Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Στη Βουλή με πρωτοβουλία Τσίπρα η διαπραγμάτευση
Στη Βουλή με πρωτοβουλία Τσίπρα η διαπραγμάτευση

Στη Βουλή με πρωτοβουλία Τσίπρα η διαπραγμάτευση

Συζήτηση προ ημερησίς διτάξεως για τη διαπραγμάτευση θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή, στις 18:00 στη Βουλή, μετά από  πρωτοβουλία του πρωθυπουργού.

Χθες, για πρώτη φορά, παρουσιάστηκε επίσημα η πρόταση των θεσμών που φαίνεται αρκετά δύσκολη, καθώς σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο που έχει γνώση των συγκεκριμένων μέτρων, οι εταίροι ζητούν μεν από την ελληνική κυβέρνηση πρωτογενή πλεονάσματα χαμηλότερα από αυτά που είχε η Ελλάδα μέχρι τ, αλλά τα οποία οδηγούν στην ανάγκη για , ύψους 3 δισ. ευρώ. Συγχρόνως, μέσα στην πρόταση περιλαμβάνονται περικοπές στο συνταξιοδοτικό σύστημα και καμιά ανατροπή των μέτρων που έχουν αποφασιστεί για και , αφήνοντας πολύ μικρά περιθώρια για ελιγμούς. Επίσης, η μη αναφορά στο θέμα του χρέους αφήνει πολύ μικρά περιθώρια ς «νίκης» στον Ελληνα πρωθυπουργό.

Σήμερα, Πέμπτη, τα πρώτα «όχι», όσον αφορά τις προτάσεις για τα , την αύξηση του ή ακόμα και το σύνολο των προτάσεων που παρουσιάστηκαν χθες στον Ελληνα πρωθυπουργό, ακούστηκαν από κυβερνητικά χείλη.

«Οι προτάσεις των λεγόμενων «θεσμών» ή των λεγόμενων «εταίρων» που έγιναν χθες, αποδεικνύουν ότι λειτουργούν όχι ως εταίροι, αλλά ως αμείλικτοι και αδυσώπητοι δανειστές της χς. Είναι προτάσεις συνέχισης των μνημονιακών πολιτικών, και που αν γίνονταν αποδεκτές από την Κυβέρνησή μας, θα την οδηγούσαν σε άτακτη υποχώρηση. Θα ήταν μία συμφωνία υποταγής», ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Στρατούλης.

 

πηγή:kathimerini.gr

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση