Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Στην αποκατάσταση ζημιών στον δρόμο Χάνια-Κισσός προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας
Στην αποκατάσταση ζημιών στον δρόμο Χάνια-Κισσός προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Στην αποκατάσταση ζημιών στον δρόμο Χάνια-Κισσός προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Στην μετά από κατολίσθηση στον δρόμο Χάνια- προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση δημοπράτησης του έργου «Αποκατάσταση αστοχίας στον επαρχιακό δρόμο, διασταύρωση προς Κισσό», προϋπολογισμού 196.800 (με ΦΠΑ).

Σε δηλώσεις του ο σημείωσε τα εξής: «Μέσα σε ένα δύσκολο οικονομικό η Περιφέρεια Θεσσαλίας υλοποιεί ουσίας στην περιοχή. Με τα έργα αυτά δημιουργούμε συνθήκες ασφάλειας για την των ανθρώπινων κοινοτήτων και ταυτόχρονα ρίχνουμε χρήμα στην τοπική οικονομία».

Στην είσοδο προς το Δημοτικό Διαμέρισμα του οικισμού του Κισσού ακριβώς μετά την παράκαμψη και συμβολή με το Εθνικό Δίκτυο του Ανατολικού Πηλίου σε πρανές με σημαντική κλίση (περίπου 45ο ) σημειώθηκε εδαφική αστοχία σε μήκος περίπου 25,0m στο κατάντη όριο της Επαρχιακής οδού.

Στο συγκεκριμένο σημείο είχε, από παλαιότερα εκδηλωθεί μερική υποχώρηση του οδοστρώματος. Η αστοχία εκδηλώθηκε μετά από συνεχείς . Η αστοχία οφείλεται κυρίως στην αποσταθεροποιητική δράση των επιφανειακών υδάτων, στην γεωμορφολογία και το τοπογραφικό ανάγλυφο της περιοχής σε συνδυασμό με τα γεωτεχνικά μηχανικά χαρακτηριστικά στην εν λόγω περιοχή.

Οι εργασίες από κατάστασης περιλαμβάνουν συνοπτικά:
α) έργα σταθερος
β) απομάκρυνσης επιφανειακών υδάτων
γ) αποκατάστασης της κυκλοφορίας

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση