Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Στη συνοικία της Νεάπολης το νέο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου
Στη συνοικία της Νεάπολης το νέο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου

Στη συνοικία της Νεάπολης το νέο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου

Εντάσσετι στο Τομεκό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Υπουργείου Δικαιοσύνης

Σε συνέχεια και της διάταξης για την παραχώρηση τμημάτων δημοσίου ακινήτου με σκοπό την ανέγερση του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου, που εντάχθηκε στον νόμο 4972/2022 (άρθρο 125), δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022 η απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης με θέμα την ένταξη της Πράξης «Ανέγερση Δικαστικών Μεγάρων Λαμίας, Βόλου και νέας πτέρυγας Δικαστικού Μεγάρου Καρδίτσας και ανακατασκευή υφιστάμενου Δικαστικού Μεγάρου Τρικάλων και και διαχείριση αυτών μέσω ΣΔΙΤ» με Κωδικό ΟΠΣ 5189521 στο «ΤΠΑ ΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΗΣ -2025» (ΑΔΑ: Ω3ΘΓΩ-ΒΤΦ). Η Πράξη, με συνολικό προϋπολογισμό τα 48.320.872 , χρηματοδοτείται από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΕΠΑ).

Η νέα απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης περιλαμβάνει την ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου στον Βόλο, στη συγκεκριμένη έκταση, με το κτιριολογικό πρόγραμμα του προτεινόμενου Δικαστικού Μεγάρου Βόλου να χωρίζεται στα εξής επιμέρους μέρη: Διοικητικό Πρωτοδικείο Βόλου, Δικαστικές Υπηρεσίες (Πρωτοδικείο, Εισαγγελία, Πταισματοδικείο) και Ειρηνοδικείο.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 125 του νόμου 4972/2022, προβλέπεται ότι για την ανέγερση του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου παραχωρείται άνευ ανταλλάγματος στο Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων (ΤΑΧΔΙΚ) η κυριότητα δύο τμημάτων του δημόσιου ακινήτου με ΑΒΚ 628 (παλαιός αιγιαλός), εμβαδού 4.406,93 τ.μ. και 839,96 τ.μ., κειμένων εντός των Ο.Τ. 1274β και 1274γ αντίστοιχα, εντός των εγκεκριμένων ορίων του ρυμοτομικού σχεδίου πόλεως 84 στο Ο.Τ. 1274 της συνοικίας εάπολης του Δήμου Βόλου.

Η απόφαση για τη δωρεάν παραχώρηση των εν λόγω τμημάτων υπογράφτηκε την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022 από τον Προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας και Κοινωφελών Περιουσιών του Υπουργείου Οικονομικών.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Σε συνέχεια της ψήφισης σχετικής νομοθετικής διάταξης από το Υπουργείο Οικονομικών, το και δη ο Υπουργός,  Κώστας Τσιάρας, ενέταξε στο Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης την Πράξη ‘Ανέγερση Δικαστικών Μεγάρων Λαμίας, Βόλου και νέας Πτέρυγας Δικαστικού Μεγάρου Καρδίτσας, Ανακατασκευή υφιστάμενου Δικαστικού Μεγάρου Τρικάλων, Συντήρηση και Διαχείριση αυτών μέσω ΣΔΙΤ'. Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 48,3 εκατ. , που περιλαμβάνει την ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου στην πόλη μας. Παράλληλα, την περασμένη Παρασκευή υπογράφτηκε από τον προϊστάμενο της αρμόδιας Υπηρεσίας του Υπουργείου Οικονομικών η απόφαση για τη δωρεάν παραχώρηση των τμημάτων που προορίζονται για την κατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου. Θερμές ευχαριστίες στα Υπουργεία Οικονομικών και Δικαιοσύνης για τη συνεργασία και τους γρήγορους ρυθμούς με τους οποίους προχωρούν το έργο της ανέγερσης νέου Δικαστικού Μεγάρου στον Βόλο, στο πλαίσιο του σχετικού αιτήματος και από το Δήμο Βόλου».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση