Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Στην αξιοποίηση του Χιονοδρομικού προσβλέπει ο Δήμος Βόλου
Στην αξιοποίηση του Χιονοδρομικού προσβλέπει ο Δήμος Βόλου

Στην αξιοποίηση του Χιονοδρομικού προσβλέπει ο Δήμος Βόλου

Την αξιο του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου, επιδιώκει ο Δήμος Βόλου, που συμμετέχει στην Κενταύρων Όρος.

Τα παραπάνω έγιναν γνωστά  στη χθεσινή  (Τετάρτη 2 Οκτωβρίου) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου.

Ο δημοτικός σύμβουλος Αργ. Κοπάνας, ορίστηκε εκπρόσωπος του Δήμου Βόλου στα Όργανα Διοίκησης της Ανώνυμης Εταιρίας με την επωνυμία “Αξιο και Ανάδειξη Κεντρικού Πηλίου και Ευρύτερης Περιοχής Ανώνυμος Εταιρεία” και τον διακριτικό τίτλο “ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΟΡΟΣ Α.Ε.”, με τον δήμαρχο να δηλώνει ότι ο χώρος του Χιονοδρομικού είναι σε δημοτική έκταση κι ευνοούσε τον σχεδιασμό του Δήμου.

Ο Αχ. Μπέος πρόσθεσε:  “Τώρα θα δούμε πως γίνεται να το διαχειριστούμε καλύτερα και προς όφελος της πόλης και να είναι πιο ενεργό. Ο κ. Κοπάνας, στο επόμενο συμβούλιο, θέλουμε να μας κάνει μια ενημέρωση για τα οικονομικά γιατί τη διαχείριση την έχει η Περιφέρεια”, ενώ ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Στ. Φάτσης, έθεσε διοικητικά θέματα που πρέπει να επιλυθούν.

Γρηγόρης Ιγγλέσης: Δεν γνωρίζω για αλλαγή συσχετισμών στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας

“Το πάνω χέρι στην εταιρεία έχει αυτός που έχει την πλειοψηφία των μετοχών στην εταιρεία και αυτή είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας, δήλωσε ο Γρ. Ιγγλέσης. Επιπλέον τόνισε ότι δεν γνωρίζει κάποιο νέο σχεδιασμό της για αλλαγή συσχετισμών στο μετοχικό κεφάλαιο.

Επιπλέον ανέφερε ότι από  1ης Σεπτεμβρίου μπήκε ο εργολάβος για τη συντήρησή του, ενώ ήδη από σήμερα ξεκίνησε και το κλάδεμα των δένδρων, τα κλαδιά των οποίων εμποδίζουν τα λιφτ.

“Εκτιμώ ότι μέχρι τις 20 Νοεμβρίου, θα έχει ελεγχθεί και από την ΕΒΕΤΑΜ θα πάρουμε την πιστοποίηση και θα λειτουργήσει απρόσκοπτα” εξήγησε ο κ. Ιγλλέσης.

Τέλος είπε  ότι όταν ο  ίδιος ανέλαβε τη διοίκηση του Χιονοδρομικού Κέντρου είχε παραλάβει χρέος ύψους 200.000 ευρώ. “Πλέον όλα ρυθμίστηκαν και οφείλουμε 15.000 ευρώ στον ΕΟΣ και αυτό φέτος αποπληρώνεται. Όποιος θέλει μπορεί να έλθει να ελέγξει τα οικονομικά μας. Άλλωστε κάθε χρόνο ελέγχονται από ορκωτούς λογιστές”.

Νέα επίθεση Ζαχείλα σε  Καπούλα

Επίσης, στη χθεσινή συνεδρίαση, ο ανεξάρτητος σύμβουλος Βασ. Ζαχείλας, με αφορμή απάντηση της Νάνσυς Καπούλα για τα οικονομικά του ΤΕΕ, μετά  τις πρόσφατες αναφορές του δημάρχου για χρήση χρημάτων του ΤΕΕ για τον προεκλογικό αγώνα, ο κ. Ζαχείλας υποστήριξε ότι “έγιναν  κλήσεις στο προσωπικό μου τηλέφωνο από το ΤΕΕ,  60 τηλέφωνα επί 200 υποψήφιοι συν ψηφοφόρους καταλαβαίνετε και βγαίνει και ψεύδεται η κυρία. Το ΤΕΕ Μαγνησίας το χρέωσε. Να επιστρέψεις την καραμέλα στην κυρία”.

Ο δήμαρχος είπε ότι αυτά δεν αφορούν το δημοτικό συμβούλιο, ενώ η κ. Καπούλα ζητώντας το λόγο, απάντησε ότι “Το ΤΕΕ έχει πρόεδρο και η πρόεδρος έχει γραφείο”, ενώ  στο σημείο εκείνο προκλήθηκε ένταση  και μεταξύ των κ.κ. Διαμαντένια, Καπουρνιώτη και Ζαχείλα.

Αχ. Μπέος: Κάνενα hot spot στο Βόλο

Σχετικά με ενδεχόμενη προοπτική δημιουργίας Hot Spot (κέντρο φιλοξενίας μεταναστών – προσφύγων) στην πόλη του Βόλου, επαναλαμβάνεται  η  διαβεβαίωση που έδωσε ο δήμαρχος, Αχ. Μπέος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι αυτή τη στιγμή δεν τίθεται τέτοιο θέμα.

Αν υπάρξει, από την Κυβέρνηση, αίτημα στο προσεχές μέλλον,  αυτό θα εξεταστεί προσεκτικά και η αποδοχή του θα γίνει κάτω από ρητούς όρους και προϋποθέσεις, που θα συντείνουν στην διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της πόλης, όπως μέχρι σήμερα πράξαμε.

Σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται να υπάρξει τέτοιο κέντρο στον κεντρικό ιστό της πόλης και δεν θα επιτρέψουμε να δημιουργηθεί στον Βόλο μια νέα .

 

Αντιπαράθεση στο Βόλου για τις στρατιωτικές βάσεις στο Στεφανοβίκειο

Επίσης πολιτική αντιπαράθεση ξέσπασε στη χ συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, με αφορμή επερώτηση της ΛΑΣ για την επέκταση λειτουργίας στρατιωτικών βάσεων των ΗΠΑ στο Στεφανοβίκειο.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Μουλάς πρότεινε να μην διαβαστεί όλο το κείμενο – λόγω έκτασης – υποστηρίζοντας: “Δεν θα διαβάσουμε κομμουνιστικά μανιφέστα και κείμενα του Μαρξ.  Ο νόμος λέει για δύο λεπτά κείμενο, με τον επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Ριζόπουλο να του απαντά ότι δεν λέει κάτι τέτοιο ο νόμος και τον κ. Μουλά να του ανταπαντά: “αν λέει κάτι τέτοιο εσείς παραιτείστε;”

Παρεμβαίνοντας ο δήμαρχος Αχ. Μπέος σχολίασε: “Δεν έχουν νόημα όλα αυτά. Αν είναι κάτι σοβαρό για την πόλη ρωτήστε. Αυτή την πολιτική τραβήξαμε και πήραμε 60%,  μη μας φτάσετε 80% με αυτές τις επερωτήσεις. Υπάρχει πρόγραμμα και σειρά. Ρωτήστε για τα προβλήματα της πόλης αλλά όχι για την Κούβα και την Μαλαισία. Καταντήσατε γραφικοί κι έφυγε ο κόσμος. Αφήστε τα αυτά, είστε ντεμοντέ, της δεκαετίας 70”, ενώ πρόσθεσε: “Μακάρι να είχε ο Βόλος αμερικανούς να γεμίσουν τα . Ο Βόλος είναι φιλόξενη πόλη,  εμείς δεν υιοθετούμε τέτοια πράγματα και το έχει να κάνει με την πόλη”.

Αφού διαβάστηκε η επερώτηση,   ο δήμαρχος  ζήτησε από τον πρόεδρο του Σώματος  να μην ξαναδιαβαστεί ποτέ τέτοιο κείμενο “με ό,τι επιπτώσεις – όπως υποστήριξε – υπάρχουν κι ας κάνουν στην Αποκεντρωμένη. Η θέση η δική μου και της Δημοτικής Αρχής είναι ότι δεν μπορούμε να πούμε ναι ή όχι γιατί δεν μας έχει ρωτήσει η κι όταν θα ρωτηθούμε θα απαντήσουμε και δεν είμαι αντίθετος να υπάρξουν Αμερικανοί κι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι σε συνεργασία με τους Έλληνες για περαιτέρω προγράμματα”.

Ο κ. Ριζόπουλος σχολίασε ότι “Είμαστε πολιτικό όργανο,  εκλεγμένοι και να παίρνουμε πολιτικές αποφάσεις ακόμη κι αντίθετα στο Νόμο. Έρχεται ο υπογράφει συμφωνία και φέρνει βάσεις στο Βόλο” για να τον διακόψει ο κ. Μουλάς που του είπε ότι “η φωνή του λαού είναι δυνατότερη όλων και θα σέβεστε την λαϊκή ετυμηγορία”.

Τέλος ο Αχ.  Μπέος  στη   συνεδρίαση, συνεχάρη την κ. Μήτρου για τη νέα θέση στην προεδρεία του ΟΛΒ και της ευχήθηκε δημιουργική θητεία λέγοντας ότι “αν και δεν υπάρχουν μεγάλα περιθώρια έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα αλλά στο πλαίσιο δυνατοτήτων, εύχομαι να έχουμε καλή συνεργασία προς όφελος του Δήμου και των πολιτών”.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση