Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / Στη Νέα Ιωνία το νέο Δικαστικό Μέγαρο;
Στη Νέα Ιωνία το νέο Δικαστικό Μέγαρο;

Στη Νέα Ιωνία το νέο Δικαστικό Μέγαρο;

«Το δεύτερο οικόπεδο που υπέδειξε και παραχωρεί με έγγραφη δέσμευσή του στις αρχές της εβδομάδας ο Δήμος Βόλου, θα προτείνει ο υπουργός Δικαιοσύνης στην ερχόμενη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής για την ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου Βόλου». Την παραπάνω διαβεβαίωση έδωσε ο υπουργός Κώστας Τσιάρας προς τους βουλευτές Μαγνησίας  , με τους οποίους είχε συνάντηση σήμερα στο υπουργείο, ενόψει της αυριανής τηλεδιάσκεψης για την κατασκευή νέου Δικαστικού Μεγάρου, που συγκαλεί ο Δήμος Βόλου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Κ. Τσιάρας κατέστησε σαφές προς τους βουλευτές ότι είναι ειλημμένη απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης η κατασκευή Δικαστικού Μεγάρου στον Βόλο, όχι μόνο διότι είναι απαίτηση της τοπικής κοινωνίας και το επιβάλλουν οι ανάγκες που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από το υπάρχον κτίριο, αλλά επιπροσθέτως διότι περιλαμβάνεται σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό ΣΔΙΤ Δικαστικών Μεγάρων Θεσσαλίας και Στ. Ελλάδος, το οποίο προβλέπει την κατασκευή νέων κτιρίων σε Βόλο και Λαμία και τη μακροχρόνια συντήρηση των υπαρχόντων σε Λάρισα, Καρδίτσα και Τρίκαλα.

Μιλώντας προς τους βουλευτές ο υπουργός Δικαιοσύνης εξήρε τις προσπάθειες του δήμου  Βόλου για την εξεύρεση και παραχώρηση οικοπέδου, ενώ υπογράμμισε πως είναι πεπεισμένος ότι η συντριπτική πλειοψηφία των τοπικών φορέων επιθυμεί την υλοποίηση του συγκεκριμένου σχεδιασμού.
Επιπλέον, υπογράμμισε ότι οι όποιες διαδικασίες για αλλαγή χρήσεων γης μπορούν να ολοκληρωθούν παράλληλα με την εξέλιξη του διαγωνισμού.

Η δωρεάν παραχώρηση του οικοπέδου από τον και η δέσμευση του δημάρχου ότι αν χρειαστεί μπορεί να προσφερθεί, κατόπιν αγοράς, και γειτνιάζουσα με το συγκεκριμένο οικόπεδο (περιφερειακός – περιοχή Παρασκευοπούλου) έκταση, ουσιαστικά είναι η απόδειξη ότι η τοπική κοινωνία και ο Δήμος Βόλου θέλουν το συγκεκριμένο έργο.

Από τη στιγμή που άλλος φορέας δεν έχει υποδείξει, και πολύ περισσότερο δεν έχει προσφέρει δωρεάν, άλλη έκταση, ήδη έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός για το συγκεκριμένο οικόπεδο.

Οι βουλευτές ευχαρίστησαν τον υπουργό Δικαιοσύνης για το σταθερό ενδιαφέρον του σχετικά με τη σημαντική υπόθεση για τον Βόλο και τόνισαν ότι θα μεταφέρουν τα όσα συζητήθηκαν και στην αυριανή των τοπικών φορέων.

Στη συνέχεια, οι βουλευτές Μαγνησίας συναντήθηκαν με τον του υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών Γιώργο Καραγιάννη, καθώς το συγκεκριμένο υπουργείο θα είναι ο φορέας ολοκλήρωσης των φακέλων και υλοποίησης του ΣΔΙΤ Δικαστικών Μεγάρων.
Ο κ. Καραγιάννης κατέστησε σαφές προς τους  βουλευτές Μαγνησίας ότι εφόσον ο Δήμος Βόλου έχει προσφέρει στο υπουργείο Δικαιοσύνης, με επίσημη πρότασή του, το συγκεκριμένο οικόπεδο, ο ίδιος και οι συνεργάτες του, υλοποιώντας τις εντολές του πρωθυπουργού και του αρμόδιου υπουργού, θα προωθήσουν άμεσα την ωρίμανση του φακέλου για το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου.

Η Ζέττα  Μακρή για το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου 

Απέφυγα να απαντήσω σε προηγούμενο δημοσίευμα για «ευθύνες μου» για την καθυστέρηση, που παρατηρείται στην ανεύρεση οικοπέδου, κατάλληλου για την ανέγερση δικαστικού μεγάρου, στην πόλη μας.

Επειδή, όμως, διάβασα νέες « ερμηνείες», διευκρινίζω και θυμίζω ότι ήμουν η μόνη, επαναλαμβάνω: η μόνη, εκ των βουλευτών, που εξέφρασα τις επιφυλάξεις μου για την υποβληθείσα λύση. Δυστυχώς, βγήκα αληθινή!

Δεν θα απολογηθώ γιατί δεν υιοθέτησα, εκθύμως, δηλώσεις του τύπου «αφού το θέλουμε, θα γίνει», ούτε γιατί είπα όσα πίστευα, που απεδείχθη ότι ίσχυαν! Άλλοι πρέπει να δικαιολογήσουν την θέση τους.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ένα τραυματισμένο γκραν σλαμ - https://t.co/4wMOLzrRL4 -

  • Καταγγελία για βιασμό στη Θεσσαλονίκη: Για μεγάλο κύκλωμα μιλά ο δικηγόρος της 24χρονης - https://t.co/oGBGHyGd8R -

  • Λύση συνεργασίας με Γιάννη Λάλα #ΠΑΕΟλυμπιακόςΒόλου1937 - https://t.co/RU9lxn4LxN -

"Αλιεύοντας" την είδηση