Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ » Στελέχωση του Νοσοκομείου και των Κ.Υ. ζητά ο πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΜ
Στελέχωση του Νοσοκομείου και των Κ.Υ. ζητά ο  πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΜ

Στελέχωση του Νοσοκομείου και των Κ.Υ. ζητά ο πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΜ

Την στελέχωση του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας στη   ζήτησε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο νέος πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Παύλος Μαλινδρέτος.

Ο πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΜ ζήτησε να μην κατακερματίζονται οι προσλήψεις σε ΤΕΠ, , Κ.Υ. και Νοσοκομείο και να λυθούν τα προβλήματα υποστελέχωσης με πρακτικό τρόπο, ενώ κάλεσε τους συγγενείς των ασθενών στα επείγοντα να κάνουν υπομονή και να μη δημιουργούν σε βάρος των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού.

Όπως εξήγησε,  το βασικότερο πρόβλημα που μπορεί να αποβεί μοιραίο για τις ζωές συνανθρώπων, είναι η υποστελέχωση των Κέντρων Υγείας της περιφέρειας, όπου πραγματικά υπάρχουν σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου, λέγοντας ότι  οι παλιοί γιατροί μπορούν να κάνουν χρήση του δικαιώματός τους για να φύγουν  και να δημιουργηθούν μεγαλύτερα προβλήματα και στο Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου, οι θέσεις του οποίου δεν καλύπτονται με μόνιμους γιατρούς.

Για το “Αχιλλοπούλειο” τόνισε ότι   τα πρωινά η κάλυψη είναι πλήρης, αλλά λόγω των κενών δεν καλύπτονται εφημερίες σε τομείς και τμήματα όπως Οφθαλμολογικό, ΩΡΛ, Γαστρεντερολογικό και Παιδιατρικό.  “Προσλήψεις πρέπει να γίνουν όχι μόνο για το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, που είναι καλή ιδέα, αλλά   ακόμη 15 προσλήψεις γιατρών για να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης είπε ότι το Νοσοκομείο αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς όσον αφορά ιατροτεχνικό εξοπλισμό «γιατί έχουν αφήσει όλοι κομματικές στο συρτάρι», αλλά δεν είναι εύκολο να καλυφθούν όλα τα κενά που είναι σημαντικά. Και αυτό γιατί το υπουργείο και η Υγειονομική Περιφέρεια, κατακερματίζουν τις προσλήψεις σε ΤΕΠ, , Κ.Υ. και Νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να μην είναι εύκολο να καλυφθούν όλα τα κενά. «Θυμίζει μια εικόνα που έχει δύο καρπούζια στη μασχάλη και πάει να πιάσει και ένα τρίτο. Πρέπει να ξαναγυρίσουμε στον κοινό νου  και να λύσουμε με πρακτικό τρόπο προβλήματα», τόνισε ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών γιατρών.

Η ΕΙΝΚΥΜ ζητά, πέρα από τους 10 γιατρούς που θα στελεχώσουν το ΤΕΠ, άλλους 15 γιατρούς, ώστε να βρίσκει ο Βολιώτης οφθαλμίατρο όταν τον χρειάζεται και προκάλεσε αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις να σηκώσουν το γάντι. Επίσης οι νοσοκομειακοί γιατροί ζητούν άλλους 15 γιατρούς για τη στελέχωση των Κέντρων Υγείας της Μαγνησίας.

 

Στα επείγοντα

Για τα που γίνονται στα επείγοντα μεταξύ των συγγενών ασθενών και γιατρών ή νοσηλευτών   η ΕΙΝΚΥΜ κοινοποίησε  επιστολή διαμαρτυρίας  προς τη Διοίκηση του «Αχιλλοπούλειου».

Σύμφωνα με τον κ. Μαλινδρέτο, έχουν δημιουργηθεί κάποια επεισόδια μεταξύ συγγενών ή ασθενών με γιατρούς ή νοσηλευτικό προσωπικό, ουσιαστικά χωρίς λόγο. Όπως είπε, υπό την επήρεια αλκοόλ, ψυχοφαρμάκων δημιούργησαν θέματα γιατί δεν εξυπηρετήθηκαν τάχιστα και επιθετική συμπεριφορά.

Ο κ. Μαλινδρέτος συνέστησε στους κατοίκους του Βόλου και της Μαγνησίας, να είναι υπερήφανοι για τρόπο που αναπτύσσεται το νοσοκομείο και εργάζεται το προσωπικό. Όπως είπε «για κάθε νοσηλεύτρια που δουλεύει εδώ λείπει μία και υπάρχουν 190 κενές θέσεις από 500. Για κάθε τεχνικό προσωπικό, από τις 180 θέσεις οι μισές κενές. Για κάθε γιατρό που βλέπει σχεδόν λείπει ακόμη ένας» και ζήτησε να έχουν εμπιστοσύνη, καθώς γίνεται το καλύτερο και στον συντομότερο συνατό χρόνο να εξυπηρετηθούν όλοι.

Ο πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΜ είπε ότι υπάρχουν περιστατικά που τον ανάγκασαν να στείλει επιστολή και να δημοσιοποιήσει το θέμα και ήδη έγινε μια πρώτη συνάντηση με τη Διοίκηση, τον αστυνομικό διευθυντή, όπου ήταν παρών και ο υπεύθυνος φύλαξης νοσοκομείου και εκεί πραγματικά αναλύθηκε πως αυτή η φύλαξη μπορεί να γίνει καλύτερη. Ο κ. Μαλινδρέτος τόνισε ότι είναι πιθανή η τοποθέτηση κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης και αν ο ίδιος τόνισε ότι περισσότερο από τα μέτρα ασφάλειας τον ικανοποιεί η ενημέρωση του κόσμου.

Ερωτηθείς σχετικά ο γιατρός είπε ότι αυτά τα επεισόδια συμβαίνουν συχνά το τελευταίο διάστημα και από καθαρή τύχη και ψυχραιμία γιατρών δεν υπήρξε .

"Αλιεύοντας" την είδηση