Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Στη Μαγνησία ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας
Στη Μαγνησία ο Προκαθήμενος της  Ελλαδικής Εκκλησίας

Στη Μαγνησία ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας

Στη Μαγνησία θα βρεθεί την Κυριακή και τη Δευτέρα ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας κ. Ιερώνυμος για την εορταστική εκδήλωση της 40ής επετείου του Συλλόγου Περιβολιωτών στο Βελεστίνο και για την Πανθεσσαλική Ιερατική Σύναξη στο στα Μελισσάτικα.

Η ευλογητή επίσκεψη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β΄ στην επαρχία, στο διήμερο 22-23/5, ύστερα από πρόσκληση του Ποιμενάρχου Ιγνατίου.

Ο κ. Ιερώνυμος θα αφιχθεί στις 7.00 μ.μ. και θα γίνει επισήμως δεκτός από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, επικεφαλής του ιερού κλήρου και του λαού.

Θα ακολουθήσει Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μακαριωτάτου, τον οποίο θα πλαισιώσουν οι Μητροπολίτες Δημητριάδος κ. και Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός.

Στη διάρκεια του Εσπερινού τον Μακαριώτατο θα προσφωνήσουν ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. και ο Δημήτριος Νασίκας, ενώ θα αντιφωνήσει ο κ. Ιερώνυμος.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, στο προαύλιο του Ναού, θα λάβουν χώρα πολιτιστικές εκδηλώσεις, με τίτλο «Παραδοσιακές γεύσεις και μουσική από τον τόπο καταγωγής μας», εξ' αφορμής της συμπλήρωσης σαράντα χρόνων πορείας και δράσης στον Πολιτισμό και στην Παράδοση του Συλλόγου Περιβολιωτών Νομού .

Οι εκδηλώσεις είναι ενταγμένες στο πλαίσιο των ετήσιων δράσεων, με τίτλο «Μάγνητες και ο πολιτισμός των γεύσεων», που διοργανώνει ο Φορέας Πολιτισμού «, για την διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος».

Την Δευτέρα στο Θεσσαλίας

Ο Αρχιεπίσκοπος θα ευλογήσει την 1η Πανθεσσαλική Ιερατική Σύναξη, που θα ξεκινήσει στις 10.00 π.μ., με τη συμμετοχή κληρικών από όλες τις Θεσσαλικές Μητροπόλεις, με επικεφαλής τους Μητροπολίτες Σταγών & Μετεώρων κ. Σεραφείμ, Λαρίσης & Τυρνάβου κ. Ιγνάτιο, Ελασσώνος κ. Χαρίτωνα, Θεσσαλιώτιδος & Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεο, Τρίκκης & Σταγών κ. Χρυσόστομο και Δημητριάδος & Αλμυρού κ. Ιγνάτιο.

Το γενικό θέμα της Συνάξεως θα είναι: «Ο Ορθόδοξος Κληρικός: ποιμένας και λειτουργός στο σύγχρονο κόσμο».

Ο Μακαριώτατος θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών της Συνάξεως, κατά την οποία θα ομιλήσουν ο Πρωτ. Αδαμάντιος Αυγουστίδης, γενικός αρχιερατικός επίτροπος και γενικός δ/ντής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και αν. καθηγητής της Θεος Σχολής Αθηνών και ο πρωτ. Βασίλειος Καλλιακμάνης, καθηγητής της Θεος Σχολής του Α.Π.Θ.

Με αφορμή την Πανθεσσαλική Ιερατική σύναξη ο κ. Ιγνάτιος είπε ότι γίνεται για πρώτη πανελλαδικά και ότι για αυτή συνεργάστηκαν οι έξι Μητροπολίτες.

Στη σύναξη, η οποία θα δώσει την ευκαιρία για αδελφική συναναστροφή και για συνοδικότητα στους κόλπους της Εκκλησίας, θα μετάσχουν 350 κληρικοί κι όπως σημείωσε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού «Ξεκινάμε τον θεσμό κι ελπίζουμε να συνεχιστεί και στις υπόλοιπες Μητροπόλεις της χώρας».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση