Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Στη νέα ψηφιακή χειρουργική αίθουσα του Νοσοκομείου Βόλου ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός
Στη νέα ψηφιακή χειρουργική αίθουσα του Νοσοκομείου Βόλου ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός

Στη νέα ψηφιακή χειρουργική αίθουσα του Νοσοκομείου Βόλου ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός

Βρέθηκε επίσης σε Ριζόμυλο, Ν. Αγχίαλο και στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνίας της Π.Ε. ς

Σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας ς βρέθηκε την Παρασκευή ο Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Νωρίς το πρωί, συνοδευόμενος από την αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη και τον περιφερειακό σύμβουλο Γιώργο Κίτσιο, παρέστη στην εορτή του Αγίου Αθανασίου στο Ριζόμυλο.

Μαζί με τους πιστούς, ο κ. Αγοραστός συμμετείχε, μετά τη Θεία Λειτουργία, στην περιφορά της εικόνας του Αγίου στους δρόμους του χωριού και στο Κουρμπάνι.

Το Κουρμπάνι είναι το έθιμο της διανομής του φαγητού και έχει τις ρίζες του στα χρόνια της Τουρκοκρατίας.

Αμέσως μετά ο κ. Αγοραστός παρευρέθη στις εορταστικές εκδηλώσεις του Αγροτικού Παραγωγικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Δήμητρα» στη μνήμη του Αγίου Αθανασίου. Αφού τελέστηκε η Θεία Λειτουργία και αρτοκλασία από τον μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο στο παρεκκλήσιο του Αγίου Αθανασίου στις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού, ακολούθησε η δεξίωση των προσκεκλημένων και η κοπή πίτας,  ενώ το φλουρί «έπεσε» στο κομ του περιφερειάρχη.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Κ. Αγοραστός-μεταξύ άλλων- ανέφερε τα εξής: «η Ελλάδα πρέπει να στηριχθεί στις προσπάθειες σαν αυτή του Συνεταιρισμού Ν. Αγχιάλου, που αποτελεί πρότυπο συνένωσης υγειών δυνάμεων, με σκοπό την κοινωνική ευημερία, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την ανάπτυξη του τόπου».

Ο κ. Αγοραστός, κατόπιν επισκέφτηκε τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας όπου συνομίλησε με τους υπαλλήλους και τους ευχήθηκε “καλή χρονιά”,  ενώ έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του συγκεκριμένου τμήματος.

Τέλος, ο Θεσσαλίας, συνοδευόμενος από την αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη και τον περιφερειακό σύμβουλο Γιώργο Κίτσιο, επισκέφτηκε τη νέα υπερσύχρονη ψηφιακή χειρουργική αίθουσα του όπου ενημερώθηκε από τον περιφερειακό σύμβουλο και διευθυντή της Χειρουργικής του Νοσοκομείου Θανάση Λιούπη για την πορεία των εργασιών,  καθώς πολύ σύντομα αναμένεται να γίνουν τα εγκαίνια.

Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 470.000 ευρώ που χρηματοδοτήθηκε από την Θεσσαλίας μέσω του ΕΣΠΑ.

«Πρόκειται για ένα καινοτόμο έργο, το μοναδικό σύγχρονο ψηφιακό χειρουργείο στην Ελλάδα. Αναβαθμίζουμε τη δημόσια , με στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου φροντίδας προς το κοινωνικό σύνολο.

Στεκόμαστε με σεβασμό και ενδιαφέρον απέναντι στον ασθενή και τις ανάγκες του.

Στηρίζουμε τη δημόσια σε και συνέργεια με τον ιατρό Θ. Λιούπη, με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ   Ν. Αντωνίου, τον διοικητή του Νοσοκομείου τον  Μ. Δραμητινό, τους ιατρούς , το νοσηλευτικό , τεχνικό και διοικητικό προσωπικό, ώστε οι πολίτες να έχουν πρόσβαση σε ποιοτικές και σύγχρονες υπηρεσίες περίθαλψης» υποστήριξε σε δηλώσεις του ο κ. Αγοραστός.

 

"Αλιεύοντας" την είδηση