Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Στην Αθήνα ο Φρανσουά Ολάντ
Στην Αθήνα ο Φρανσουά Ολάντ

Στην Αθήνα ο Φρανσουά Ολάντ

Στην Αθήνα βρίσκεται ο της Γαλλικής Δημοκρατίας , ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσημη προσκεκλημένος του Έλληνα Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Το με την γαλλική αποστολή προσγειώθηκε στις 16:50 στο αεροδρόμιο Ελευθέριος όπου τον υποδέχθηκε ανεπισήμως ο πρωθυπουργός Αλέξης ς. Τον πρόεδρο της Γαλλίας συνοδεύουν τρεις βασικοί υπουργοί του ο υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, η υπουργός Παιδείας Ναζάτ Βαλό-Μπελκασέμ και η υπουργός Πολιτισμού Φλερ Πελερέν. Επίσης ο γραμματεάς Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Αρλέμ Ντεσίρ, ο επικεφαλής του σοσιαλιστικού κόμματος, μέλη της Εθνοσυνέλευσης και της ς. Την αποστολή συμπληρώνει μεγάλος αριθμός επιχειρηματιών που θα διερευνήσουν τις δυνατότητες επενδύσεων στην χώρα μας.

Μετά την σύντομη ανεπίσημη υποδοχή στο αεροδρόμιο, το αυτοκίνητο με τον Πρόεδρο Ολάντ και τον πρωθυπουργό Αλέξη κατευθύνθηκε στο Σύνταγμα όπου κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Στο Σύνταγμα τους περίμενε ο υπουργός Αμύνης Πάνος Καμμένος. Μετά την κατάθεση ο κ. Ολάντ και η πολιτική συνοδεία του θα κατευθυνθούν στο Προεδρικό Μέγαρο όπου θα λάβει χώρα η τελετή επίσημης υποδοχής από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κατ' ιδίαν συνάντηση των δύο Προέδρων και σύσκεψη των αντιπροσωπειών.

Στην συνέχεια θα λάβει χώρα η παρασημοφόρηση του Γάλλου Προέδρου με την ανώτερη τιμητική διάκριση που απονέμει το ελληνικό , το διάσημο του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος του Σωτήρος. Στις 8:00 το βράδυ ο της Δημοκρατίας θα παραθέσει δείπνο στους υψηλούς καλεσμένους του και στα μέλη της ελληνικής κυβέρνησης.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση