Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Στην αποκατάσταση του Α’ Αρχαίου Θεάτρου της Λάρισας και των Φθιωτίδων Θηβών στοχεύει η Περιφέρεια Θεσσαλίας
Στην αποκατάσταση του Α’ Αρχαίου Θεάτρου της Λάρισας και των Φθιωτίδων Θηβών στοχεύει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Στην αποκατάσταση του Α’ Αρχαίου Θεάτρου της Λάρισας και των Φθιωτίδων Θηβών στοχεύει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Κώστας Αγοραστός: «Είναι η ώρα ο να φέρει την προστιθέμενη αξία στην »

Παρουσιάστηκε από τον επικεφαλής του «Διαζώματος» Σ. Μπένο η μελέτη για το Α’Αρχαίο Λάρισας

Στην επόμενη φάση μπαίνουν δύο σημαντικά μνημεία της Θεσσαλίας καθώς ολοκληρώθηκαν οι απαιτούμενες μελέτες και πλέον προχωρά η διαδικασία της αποκατάστασής τους. Πρόκειται για το Α’ αρχαίο της Λάρισας και το αρχαίο των Φθιωτίδων Θηβών στις Μικροθήβες.

Σε συνάντηση που είχαν ο Κώστας Αγοραστός και ο επικεφαλής του «Διαζώματος» Σταύρος Μπένος, παρουσιάστηκαν οι μελέτες και συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα της διαδικασίας. Στη συνάντηση συμμετείχαν η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας Σταυρούλα Σδρόλια, ο αρχαιολόγος Θανάσης Τζαφάλιας και το μέλος του Διαζώματος . Χατζιδάκης.

Όπως ανέφερε ο Σ. Μπένος: «Αισθάνομαι ιδιαίτερα ευτυχής που παρουσιάζουμε σήμερα την μελέτη για τα αρχαία θέατρα της Λάρισας και των Φθιωτίδων Θηβών. Είναι ένα ιστορικό βήμα του σωματείου μας και η πρώτη φάση αυτού του μεγάλου ταξιδιού με στόχο να αναδείξουμε και να προστατεύσουμε το μεγαλύτερο ελληνιστικό θέατρο εντός αστικού ιστού στον κόσμο του Α’ αρχαίου θεάτρου της Λάρισας. Παράλληλα είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και για το θέατρο των Μικροθηβών, όπου και εκεί με την βοήθεια της Περιφέρειας και το ποσό των 100.000 ευρώ πραγματοποιήθηκαν οι ανασκαφές και έγινε η μελέτη η οποία εγκρίθηκε και από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Είμαστε γεμάτοι προσδοκίες για να ξεκινήσουμε και την επόμενη φάση με την αμέριστη βοήθεια του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και να ζήσουμε την αποκατάσταση αυτών των μνημείων».

Όπως ανέφερε ο Κ.Αγοραστός: «Είναι η ώρα ο να φέρει την προστιθέμενη αξία στην . Βρισκόμαστε ήδη σε συνεχή επαφή με όλους τους αρμόδιους φορείς, Υπουργείο Πολιτισμού, Εφορείες Αρχαιοτήτων, «Διάζωμα» και γενικότερα με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι να προκηρύξουμε το Μέτρο για τον Πολιτισμό στα πλαίσια του 2014-2020. Το Μέτρο θα περιλαμβάνει την δυνατότητα ένταξης για την αποκατάσταση του Α’ Αρχαίου θέατρου της Λάρισας και το Αρχαίου θέατρου των Φθιωτίδων Θηβών. Στόχος μας είναι να καταστήσουμε τα πολιτιστικά μνημεία προσβάσιμα στους πολίτες και τους επισκέπτες, μέσα από ένα πλαίσιο που σέβεται την υπόστασή τους και θα τονίζει τη διαλεκτική σχέση του παρελθόντος με το . Είμαστε έτοιμη για την μελέτη Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης για τον Πολιτισμό στην Θεσσαλία όπου θα δημιουργηθεί ένα στρατηγικό πλαίσιο διασύνδεσης όλων των σημαντικών μνημείων της Θεσσαλίας, με τα πλεονεκτήματα την τοπικής κοινωνίας και οικονομίας».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για την οικονομική ενίσχυση του Δήμου Ζαγοράς -Μουρεσίου - https://t.co/ketR7nnJV0… -

  • Το Υπουργείο Οικονομικών ενισχύει τον #ΕΛΓΑ με 60 εκατ. ευρώ #ΕΛΓΑ - https://t.co/3wiVH9AeKr -

  • Φωτιά στη Βόρεια Αττική: Εκκενώνονται Κρυονέρι, Αφίδνες, Κοκκινόβραχος - https://t.co/anAiAXk6Q0 -

"Αλιεύοντας" την είδηση