Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΥΓΕΙΑ / Στελέχωση των Κέντρων Υγείας στη Μαγνησία ζητά η ΠΕΔ Θεσσαλίας
Στελέχωση των Κέντρων Υγείας  στη Μαγνησία ζητά η ΠΕΔ Θεσσαλίας

Στελέχωση των Κέντρων Υγείας στη Μαγνησία ζητά η ΠΕΔ Θεσσαλίας

Στελέχωση των Κέντρων Υγείας με γιατρούς, προσωπικό και οδηγούς ασθενοφόρων, ζητούν δήμαρχοι της Μαγνησίας και η , και για τον λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί σύσκεψη στα γραφεία της ΠΕΔ στο Βόλου, παρουσία του προέδρου Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας Γιώργου Κωτσού, των δημάρχων Αλμυρού Δ. Εσερίδη, Ρ. Φεραίου Δ. Νασίκα, Ν. Πηλίου Ν. Φορτούνα και εκπροσώπων δημάρχων των Δήμων Ζαγοράς – Μουρεσίου, Σκιάθου και Σκοπέλου.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρο της στόχος είναι η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στα Κέντρα Υγείας του Ν. Μαγνησίας, ενώ τόνισε ότι η είναι πρώτιστος στόχος και προτεραιότητα για την και για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

«Επιβάλλεται τα Κέντρα Υγείας που είναι ο πιο κοντινός θεσμός της υγείας προς τον πολίτη, να είναι εξοπλισμένα, τόσο με υλικοτεχνική υποδομή, όσο και στελεχωμένα με όλο το απαραίτητο προσωπικό, ώστε να μπορούν να παράσχουν με αξιοπρέπεια και αξιοπιστία την πρωτοβάθμια στον πολίτη και να λειτουργούν ανασχετικά στην των ασθενών στη δευτεροβάθμια υγεία που είναι τα , με αποτέλεσμα να υπάρχει μπλοκάρισμα και ανάγκη μετακίνησης των πολιτών», είπε ο Γιώργος Κωτσός και πρόσθεσε ότι υπάρχει ένα μεγάλο ζήτημα με τη στελέχωση προσωπικού των Κέντρων Υγείας, των οδηγών που μετακινούν τα και ότι εάν δεν εμπεδωθεί το αίσθημα της ασφάλειας σχετικά με την υγεία στις απομακρυσμένες περιοχές, τότε το πρόβλημα θα είναι ακόμη μεγαλύτερο, ιδιαίτερα σ’ αυτή την περίοδο που και οι δοκιμάζονται και ταλαιπωρούνται από οικονομικά και άλλα προβλήματα.

Πρόθεση της ΠΕΔ, είναι, σε συνεργασία με τους φορείς της υγείας, να αναβαθμιστούν στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τα αποκεντρωμένα Κέντρα Υγείας, ώστε να παράσχουν αξιόπιστη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στους .

Η ΠΕΔ θα μεταφέρει τα προβλήματα των δημάρχων της Μαγνησίας και τα αιτήματα στο υπουργείο Υγείας και ο Γιώργος Κωτσός δήλωσε: «ελπίζουμε σε ευήκοα ώτα».

Ο ίδιος εξήγησε υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα με τον τομέα της υγείας συνολικά, κυρίως στις αποκεντρωμένες μονάδες υγείας, όπου υπάρχει τρομακτική έλλειψη προσωπικού, πολλές ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή και πολλές φορές η Αυτοδιοίκηση καλείται, στα όρια της νομιμότητας, να σταθούν στο πλευρό των ανθρώπων της υγείας, για να τους υποστηρίξει και να στηρίξει το τους, στις όποιες ελλείψεις έχουν, είτε μεταφράζονται σε πετρέλαιο, είτε σε γραφική ύλη και πρόσθεσε: «Κι εμείς αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες που υπάρχουν στα δημοσιονομικά της χώρας και στην υποστήριξη των θεσμών, αλλά και το κράτος θα πρέπει να δώσει πολύ μεγάλη βαρύτητα, ώστε να νιώσει ο πολίτης της περιφέρειας ασφαλής στον τομέα της υγείας, που είναι καθοριστικός, ώστε κάποιος ιδιαίτερα μεγάλης ηλικίας, να παραμείνει με και αξιοπρέπεια στην περιοχή του», είπε ο Γιώργος Κωτσός προς τους δημάρχους της Μαγνησίας.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν επίσης η πρόεδρος των Εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας Νέλλη Χονδρογιάννη και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Βόλου, Κώστας Χατζησταματίου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Υπογραφή σύμβασης για προώθηση ηλεκτροκίνησης στον Δήμο Νοτίου Πηλίου #ηλεκτροκίνηση - https://t.co/b06UOXwDOy -

  • Συνεργασία Δήμων Σκιάθου-Θεσσαλονίκης #ΔήμοςΘεσσαλονίκης #ΔήμοςΣκιάθου - https://t.co/pdhi5u2D5s -

  • Νέα  αρδευτικά δίκτυα στην Κάρλα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας   #λίμνηΚάρλα - https://t.co/zoRFQlX82X -

"Αλιεύοντας" την είδηση