Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Στέφανος Τσιτσιπάς: Λύγισε στον τελικό με τον Τζόκοβιτς
Στέφανος Τσιτσιπάς: Λύγισε στον τελικό με τον Τζόκοβιτς

Στέφανος Τσιτσιπάς: Λύγισε στον τελικό με τον Τζόκοβιτς

Η 13η Ιουνίου θα μείνει στην ιστορία για το ελληνικό τένις, για τον ελληνικό αθλητισμό. Ο Στέφανος  κοίταξε στα μ τον Νόβακ Τζόκοβιτς, στον πρώτο τελικό του σε γκραν σλαμ (Ρολάν Γκαρός), όμως ο Σέρβος… υπερ «λύγισε» την αντίσταση του Ελληνα πρωταθλητή με 2-3 (7-6, 6-2, 3-6, 2-6, 4-6).

Ο Στέφανος προηγήθηκε με 2-0 σετ, όμως ο Τζόκοβιτς κατέδειξε γιατί βρίσκεται στο Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, κάνοντας δικό του τον 19ο τίτλο γκραν σλαμ, αλλά μόλις τον 2ο από το Ρολάν Γκαρός.

Ο άρχισε επιφυλακτικά με τον έναν αθλητή να περιμένει το λάθος του άλλου· εξ ου και τα πολλά ράλι στην αρχή. Ο έβγαλε άσους και μετά το 1-0 στα γκέιμ από τον Ελληνα πρωταθλητή, «λύθηκαν» τα χέρια και των δύο. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι το 3-3 ο Στέφανος δεν είχε καταφέρει να πάρει ούτε πόντο όταν σέρβιρε ο Τζόκοβιτς, όμως σ' αυτό το ματς είχε όλες τις απαντήσεις στα drop shots του Σέρβου.

Οι πόντοι έβγαιναν με… αίμα και οριακά στις γραμμές, φτάνοντας στο 5-5 και με τα σερβίς να αποτελούν φρούρια. Τελικά, ο Τζόκοβιτς έκανε μπρέικ και ο Τσιτσιπάς απάντησε άμεσα με ένα δικό του (6-6). Στο τάι μπρέικ ο Σέρβος τενίστας έμεινε πίσω με 5-2, όμως πέρασε μπροστά με 6-5 και κάπου εκεί ο Τσιτσιπάς έκανε το κάτι παραπάνω που θέλουν οι τελικοί, φτάνοντας στο 7-6 και το 1-0 σετ σε 72 λεπτά, με το γήπεδο να κοχλάζει.

Στο 2ο σετ ο Στέφανος έδειξε να έχει περισσότερη ενέργεια, έκανε το 2-0 στα γκέιμ, μετά το 3-1, 3-2 και 4-2, με απίστευτη προσήλωση, ηρεμία, winners άλλου επιπέδου, ενώ έκανε τον Τζόκοβιτς να δεινοπαθεί κλείνοντάς του κάθε διάδρομο με μια επιβλητική και άκρως πειστική εμφάνιση (το σημαντικότερο σ' αυτό το σημείο ήταν ότι δεν άφησε τον Σέρβο να πιστέψει πως θα μπορούσε να βρει ένα κενό στην απόδοσή του και να αντεπιτεθεί).

Στο 7ο γκέιμ ο Έλληνας πρωτ με νέο μπρέικ έκανε το 5-2 αγγίζοντας το 2-0 στα σετ και το μεγάλο πλεονέκτημα στον τελικό. Και το 6-2 ήρθε μάλλον φυσιολογικά σε μόλις 31 λεπτά, με τον Τζόκοβιτς να δείχνει βραχυκυκλωμένος, τόσο αγωνιστικά όσο και πνευματικά, με τον Τσιτσιπά να είναι σίγουρος και έτοιμος για όλα.

stefanos-tsitsipas-lygise-ston-teliko-me-ton-tzokovits-palepse-san-liontari-i-ellada-stin-koryfi-toy-tenis2

Το 3ο σετ άρχισε με τον Τζόκοβιτς να κάνει το 0-1, αλλά ο Τσιτσιπάς ισοφάρισε, έχοντας μέχρι εκείνο το σημείο 10 άσους. Ο Σέρβος πήρε ξανά το προβάδισμα, όμως ο αντίπαλός του έδειχνε ότι πατούσε καλύτερα στο κορτ μέχρι εκείνο το σημείο του αγώνα.

Παρόλα αυτά, η κλάση του Νόλε μίλησε με κομβικό μπρέικ για το 1-3 (κράτησε πάνω από 10') και σερβίροντας μετά απέκτησε μεγάλο πλεονέκτημα κάνοντας το 1-4. Mοιραία πήρε το σετ με 3-6 σε 46', μειώνοντας σε 2-1.

stefanos-tsitsipas-lygise-ston-teliko-me-ton-tzokovits-palepse-san-liontari-i-ellada-stin-koryfi-toy-tenis0

Στο 4ο σετ ο Τζόκοβιτς άρχισε με μπρέικ (0-1) και έφτασε στο 2-0 μόλις σε 7 λεπτά. Ο Τσιτσιπάς έχασε την ορμή του, πάλεψε το 3ο γκέιμ όμως ο Σέρβος ήθελε το 3-0 και το πήρε, έκανε γρήγορα το 4-0, θέτοντας προϋποθέσεις επικράτησης στο σετ για το 2-2. Κάτι που έγινε με συνολικά 6-2 γκέιμ.

Στο τελευταίο σετ ο Τζόκοβιτς μπήκε ξανά με… τάσεις μπρέικ, όμως ο Στέφανος έγινε ξανά… Τσιτσιπάς, παίρνοντας το 1ο γκέιμ. Ο Νόλε απάντησε για το 1-1 και χτύπησε πάλι με μπρέικ για το 2-1.

Αυτή η εξέλιξη αποσυντόνισε ξανά τον Έλληνα τενίστα και ο Σέρβος έκανε μάλλον εύκολα το 3-1. Παρότι φάνηκε προς στιγμή ότι ο Στέφανος χάνει το «μυαλό» του με αβίαστα λάθη, κατάφερε να μειώσει σε 3-2, το μπρέικ που έψαξε δεν ήρθε (4-2 ο Νόλε), όμως ο Τσιτσιπάς πήρε ένα… χαμένο γκέιμ και μείωσε σε 4-3.

stefanos-tsitsipas-lygise-ston-teliko-me-ton-tzokovits-palepse-san-liontari-i-ellada-stin-koryfi-toy-tenis4

stefanos-tsitsipas-lygise-ston-teliko-me-ton-tzokovits-palepse-san-liontari-i-ellada-stin-koryfi-toy-tenis6

Στο 8ο γκέιμ παίχτηκε ο θεαματικότερος πόντος του τελικού, τον οποίο σε ο Τζόκοβιτς ο οποίος έκανε τελικά και το 5-3 ακριβώς στις 4 ώρες αγώνα. Ο Στέφανος έβγαλε τα τελευταία αποθέματα ενέργειάς του και μείωσε σε 5-4, αναζητώντας το μπρέικ που θα τον έβαζε ξανά σε τροχιά τροπαίου.

Ο Τζόκοβιτς έφτασε σε ματς πόιντ με 40-30, ο Τσιτσιπάς απάντησε μοναδικά για το 40-40, όμως ο Σέρβος κατάφερε να τελειώσει το ματς με 3-2.

Στέφανος Τσιτσιπάς: Προσπάθησα όσο πιο πολύ μπορούσα

O Στέφανος Τσιτσιπάς, αναμφισβήτητα άλλαξε επίπεδο μετά τη συμμετοχή του στο Ρολάν Γκαρός. Δεν είναι πλέον ο που απλά… γεμίζει τα ταμπλό και παίζει για τις συμμετοχές.

Η παρουσία του στο παρισινό γκραν σλαμ, φώναξε προς πάσα κατεύθυνση ότι η ώρα ενός τίτλου πλησιάζει.

«Πολύ μεγάλη μάχη. Προσπάθησα όσο πιο πολύ μπορούσα. Με όλες τις δυνάμεις μου. Πρώτη φορά σε τελικό γκραν σλαμ, είμαι χαρούμενος με τη διαδρομή μου έως τώρα. Ο Νόλε έδειξε πόσο μεγάλος αθλητής είναι. Εμπνέομαι από αυτόν και όσα έχει πετύχει. Θα είμαι ευγνώμων αν πετύχω τα μισά. Έζησα σπουδαίες ημέρες εδώ και με τους φιλάθλους αλλά και την ομάδα μου που με στήριξε να πετύχω τους στόχους μου. Ευχαριστώ το Ρολάν Γκαρός. Ελπίζω να επιστρέψω εδώ και να αποδώσω ένα καλό θέαμα πάλι», τόνισε κατά την απονομή.

«Είναι προνόμιο να είμαι εδώ με τον Κούριερ και τον Μποργκ που έχουν γράψει ιστορία. Θα πω κάτι στον Στέφανο: Καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο, αλλά εδώ μαθαίνει και θα γίνει πιο σοφός. Είμαι σίγουρος ότι θα κατακτήσει πολλούς τίτλους. Μπορεί να μην είμαι νέος όπως ο Στέφανος αλλά πάντα βρίσκω κίνητρο, κάτι που μου δίνει η οικογένειά μου και τα παιδιά μου. Όπως είπε ο Στέφανος είναι μια προσπάθεια της ομάδας. Θα συνεχίσω», δήλωσε από την πλευρά του ο Τζόκοβιτς, ο οποίος λέγοντας: «Οι δεσμοί της χώρας μου με την είναι ισχυροί. Της στέλνω την αγάπη μου».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση