Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Στελέχωση των Κέντρων Υγείας στη Μαγνησία ζητά η ΠΕΔ Θεσσαλίας
Στελέχωση των Κέντρων Υγείας  στη Μαγνησία ζητά η ΠΕΔ Θεσσαλίας

Στελέχωση των Κέντρων Υγείας στη Μαγνησία ζητά η ΠΕΔ Θεσσαλίας

Στελέχωση των Κέντρων Υγείας με γιατρούς, προσωπικό και οδηγούς ασθενοφόρων, ζητούν δήμαρχοι της και η Θεσσαλίας, και για τον λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί σύσκεψη στα γραφεία της στο Βόλου, παρουσία του προέδρου Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας Γιώργου Κωτσού, των δημάρχων Αλμυρού Δ. Εσερίδη, Ρ. Φεραίου Δ. ασίκα, . Πηλίου Ν. Φορτούνα και εκπροσώπων δημάρχων των Δήμων ς – Μουρεσίου, Σκιάθου και Σκοπέλου.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρο της ΠΕΔ Θεσσαλίας στόχος είναι η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στα Κέντρα Υγείας του Ν. , ενώ τόνισε ότι η υγεία είναι πρώτιστος στόχος και προτεραιότητα για την κοινωνία και για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

«Επιβάλλεται τα Κέντρα Υγείας που είναι ο πιο κοντινός θεσμός της υγείας προς τον πολίτη, να είναι εξοπλισμένα, τόσο με υλικοτεχνική υποδομή, όσο και στελεχωμένα με όλο το απαραίτητο προσωπικό, ώστε να μπορούν να παράσχουν με αξιοπρέπεια και αξιοπιστία την πρωτοβάθμια υγεία στον πολίτη και να λειτουργούν ανασχετικά στην προώθηση των ασθενών στη δευτεροβάθμια υγεία που είναι τα νοσοκομεία, με αποτέλεσμα να υπάρχει μπλοκάρισμα και ανάγκη μετακίνησης των πολιτών», είπε ο Γιώργος Κωτσός και πρόσθεσε ότι υπάρχει ένα μεγάλο ζήτημα με τη στελέχωση προσωπικού των Κέντρων Υγείας, των οδηγών που μετακινούν τα ασθενοφόρα και ότι εάν δεν εμπεδωθεί το αίσθημα της ασφάλειας σχετικά με την υγεία στις απομακρυσμένες περιοχές, τότε το πρόβλημα θα είναι ακόμη μεγαλύτερο, ιδιαίτερα σ' αυτή την περίοδο που και οι πολίτες δοκιμάζονται και ταλαιπωρούνται από οικονομικά και άλλα προβλήματα.

Πρόθεση της ΠΕΔ, είναι, σε συνεργασία με τους φορείς της υγείας, να αναβαθμιστούν στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τα αποκεντρωμένα Κέντρα Υγείας, ώστε να παράσχουν αξιόπιστη στους πολίτες.

Η ΠΕΔ θα μεταφέρει τα προβλήματα των δημάρχων της Μαγνησίας και τα αιτήματα στο υπουργείο Υγείας και ο Γιώργος Κωτσός δήλωσε: «ελπίζουμε σε ευήκοα ώτα».

Ο ίδιος εξήγησε υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα με τον τομέα της υγείας συνολικά, κυρίως στις αποκεντρωμένες μονάδες υγείας, όπου υπάρχει τρομακτική έλλειψη προσωπικού, πολλές ψεις σε υλικοτεχνική υποδομή και πολλές φορές η Αυτοδιοίκηση καλείται, στα όρια της νομιμότητας, να σταθούν στο πλευρό των ανθρώπων της υγείας, για να τους υποστηρίξει και να στηρίξει το έργο τους, στις όποιες ψεις έχουν, είτε μεταφράζονται σε πετρέλαιο, είτε σε γραφική ύλη και πρόσθεσε: «Κι εμείς αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες που υπάρχουν στα δημοσιονομικά της χώρας και στην υποστήριξη των θεσμών, αλλά και το κράτος θα πρέπει να δώσει πολύ μεγάλη βαρύτητα, ώστε να νιώσει ο πολίτης της περιφέρειας ασφαλής στον τομέα της υγείας, που είναι καθοριστικός, ώστε κάποιος ιδιαίτερα μεγάλης ηλικίας, να παραμείνει με ασφάλεια και αξιοπρέπεια στην περιοχή του», είπε ο Γιώργος Κωτσός προς τους δημάρχους της Μαγνησίας.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν επίσης η πρόεδρος των Εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας Νέλλη Χονδρογιάννη και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Βόλου, Κώστας Χατζησταματίου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση