των ισχυρισμών του, μάλιστα, υπογράμμισε εμφατικά ότι έως και τις 19 Ιουνίου ουδεμία περίπτωση τραυματισμού πολίτη αναφέρθηκε στις οικείες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου ή στο ΕΚΑΒ.

Στη σημερινή του εμφάνιση σε τηλεοπτικό κανάλι, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρυσοχοϊδης μίλησε για «περιστατικό αστυνομικής βίας που συνέβη πριν από 30 ημέρες» παίρνοντας διαφορετική θέση από τον κ. Οικονόμου που με περίσσια βεβαιότητα «δεν είδε» αστυνομική βία και χαρακτήρισε τα στοιχεία που παρέθεσα ανακριβή.

Η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει χάσει την ψυχραιμία της και βρίσκεται σε προφανή σύγχυση και έτσι επιχείρησε να προκαταλάβει το πόρισμα των ιατροδικαστών.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση