Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι για την Καραμπατζάκη
Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι για την Καραμπατζάκη

Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι για την Καραμπατζάκη

Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση ς προσέφυγαν σήμερα οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Βόλου Φωτεινή Κοκκινάκη και Ιάσονας κατά της απόφασης 204/2017 του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, “Λήψη Κανονιστικής Απόφασης για τη μονοδρόμηση των οδών Ζάχου και Καραμπατζάκη”.

Στην προσφυγή τους που στηρίζεται και από άλλους τέσσερις ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους που συμμετέχουν στην δημοτική κίνηση “Όλοι μαζί για το Βόλο”, επικαλούνται τους εξής λόγους για να κριθεί παράνομη και ακυρωτέα:

-Ο Κανονιστικές κυκλοφοριακές αποφάσεις όπως αυτή που ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο, απαιτούν εγκριμένες σχετικές μελέτες που έχουν εκπονηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίας

-Οι μελέτες θα έπρεπε να συνοδεύονται από σχέδια στα οποία αποτυπώνεται η υφιστάμενη κατάσταση, οι προτεινόμενες ρυθμίσεις και η απαιτούμενη σήμανση ενώ η Αποκεντρωμένη απαιτεί και σύμφωνη γνώμη των Διευθύνσεων Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειών

-Η απόφαση του Δ.Σ. ελήφθη χωρίς να βασίζεται σε κάποια μελέτη με τα παραπάνω χαρακτηριστικά αλλά σε υπηρεσιακή εισήγηση.

-Δεν υπήρξε διαβούλευση με αρμόδιους φορείς και κατοίκους. Στην ΕΠΖ υπήρξε ριζική διαφωνία του Τ ενώ την αντίθεσή της εξέφρασε και η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας και οι κάτοικοι που με άρθρα τους και στον τύπο εκφράζουν την αντίθεσή τους.

-Την έλλειψη μελέτης και σχεδιασμού καταγγέλλει και η δημοτική παράταξη “Επιλογή Ευθύνης” και με ανακοινώσεις της αλλά και τοποθετήσεις στο δημοτικό συμβούλιο.

-Την έλλειψη διαβούλευσης συνομολογεί και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Σταυρίδης με όσα δήλωσε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

-Δεν υπήρξε ομόφωνη απόφαση της Δημοτικής Κοινότητας της Ν. Ιωνίας (14/2017). Φαίνεται να ψηφίζει ο σύμβουλος Χρ. Πλαϊνός ο οποίος δηλώνει με υπεύθυνη δήλωση ότι ποτέ δεν συναίνεσε στο  θέμα αυτό.

-Παραβιάστηκε το ενικό Πολεοδομικό , καθώς από την ιεράρχηση που κάνει στο οδικό δίκτυο η οδός Καραμπατζάκη δεν ενσωματώνεται ούτε στις αρτηρίες, ούτε στις συλλεκτήριες οδούς, αλλά χαρακτηρίζεται τοπική οδός. Η ίδια πρόβλεψη υφίσταται και στη Μελέτη Στρατηγικών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την αναθεώρηση και επέκταση του ΠΣ του Πολεοδομικού συγκροτήματος.

-Εσφαλμένα επικαλέστηκε η δημοτική αρχή την Γενική Κυκλοφοριακή Μελέτη που χρονολογείται από το 1999, καθώς απαιτείται η σύνταξη νέας αλλά τα όσα η παλιά αναφέρει για Ζάχου και Καραμπατζάκη. Η μελέτη αναγνωρίζει και αποδέχεται την υφιστάμενη από τότε κατάσταση της ήπιας στην οδό Καραμπατζάκη.

-Παραβιάζεται Νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας που αποκλείει τις αποσπασματικές και απρογραμμάτιστες πράξεις διαχείρισης του οδικού δικτύου, όπως η διάνοιξη, διαπλάτυνση και κατάργηση οδών, βάσει εντοπισμένων εκτιμήσεων με γνώμονα την εξυπηρέτηση τοπικής ανάγκης, χωρίς υπολογισμό των επιπτώσεων που αυτές ενδέχεται να έχουν.

Η  δημοτική αρχή

Άλλη μια απόδειξη της καθεστωτικής και αντιδημοκρατικής αντίληψης από την οποία διέπονται μας έδωσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Βόλου, που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ, προαναγγέλλοντας προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση (αυτή που το κόμμα τους προεκλογικά διακήρυσσε ότι θα καταργήσει) προκειμένου να ματαιώσουν, έτσι τουλάχιστον νομίζουν, το της οδού Καραμπατζάκη, όπως και όλα όσα έχουμε προγραμματίσει και εξαγγείλει.

Παρά την θετικά εκπεφρασμένη άποψη της συντριπτικής πλειονότητας των πολιτών του Βόλου, υπέρ του υ, αυτοί επιχειρούν να επιβάλλον τη δική τους άποψη, επιδεικνύοντας ένα ανατριχιαστικό φανατισμό και μια σταλινικού τύπου νοοτροπία, που ακόμη γι αυτούς ξενίζει.

Θα πρέπει να γνωρίζουν ότι τις αποφάσεις γι αυτή την πόλη παίρνει η Δημοτική Αρχή με βάση τις ανάγκες και τη βούληση των πολιτών και όχι τα επιθυμίες και τις επιλογές του κάθε κομματάρχη. Το έργο της Καραμπαζάκη, και όλα τα έργα που προχωρούμε, ό,τι κι αν κάνουν θα πραγματοποιηθούν, πάντα βέβαια με σεβασμό στους Νόμους, στο περιβάλλον, αλλά και στην λειτουργικότητα και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής όλων των κατοίκων της όλης.

Ευχόμαστε σε όλος Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα και ειδικότερα στους συγκεκριμέ να αλλάξουν νοοτροπία για το καλό του Βόλου μας.

Απαλλαγμένο από ιούς. www.avast.com
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση