Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Στην αποκατάσταση ζημιών στον δρόμο Χάνια-Κισσός προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας
Στην αποκατάσταση ζημιών στον δρόμο Χάνια-Κισσός προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Στην αποκατάσταση ζημιών στον δρόμο Χάνια-Κισσός προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Στην αποκατάσταση ζημιών μετά από κατολίσθηση στον δρόμο Χάνια-Κισσός προχωρά η Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση δημοπράτησης του έργου «Αποκατάσταση αστοχίας στον επαρχιακό δρόμο, διασταύρωση προς Κισσό», προϋπολογισμού 196.800 (με ΦΠΑ).

Σε δηλώσεις του ο Κ. Αγοραστός σημείωσε τα εξής: «Μέσα σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον η Θεσσαλίας υλοποιεί έργα ουσίας στην περιοχή. Με τα έργα αυτά δημιουργούμε συνθήκες ασφάλειας για την μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων και ταυτόχρονα ρίχνουμε χρήμα στην τοπική οικονομία».

Στην είσοδο προς το Δημοτικό Διαμέρισμα του οικισμού του Κισσού ακριβώς μετά την παράκαμψη και συμβολή με το Εθνικό Δίκτυο του Ανατολικού Πηλίου σε πρανές με σημαντική κλίση (περίπου 45ο ) σημειώθηκε εδαφική αστοχία σε μήκος περίπου 25,0m στο κατάντη όριο της Επαρχιακής οδού.

Στο συγκεκριμένο σημείο είχε, από παλαιότερα εκδηλωθεί μερική υποχώρηση του οδοστρώματος. Η αστοχία εκδηλώθηκε μετά από συνεχείς βροχοπτώσεις. Η αστοχία οφείλεται κυρίως στην αποσταθεροποιητική δράση των επιφανειακών υδάτων, στην γεωμορφολογία και το τοπογραφικό ανάγλυφο της περιοχής σε συνδυασμό με τα γεωτεχνικά μηχανικά χαρακτηριστικά στην εν λόγω περιοχή.

Οι εργασίες από κατάστασης περιλαμβάνουν συνοπτικά:
α) έργα σταθεροποίησης
β) μέτρα απομάκρυνσης επιφανειακών υδάτων
γ) μέτρα αποκατάστασης της κυκλοφορίας

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση