Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Στη Μαδρίτη οι τέσσερις υποψήφιοι της Ν.Δ.
Στη Μαδρίτη οι τέσσερις υποψήφιοι της Ν.Δ.

Στη Μαδρίτη οι τέσσερις υποψήφιοι της Ν.Δ.

Ενεργή παραμένει, σε προσκήνιο και παρασκήνιο, η εσωκομματική διελκυστίνδα στη Νέα με ορίζοντα τις της 22ας Νοεμβρίου για την εκλογή του νέου προέδρου του κόμματος.

Μετά την ένταση των προηγούμενων 24ώρων, οι τέσσερις διεκδικητές μοιάζουν να επικεντρώνονται στην προεκλογική τους προσπάθεια, με τον χρόνο που απομένει να μην αποκλείει νέες εντάσεις. Αλλωστε, πέραν των προσφορών για το μηχανογραφικό σύστημα υποστήριξης της ψηφοφορίας που αναμένεται να ανοίξουν αύριο, οι τέσσερις έχουν ακόμη ανοιχτά πεδία αντιπαράθεσης, είτε αυτά αφορούν στο ενδεχόμενο διεξαγωγής debate, αίτημα που επανέλαβαν χθες οι κ. Κυρ. Μητσοτάκης και Αδ. Γεωργιάδης, είτε στη συγκρότηση των νομαρχιακών εφορευτικών επιτροπών καθώς και των ψηφολεκτών στα εκλογικά τμήματα, η διάρθρωση των οποίων δεν έχει αποφασιστεί.

Ο κ. Ευ. Μεϊμαράκης μεταβαίνει σήμερα στη Βέροια και την στην Εδεσσα. Τύποις οι δύο επισκέψεις έχουν θεσμικό χαρακτήρα, καθώς εορτάζεται η απελευθέρωση των δύο πόλεων. Στην ουσία αποτελούν τα πρώτα βήματα στην προεκλογική προσπάθεια του νυν προέδρου του κόμματος. Ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης βρίσκεται από χθες στην Ηπειρο, από όπου δήλωσε πως «δεν μας ακούν οι , δεν μας ακούν οι παραγωγικές τάξεις και εγώ αυτό θέλω να το διορθώσω… μόνο έτσι θα μπορούμε να αντιπαρατεθούμε με τον Αλέξη Τσίπρα στις επόμενες εκλογές, να τον κερδίσουμε και να κυβερνήσουμε καλά». Τον «Ευαγγελισμό» επισκέφθηκε ο κ. Απ. Τζιτζικώστας, εξαπολύοντας στην κυβέρνηση για την διάλυσης της Υγείας, ενώ ο κ. Αδ. Γεωργιάδης συνεχίζει το μπαράζ δημόσιων παρεμβάσεών του και επιδιώκει να καρπωθεί τη χθεσινή συνάντηση των τεσσάρων για εκτόνωση της έντασης.

Την ίδια στιγμή στο παρασκήνιο, όπως κατέδειξε και το κλίμα στην Κ.Ο. της Ν.Δ., επικρατεί προβληματισμός. Ομάδα βουλευτών κινείται συγκροτημένα προκειμένου να ζητήσει τη διεξαγωγή συζήτησης με τους διεκδικητές στην Κ.Ο. και τα κομματικά όργανα, πολιτικά στελέχη της Ν.Δ., υπό τον κ. Γ. Σούρλα, απέστειλαν κοινή επιστολή προς τους διεκδικητές θέτοντας επί τάπητος την ανάγκη πλήρους ρήξης με τα συμφέροντα και ανατροπής των κομματικών δομών, στην οποία ο κ. Μητσοτάκης ανταποκρίθηκε θετικά, ενώ αυξάνεται ο αριθμός των στελεχών που λαμβάνουν δημόσια θέση. Μεταξύ αυτών, ο κ. Ευρ. Στυλιανίδης, που χθες ανέδειξε το κώλυμα εκλογιμότητας του κ. Τζιτζικώστα, αναρωτήθηκε (Real) αν θα καθοδηγεί την Κοινοβουλευτική Ομάδα μέσω fax και τοποθετήθηκε υπέρ της υποψηφιότητας Μεϊμαράκη.

Σε αυτό το κλίμα, οι περισσότεροι εκ των πρωταγωνιστών του γαλάζιου δράματος μεταβαίνουν την επόμενη εβδομάδα στη Μαδρίτη για το Συνέδριο του ΕΛΚ. Πλην των κ. Μεϊμαράκη, Μητσοτάκη, Γεωργιάδη, Τζιτζικώστα αλλά και της κ. Ντόρας , που θα είναι υποψήφια για του κόμματος της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς, στην ισπανική πρωτεύουσα προσκλήθηκε και ο τέως πρόεδρος της Ν.Δ. Αντ. Σαμαράς, δείγμα της επιρροής που εξακολουθεί να διατηρεί στα ευρωπαϊκά πράγματα. Ο κ. Σαμαράς θα είναι κεντρικός ομιλητής σε , στο πλαίσιο του συνεδρίου του ΕΛΚ, με θέμα: «Η δημοκρατία δέχεται : Η απειλή του λαϊκισμού στις σύγχρονες κοινωνίες».

 

 

πηγή:kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση