Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού World Travel Market ο Δήμος Σκιάθου
Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού World Travel Market ο Δήμος Σκιάθου

Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού World Travel Market ο Δήμος Σκιάθου

Ο Σκιάθου συμμετείχε και φέτος, ως συνεκθέτης, στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού , του Λονδίνου, η οποία φέτος πραγματοποιήθηκε το διάστημα 4 με 6 οεμβρίου 2019.

H είναι η σημαντικότερη διοργάνωση παγκοσμίως στον τομέα του τουρισμού, απευθυνόμενη κατά κύριο λόγο στη βρετανική τουριστική , στην οποία συμμετέχουν περισσότεροι από 5.000 εκθέτες και προσελκύει πάνω από 50.000 επισκέπτες.

Τον Δήμο εκπροσώπησαν ο Θοδωρής Τζούμας, ο Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων Διαμαντής Μαθηνός, ο δημοτικός σύμβουλος Θωμάς Κουκουλάκης, ενώ  δυναμική ήταν και η παρουσία των επιχειρηματιών του τουρισμού της Σκιάθου, ξενοδόχων και τουριστικών πρακτόρων, οι οποίοι συμμετείχαν με στοχευμένες συναντήσεις.

Στη διάρκεια της έκθεσης ο  δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος συναντήθηκαν με τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, τον πριφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, την πρόεδρο του ΕΟΤ , τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη, όπου συζητήθηκαν επόμενοι στόχοι και τρόποι συνεργασίας.

Συναντήσεις ακόμα πραγματοποιήθηκαν με εκπροσώπους αεροπορικών εταιρειών μεταξύ αυτών ο Paul Bixby, διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού της easyJet , όπου εκφράστηκε από κοινού το έντονο ενδιαφέρον, να συμπεριληφθεί η Σκιάθος στον επόμενο σχεδιασμό ανάπτυξης του προγράμματος της εταιρείας.

Μια νέα συνεργασία του Δήμου ξεκινάει άμεσα με το του ΕΟΤ στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, μετά από συνάντηση με την Έμυ Αναγνωστοπούλου, προϊσταμένη του υ, στο πλαίσιο της οποίας θα παραχωρηθεί φωτογραφικό υλικό του Δήμου, για την καμπάνια του ΕΟΤ
στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα πραγματοποιηθούν ταξίδια εξοικείωσης δημοσιογράφων, θα συμμετάσχει η Σκιάθος σε γαστρονομικό φεστιβάλ που θα διοργανωθεί τον Ιούλιο στο Λονδίνο.

Παράλληλα, με στόχο την προβολή του προορισμού, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με 15 δημοσιογράφους, από, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Τουρκία, το Ισραήλ, την Ρωσία, οι οποίοι προσκλήθηκαν για την ερχόμενη άνοιξη στη Σκιάθο, με στόχο την προβολή του
προορισμού.

Στόχος της Δημοτκής Αρχής, είναι η αύξηση των αεροπορικών αφίξεων στη Σκιάθο, η επιμήκυνση της τουριστικής περίοδο και το άνοιγμα σε νέες αγορές.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση