H  εταιρεία ελληνοϊταλικών συμφερόντων «EUROCEREALI HELLAS Ι.Κ.Ε.», με έδρα τη Θεσσαλονίκη, φαίνεται ότι προτίθεται να  αναλάβει να λειτουργήσει το του λιμανιού του Βόλου, μέσα στον επόμενο μήνα (Φεβρουάριο). Η χρονική διάρκεια της παραχώρησης είναι από 01/01/2018 έως και 31/12/2020.

Η παραχώρηση αναμένεται να φέρει 5.500 ευρώ/μηνιαίως μόνο για τη χρήση του κτιρίου ενώ ανάλογα με τη των φορτίων θα αυξάνεται μέσω μαθηματικού τύπου και το που θα λαμβάνει ο . Η εταιρεία θα εγκατασταθεί στο Σιλό τον Φεβρουάριο.

Το οικονομικό αντάλλαγμα θα υπολογίζεται και θα καταβάλλεται σε μηνιαία βάση με σταθερό μέρος που ισούται με 5.650,00 ευρώ και μεταβλητό μέρος που θα ισούται της μηνιαίως εισαγόμενης ποσότητας δημητριακών στην εγκατάσταση.

Η παραχωρησιούχος θα πρέπει να προσκομίσει ασφαλιστήριο συμβόλαιο από το οποίο να προκύπτει ασφάλιση γενικής αστικής ευθύνης σωματικών βλαβών και υλικών ζημιών (κατά παντός κινδύνου, ακόμη και από πυρκαγιά, , κ.λπ.) ποσού τουλάχιστον δύο εκατομμυρίων ευρώ (2.000.000 €) κατ' έτος ασφάλισης και ασφάλισης εργοδοτικής αστικής ευθύνης ποσού τουλάχιστον δύο εκατομμυρίων ευρώ κατ' έτος ασφάλισης, για τη συνολική χρονική διάρκεια ισχύος της παραχώρησης.

Αποκλειστικός σκοπός της παραχώρησης δικαιώματος χρήσης χώρου, με τον εγκατεστημένο μηχανολογικό και λοιπό εξοπλισμό, είναι η χρησιμοποίησή του ως βιομηχανική εγκατάσταση χαμηλής όχλησης και ως χώρος αποθήκευσης και ς αποκλειστικά των δημητριακών που εμπορεύεται η εταιρεία σε όλη τη .