Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Στην Αθήνα, αγρότες από όλη την Ελλάδα
Στην Αθήνα, αγρότες από όλη την Ελλάδα

Στην Αθήνα, αγρότες από όλη την Ελλάδα

Τη μεγαλύτερη κινητοποίηση των τελευταίων χρόνων οργανώνουν αγρότες από όλη την , οι οποίοι αύριο το πρωί θα βρίσκονται στην πρωτεύουσα για να διαμαρτυρηθούν για τα φορολογικά και ασφαλιστικά που προωθούνται. Το ραντεβού έχει δοθεί στις 10 το πρωί στην πλατεία Συντάγματος, όπου εκπρόσωποι από συλλόγους και θα πραγματοποιήσουν . Στη συνέχεια μια ομάδα θα παραδώσει ψήφισμα με τα αιτήματα όλων των κλάδων (αγρότες, κτηνοτρόφοι και αλιείς) στη Βουλή. Η συνέχεια των αγροτικών κινητοποιήσεων θα αποφασιστεί σήμερα το βράδυ στην Αθήνα σε συνάντηση των επικεφαλής των μπλόκων.

Σύμφωνα με την που πραγματοποιείται σε όλη την , εδώ και δύο εβδομάδες, ομάδες αγροτών από τις Σέρρες, τη , την , την Κομοτηνή, την Καβάλα, τη Θεσσαλονίκη, την Κατερίνη, τη Βοιωτία, τον Βόλο, τη Θεσπρωτία, το , το Μεσολόγγι θα φτάσουν με πούλμαν στην πρωτεύουσα το πρωί της Τετάρτης.

Κατά τον Χρ. Γκόντια, εκπρόσωπο της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων, είναι η πρώτη φορά που όλος ο πρωτογενής τομέας, αγρότες, κτηνοτρόφοι και αλιείς, εμφανίζεται ενωμένος και αποφασισμένος. Μάλιστα, αύριο δεν θα λειτουργήσουν και οι αγορές, καθώς οι παραγωγοί που πωλούν τα προϊόντα τους σε αυτούς τους χώρους είναι αποφασισμένοι να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις. Συγκεκριμένα στις κινητοποιήσεις επισήμως έχουν δηλώσει συμμετοχή, εκτός από την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή, η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών Κρήτης, η Πανελλήνια Ενωση Νέων Αγροτών, ο Σύνδεσμος Ελλήνων Κτηνοτρόφων, η Πανελλήνια Ενωση Παράκτιων Αλιευτικών Σκαφών, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λαϊκών Αγορών, οι Σύλλογοι Νέων Αγροτών, οι Επιτροπές Αγώνα (Συνεταιριστές), η Ενωση Βιοκαλλιεργητών Ελλάδας και ανεξάρτητοι σύλλογοι από όλη την Ελλάδα.

«Ηδη μόλις άρχισαν να έρχονται οι πρώτοι φόροι έχει πέσει νέκρα σε όλη την επαρχία», εξηγεί ο κ. Γκόντιας. «Οι περισσότεροι αισθάνονται ότι είναι η τελευταία μας ευκαιρία», συμπληρώνει.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον Βόλο η #MENSA προς αναζήτηση των δυνατών μυαλών - https://t.co/FZ6DGp1Wj5 -

  • Επίθεση ιερωμένου με #βιτριόλι στη Μονή Πετράκη #βιτριόλι - https://t.co/NT8sUHQG1v -

  • Μετατίθενται για τις 10 Ιουλίου οι εκλογές του Γ.Σ.Β. «Η ΝΙΚΗ» #ΓΣΒΗΝΙΚΗ - https://t.co/IsjCOyNCcI -

"Αλιεύοντας" την είδηση