Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Στη φυλακή ο 38χρονος με 15 χρόνια κάθειρξη για αποπλάνηση της ανιψιάς του
Στη φυλακή ο 38χρονος με 15 χρόνια κάθειρξη για αποπλάνηση της ανιψιάς του

Στη φυλακή ο 38χρονος με 15 χρόνια κάθειρξη για αποπλάνηση της ανιψιάς του

Κάθειρξη 15 ετών χωρίς αναστολή και χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη επέβαλλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου σε 38χρονο από τα Φάρσαλα, κρίνοντας τον ένοχο για την κατηγορία της αποπλάνησης ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη κατ' εξακολούθηση και έτσι θα πρέπει να οδηγηθεί στη μέχρι η υπόθεση να εκδικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο.

Παράλληλα το Δικαστήριο τον τιμώρησε με αποστέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για πέντε χρόνια.

Η δίκη ξεκίνησε στις 9 το πρωί, ενώ διακόπηκε για περίπου 45 λεπτά της ώρας, καθώς ο συνήγορος του κατηγορουμένου υπέβαλλε στην έδρα αίτημα διεξαγωγής της διαδικασίας κεκλεισμένων των θυρών.

Έτσι οι τρεις και ο εισαγγελέας της έδρας διέκοψαν για να εξετάσουν το αίτημα, κάνοντας το τελικά αποδεκτό.

Ο εισαγγελέας έκρινε πως η δίκη πρέπει να διεξαχθεί χωρίς ακροατήριο για την προστασία των εμπλεκομένων και του οικογενειακού τους βίου, κάτι που δέχθηκαν και οι τρεις , με αποτέλεσμα η εξέταση των μαρτύρων να ξεκινήσει γύρω στις 10:45 το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατέθεσαν τρεις μάρτυρες κατηγορίας μεταξύ των οποίων η του 9χρόνου πλέον κοριτσιού, και τρεις μάρτυρες υπεράσπισης μεταξύ των οποίων ο πατέρας του παιδιού που είναι και ο αδελφός του κατηγορούμενου.

Η μαραθώνια συνεδρίαση ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 6 το απόγευμα, με την ανακοίνωση της ετυμηγορίας που ήταν ομόφωνη.

Ο πληρεξούσιος συνήγορος από την Αθήνα του 38χρονου που απουσίαζε από τη δίκη, Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς σε σχετική του δήλωση μετά την ανακοίνωση της απόφασης του ΜΟΔ,σημείωσε πως η συγκεκριμένη πρωτόδικη απόφαση δεν ανατρέπει το τεκμήριο αθωότητας του κατηγορουμένου, αφού έπεται η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Συμπλήρωσε πως ήδη άσκησε έφεση και αναμένει το πότε θα οριστεί η συνεδρίαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, ενώ ενημέρωσε πως θα επιμείνουν, δδικώντας την καλύτερη ποινική μεταχείριση και την αθώωση του πελάτη του.

Ο κ. Κατσιβαρδάς υποστήριξε πως εμφανίζονται πολλά τρωτά σημεία στη και ανέφερε πως ο πελάτης του δεν διέπραξε το αδίκημα για το οποίο καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό,και επιπλέον απέδωσε τις κατηγορίες σε ενδοοικογενειακή μεταξύ της οικογένειας της ς του παιδιού με την οικογένεια του πρώην συζύγου της και πατέρα της 9χρονης.

Καταλήγοντας εκτίμησε ότι πρόκειται για μια μέση , καθώς το πλαίσιο με το οποίο τιμωρείται κάποιος βάσει του νόμου κυμαίνεται από 10 έως και 20 χρόνια και προανήγγειλε ότι θα εξαντλήσει όλα τα νόμιμα μέσα για την αποφυλάκιση και την τελική δικαίωση του πελάτη του.

Ο 38χρονος φέρεται πως από τον Ιούλιο του 2015 μέχρι και τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου να αποπλάνησε την 5χρονη τότε ανιψιά του μέσα στο σπίτι των γονέων της μικρής, όταν έλειπαν όλοι.

Ο 34χρονος τότε άνδρας φέρεται να χάιδευε το παιδί σε διάφορα σημεία του σώματος του, όπως στο λαιμό, στα χέρια και στα πόδια, να το θώπευε και αλλού, ενώ επίσης φέρεται να του έβγαλε τα ρούχα του, αφήνοντας το γυμνό.

Συγκεκριμένα ο άνδρας που είναι αδελφός του πατέρα του 9χρονου πλέον κοριτσιού, εκμεταλλευμένος την απουσία άλλων ενηλίκων στο σπίτι που διέμενε η ανήλικη στα Φάρσαλα, τη θώπευε κατ' επανάληψη.

Ο καταδικασθείς Έλληνας ήταν μέχρι πρότινος ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση