Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Στη Μαγνησία το Chamber Music Society του Lincoln Center της Νέας Υόρκης
Στη Μαγνησία το Chamber Music Society του Lincoln Center της Νέας Υόρκης

Στη Μαγνησία το Chamber Music Society του Lincoln Center της Νέας Υόρκης

Ύστερα από επίσημη πρόσκληση του Επιμελητηρίου

Το θεμέλιο λίθο της συνεργασίας τους έθεσαν το βράδυ της Κυριακής 23 Απριλίου, το Επιμελητήριο Μαγνησίας και οι εκπρόσωποι του Chamber Music Society του Lincoln Center της Αμερικής (του πιο διακεκριμένου οργανισμού στον κόσμο για τις τέχνες του θεάματος) στο δείπνο υποδοχής που δόθηκε προς τιμήν τους στην Πορταριά, με σκοπό να σχεδιάσουν μαζί ένα εγχείρημα πρωτοποριακό για τα Ελληνικά δεδομένα, ενώ είχε προηγηθεί η επίσκεψη τους στον Ι. αό Αγ. Κων/νου και Ελένης Βόλου.

Συγκεκριμένα, το Επιμελητήριο Μαγνησίας έχοντας στοχεύσει στην εξωστρέφεια ως μια προσπάθεια αντιμετώπισης της κρίσης συνδυάζοντας την επιχειρηματικότητα με τον πολιτισμό, πέτυχε να κεντρίσει το ενδιαφέρον του ξακουστού Chamber Music Society του Lincoln Center της Αμερικής ενεργοποιώντας σημαντικές επαφές.

Στόχος της πρωτοβουλίας που ανέλαβε το Επιμελητήριο Μαγνησίας είναι να διαδοθούν στα πέρατα του κόσμου το προικισμένο σε απαράμιλλες φυσικές ομορφιές τοπίο της Μαγνησίας, ο πολιτισμός και η σπουδαία ιστορίας της, προσκαλώντας τους υψιλής στάθμης Αμερικανούς ταξιδιώτες να γνωρίσουν την ανεξερεύνητη Ελλάδα, όπως είναι η Θεσσαλία.

«Σας ευχαριστούμε για την υπέροχη φιλοξενία και είμαστε πολύ χαρούμενοι για όσα θα κάνουμε μαζί», είπε στα ελληνικά η υπεύθυνη προγράμματος του Chamber Music Society του Lincoln Center Kari Fitterer, που μαζί με τον παραγωγό του αμερικάνικου τηλεοπτικού δικτύου Live from Lincoln Center Douglas Chang και τον τεχνικό υπεύθυνο Sandy Bondorowsky θα βρίσκονται μέχρι το βράδυ της Τρίτης στην Μαγνησία, ώστε σε στενή συνεργασία με τους τοπικούς φορείς να επισκεφθούν διάφορους τόπους και υποδομές της περιοχής που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν υψηλής στάθμης κονσέρτα ς δωματίου στο Βόλο, στο αλλά και στα Μετέωρα τον Απρίλιο του 2018.

ια τον σκοπό αυτό, την Άνοιξη του 2018 αναμένονται στη Μαγνησία οι παγκοσμίου φήμης συν-διευθυντές της Μουσικής Δωματίου του Lincoln Center, Wu Han, πιανίστρια και ο David Finckel, διεθνής τσες, οι οποίοι προτίθενται να δώσουν ένα master class στο Ωδείο Βόλου και στο Μουσικό Σχολείο, γεγονός με ιδιαίτερη βαρύτητα για την Ελλάδα.

Οι συναυλίες θα μαγνητοσκοπηθούν και θα μεταδοθούν για λογαριασμό του Live from Lincoln Center, τον πιο δημοφιλή τηλεοπτικό καλλιτεχνικό οργανισμό στην Αμερική που μεταδίδεται σε ολόκληρο τον κόσμο και από το PBS .

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλης Μπασδάνης εξήρε τη συμβολή στο εγχείρημα αυτό του Έλληνα από τη .Υ. Βάσου Παπαγαπητού που αξιοποιεί κάθε δυνατότητα ς της χώρας μας στο εξωτερικό αφού από το 2010, έχει συνεργαστεί και με το CMS, εντάσσοντας τη δωματίου στην πολιτιστική κρουαζιέρα σε εξαιρετικούς πολιτιστικούς, αρχαιολογικούς και φυσικούς προορισμούς σε όλο τον κόσμο με ιδιωτικές παραστάσεις μέσω της Travel Dynamics International, ιδιοκτήτες της οποίας είναι τα αδέλφια Βάσος και ιώργος Παπαγαπητός.

Επιπλέον ο κ. Μπασδάνης έδωσε το μήνυμα της σύμπραξης και ενότητας όλων των φορέων για την ευημερία και ευόδωση τέτοιων προσπαθειών.

Στο δείπνο παρευρέθηκαν η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας Γεωργία Μποντού-Τοκαλή, ο πόεδρος του ΟΛΒ Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος, ο γεν.γραμματέας του Επιμελητηρίου Βασίλης Ζαχείλας, το μέλος του Δ.Σ. Θέκλα Καμμένου, η διευθύντρια Πολιτισμού του Δήμου Βόλου Χρύσα Δραντάκη, ο διευθυντής του Ωδείου Βόλου Αντρέας Μιμαίος και η διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ανθή Μπάτζιου-Ευσταθίου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι χώροι που θα επισκεφτούν οι εκπρόσωποι του Lincoln Center θα είναι το Δημοτικό Ωδείο Βόλου, το Αρχαίο Θέατρο Δημητριάδος, το Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου, το υπαίθριο θέατρο «Αλωνάκι», ο Ι. Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών στις Μηλιές, ενώ θα γίνουν δεκτοί κι από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιο στο παρεκκλήσιο του Αγ. Νεκταρίου στο Βόλο.

Το θα παίξει ενεργό ρόλο στο όλο το εγχείρημα αφού το CMS του LC επενδύει πάντα στον εκπαιδευτικό τομέα.

Αύριο Τρίτη, ο Δήμος Μετεώρων θα επιφυλάξει ζεστή φιλοξενία στους υψηλούς προσκεκλημένους στην περιοχή της Καλαμπάκας.

Αξιοσημείωτος είναι ο ρόλος των επιχειρηματιών που συστρατεύθηκαν στην προσπάθεια αυτή είτε ως χορηγοί είτε ως υποστηρικτές με οιονδήποτε τρόπο για την επιτυχία αυτού του ξεχωριστού fam trip.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση