Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Στη φυλακή με ποινή πέντε ετών και δύο μηνών 31χρονος που επιτέθηκε σε αστυνομικούς
Στη φυλακή με ποινή πέντε ετών και δύο μηνών 31χρονος που επιτέθηκε σε αστυνομικούς

Στη φυλακή με ποινή πέντε ετών και δύο μηνών 31χρονος που επιτέθηκε σε αστυνομικούς

Κόλαφος ήταν η χθεσινή απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, σε βάρος 31χρονου Αλού, καθώς του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 5 ετών και 2 μηνών, χωρίς αναστολή, μετατροπή, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, και έτσι οδηγήθηκε στη . Παράλληλα του επιβλήθηκε και χρηματική ποινή 1.800€.

Ο 31χρονος ήταν αντιμέτωπος με πέντε συνολικά κατηγορίες και συγκεκριμένα της αντίστασης, της διακεκριμένης φθοράς πράγματος που χρησιμεύει για το κοινό όφελος, εξύβρισης κατά συρροή, απειλής κατά συρροή και της απλής σωματικής βλάβης από πρόθεση κατά συρροή.

Η τελευταία κατηγορία σύμφωνα με τη πρόταση του Εισαγγελέα της έδρας μετατράπηκε σε εντελώς ελαφρά σωματική βλάβη, καθώς όπως διαπιστώθηκε ο ένας αστυνομικός έφερε κάκωση στο πτερύγιο του δεξιού αυτιού και ο δεύτερος εκδορές στα χέρια.

Ο πρώτος αστυνομικός που κατέθεσε στο δικαστήριο ως μάρτυρας κατηγορίας, ανέφερε πως την περασμένη Παρασκευή στις 11:25 το βράδυ υπήρξε τηλεφώνημα στο κέντρο του από γείτονα, για διατάραξη κοινής ησυχίας.

Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό με δύο αστυνομικούς και στη γωνία περίμενε μια γειτόνισσα, η οποία τους κατήγγειλε πως ο 31χρονος έδερνε τη γυναίκα και τα παιδιά του.

Σε λίγο βγήκε από το σπίτι ο Αλός συνοδεία του 12χρονου γιού του και μπήκαν στο αμάξι, βάζοντας μπροστά τον κινητήρα. Τότε ο μάρτυρας του ζήτησε να σβήσει τη μηχανή και να βγει από το αμάξι, κάτι που έκανε ο 31χρονος, ο οποίος τους επιτέθηκε αρχικά λεκτικά (κ..μπάτσοι, μπ…ρδοι) και απείλησε να σκοτώσει τόσο τους ίδιους, όσο και τις οικογένειές τους.

Στη συνέχεια όρμηξε στον πρώτο αστυνομικό χτυπώντας τον με γροθιές και κλωτσιές, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στο αυτί και κατόπιν στον δεύτερο, γρατσουνίζοντάς τον στο χέρι.

Τότε κάλεσαν έξι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας και της ΔΙΑΣ, προκειμένου να τους βοηθήσουν με τη σύλληψή του, καθώς σύμφωνα με την του μάρτυρα ήταν σε κατάσταση αμόκ.

Ο αστυνομικός υποστήριξε ότι και στη συνέχεια στο κρατητήριο φώναζε, ενώ έσπασε και το καρτοτηλέφωνο στο Α.Τ.

Ο  δεύτερος αστυνομικός που κατέθεσε είπε πως πήγαν στο σημείο ανταποκρινόμενοι στη κλήση για διατάραξη κοινής ησυχίας, ενώ εκεί βρήκαν μια γειτόνισσα που τους ανέφερε πως άκουγε φωνές από τσακωμούς μεταξύ του άνδρα και των τεσσάρων μελών της οικογένειάς του.

Υποστήριξε ο μάρτυρας ότι του έδωσαν εντολή να βγάλει τα χέρια από τις τσέπες με τον 31χρονο να τους βρίζει, ενώ όταν προσπάθησε να του περάσει χειροπέδες του ξέφυγε σπρώχνοντάς τον, επιτέθηκε στο συνάδελφο του με μπουνιές και κλωτσιές, και στη συνέχεια όρμησε και σε περίοικους που παρακολουθούσαν τη σκηνή.

Ανέφερε ότι ο δράστης ήταν σίγουρα μεθυσμένος, κάτι που το παραδέχθηκε και ο ίδιος, ενώ συνέχισε την επιθετική συμπεριφορά και μέσα στο Α.Τ. χτυπώντας το τηλέφωνο στα κάγκελα για να προκαλέσει φασαρία, με αποτέλεσμα να το σπάσει.

Περίοικος δήλωσε στο δικαστήριο πως είδε τον αλλοδαπό να κυνηγάει εκτός εαυτού τους δύο αστυνομικούς, χτυπώντας και την πόρτα του ίδιου.

Η σύζυγος του δράστη, στην κατάθεσή της παραδέχθηκε ότι είχε πιεί και ήταν μεθυσμένος, όμως όπως είπε, εκείνη την ώρα στο σπίτι δεν μάλωναν, αλλά διασκέδαζαν με μουσική και βγήκαν και οι τρεις να πάρουν ένα cd από το , όταν βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους δύο αστυνομικούς.

Ισχυρίστηκε ότι ο ένας αστυνομικός του έριξε γροθιά στο πρόσωπο και την ίδια την έσπρωξε ο δεύτερος, με αποτέλεσμα ο σύζυγός της να εκνευριστεί πάνω στο μεθύσι του και να τους επιτεθεί. Η μάρτυρας παραδέχθηκε πως ο 31χρονος είχε απασχολήσει ξανά στο παρελθόν τις Αρχές για ενδοοικογενειακή βία.

Ο κατηγορούμενος είπε πως βρίσκεται 30 χρόνια στην Ελλάδα, έχοντας τρία παιδιά 12, 6 και 2,5 ετών, ενώ εκείνο το βράδυ είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και φώναζε μέσα στο σπίτι, βγαίνοντας στη συνέχεια έξω για να πάρει το cd.

Τότε, όπως είπε, συνάντησε τους αστυνομικούς, με τον έναν να μη φορά στολή ζητώντας του να βγάλει τα χέρια από τις τσέπες.

Πρόσθεσε ότι δεν είχε συναίσθηση των πράξεων του και ότι δεν είχε λόγο να μαλώσει με την οικογένεια του.

Εμφανίστηκε μετανιωμένος λέγοντας πως έχει καταλάβει το λάθος του και ζήτησε συγγνώμη από τους αστυνομικούς, καθώς η κατάσταση του ήταν τέτοια που δεν καταλάβαινε τι έκανε.

Στην αγόρευση του ο Εισαγγελέας της έδρας ανέφερε πως ο 31χρονος έχει προβεί σε όλες τις πράξεις του κατηγορητηρίου και σημείωσε πως ο κατηγορούμενος απείλησε και προσέβαλε την υπόληψη των αστυνομικών, ενώ επιπλέον τους τρομοκράτησε σχετικά με τη σωματική τόσο των ίδιων, όσο και των οικογενειών τους.

Πρόσθεσε ότι είχε πλήρη συνείδηση των πράξεων του και συνέχισε να προκαλεί και στο Α.Τ. με τη συμπεριφορά του, έχοντας πλήρη δόλο.

Καταλήγοντας ζήτησε την ενοχή του για όλες τις αποδιδόμενες πράξεις, καθώς δεν εμφανίστηκε μετανιωμένος για το συμβάν.

Έτσι το δικαστήριο τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 5 ετών και δύο μηνών χωρίς αναστολή, χωρίς μετατροπή και χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, ενώ παράλληλα του επέβαλε και χρηματική ποινή 1.800€ συν τα έξοδα.

Να τονιστεί ότι σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι γείτονες καταγγέλλουν ότι πολύ συχνά ο 31χρονος ασκεί βία στη γυναίκα του και στα τρία του παιδιά, εκφράζοντας φόβους για την σωματική ακεραιότητα των ανηλίκων.

Αθωώθηκε για κατοχή χαπιών 

Σημειώνεται ότι σε που έγινε στο σπίτι του 31χρονου κατόπιν διαπιστώθηκε η ύπαρξη ναρκωτικών χαπιών, με τον 31χρονο να δικάζεται στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, το οποίο τον αθώωσε, καθώς αποδείχθηκε ότι τα χάπια ανήκαν στον πατέρα του, που διέθετε ιατρική συνταγή και τα είχε ξεχάσει στο σπίτι του γιού του.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση