Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Στη Λάρισα τα Σωματεία της Μαγνησίας θα τα “ψάλουν” στον Αλ. Τσίπρα
Στη Λάρισα τα Σωματεία της Μαγνησίας θα τα “ψάλουν” στον Αλ. Τσίπρα

Στη Λάρισα τα Σωματεία της Μαγνησίας θα τα “ψάλουν” στον Αλ. Τσίπρα

Στη Λάρισα θα μεταβούν τα Σωματεία της Μαγνησίας που πρόσκεινται στο ΚΚΕ προκειμένου να τα “ψάλουν” στον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, που θα επισκεφθεί τη Λάρισα την Τετάρτη.

Όπως τόνισαν σε σημερινή συνέντευξη Τύπου μέλη των Σωματείων “η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενώ επεκτείνει την εφαρμογή των αντιλαϊκών – αντεργατικών μέτρων που πήρε με το τρίτο μνημόνιο, προσπαθεί να εξωραΐσει την πολιτική αυτή με ένα ακόμη διήμερο «αναπτυξιακό συνέδριο» στη Λάρισα στις 10 και 11 Οκτώβρη”.

Η Εύη Καρυδάκη του Συνδικάτου Εργαζομένων , είπε ότι για το ταξικό εργατικό κίνημα είναι καθαρό ότι η κυβέρνηση, μαζί με όλους τους «πρόθυμους» συνομιλητές, θα συζητήσουν για το πώς θα διαμορφώσουν τις προϋποθέσεις στη Θεσσαλία, αλλά και Πανελλαδικά για την ανάπτυξη των κερδών και της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου σε κάθε τομέα της οικονομίας. Όπως είπε, η καπιταλιστική ανάπτυξη, που επαγγέλονται και μας καλούν να βάλουμε πλάτη, η κυβέρνηση, τα κόμματα υποστηρικτές του εκμεταλλευτικού συστήματος και της , η Περιφέρεια και οι Δήμοι, η μεγαλοεργοδοσία, οι κυβερνητικοί και εργοδοτικοί συνδικαλιστές, δεν είναι προς όφελος των εργατών, των ανέργων, των φτωχών αγροτών και ΕΒΕ.

Η Εύη Καρυδάκη κάλεσε τους εργαζόμενους και όχι μόνο να γυρίσουν την πλάτη στην προσπάθεια εργοδοσίας, κυβέρνησης, των αστικών κομμάτων και των αιρετών του σε Περιφέρεια και Δήμους να μας υποτάξουν για τον δήθεν «εθνικό στόχο» της επιστροφής στην καπιταλιστική ανάπτυξη, την οποία υπηρετούν και εμφανίζουν ως λύση την καπιταλιστική Ελλάδα με εθνικό νόμισμα.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ Γιώργος Ρούσσας, δήλωσε ότι, όπως και το προηγούμενο διάστημα οι συνταξιούχοι είχαν κινητοποιηθεί, έτσι και τώρα θα σταθούν στο πλευρό των εργαζομένων και όχι μόνο, σε μια προσπάθεια να χαλάσουν τη φιέστα του πρωθυπουργού, του περιφερειάρχη και των δημάρχων. Όπως είπε, η ανάπτυξη ξέρουμε τι σημαίνει με μειώσεις συντάξεων και περικοπές στην υγεία.
Η του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Λίλα Πέτρου κάλεσε για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Τετάρτης για να χαλάσει η φιέστα της κυβέρνησης για την ανάπτυξη και τόνισε ότι οι γυναίκες βάλλονται στον τομέα της υγείας και όχι μόνο, ενώ ζήτησε ν υγεία και παιδεία για όλους.

Τα σωματεία της Μαγνησίας που καλούν στην κινητοποίηση είναι: Συνδικάτο Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας», Ένωση Υπαλλήλων Τύπου και Χάρτου, Σωματείο Καθαριστριών, Συνδικάτο Εργαζομένων στους , Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών, Σωματείο Οικοδόμων Σκοπέλου, Συνταξιούχων ΙΚΑ, Σωματείο Εργαζομένων Θεσσαλίας, Συνδικάτο Οικοδόμων, Σωματείο Νοσοκόμων Κλινικών, Εργαζομένων Νοσοκομείου, Σύλλογος Εργαζομένων Κέντρων Υγείας, Σύλλογος Μουσικών «ο Απόλλων», Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών, Αγροτικοί Σύλλογοι Ζαγοράς, Ν. Πηλίου, Αλμυρού – Σούρπης, Φοιτητικοί Σύλλογοι Γεωπονίας – Φυτικής Παραγωγής, Μηχανολόγων – Μηχανικών και επιτροπές αγώνα στο Εμπόριο και Εκπαιδευτικών.

Τα σωματεία διεκδικούν την κατάργηση όλων των αντεργατικών – αντιασφαλιστικών νόμων, πλήρη και σταθερή εργασία για όλους, με 7ωρο, 5νθήμερο, 35ωρο, επίδομα εργασίας 600 ευρώ, σε όλους τους ανέργους και άλλα μέτρα προστασίας τους, ΣΣΕ υποχρεωτικές για όλους, άμεσα επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 Ευρώ και της κατώτατης σύνταξης στα 600 Ευρώ. Ακόμη ζητούν ανάκτηση όλων των απωλειών σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, κατάργηση της άγριας φοροληστείας, αποκλειστικά ν και δημόσια υγεία, κοινωνική ασφάλιση και Παιδεία για όλους, νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.

Τέλος, ζητούν να έχουν όλοι αξιοπρεπή σύνταξη στα 60 οι άνδρες και στα 55 οι γυναίκες και πέντε χρόνια νωρίτερα στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις και να γίνουν για τις λαϊκές ανάγκες.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση