Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Στεφάνια στο Μνημείο Ηρώων στην παραλία του Βόλου κατέθεσαν μαθητές σχολείων
Στεφάνια στο Μνημείο Ηρώων στην παραλία του Βόλου κατέθεσαν  μαθητές σχολείων

Στεφάνια στο Μνημείο Ηρώων στην παραλία του Βόλου κατέθεσαν μαθητές σχολείων

Στεφάνια στο Μνημείο Ηρώων στην παραλία του κατέθεσαν σήμερα το πρωί υπό βροχή, μαθητές σχολείων του , με αφορμή την αυριανή επέτειο της 28ης Οκτωβίου 1940.

Παρούσα στην ήταν η αντι ς-Β. Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη Κολυνδρίνη η οποία είπε ότι τα παιδιά είναι φερέλπιδες για ένα καλύτερο μέλλον και πρόσθεσε: ” Να ευχηθώ το σύνολο των εκδηλώσεων και η σημειακή αναφορά της 28ης Οκτωβρίου να γίνει και να μετουσιωθεί μήνυμα αδελφοσύνης αισιοδοξίας ειρήνης ενότητας και εγκαθίδρυσης της δημοκρατίας σε παγκόσμιο επίπεδο διότι διακυβεύεται ένα αυτονόητο αγαθό αυτό της ελευθερίας και της δημοκρατίας για το οποίο έχουν θυσιαστεί ήρωες και γενιές κι οφείλουμε να το περιφρουρήσουμε, να αναγάγουμε τον εαυτό μας κάνοντας ιστορική ανάδρομη και να γίνουμε οι ίδιοι πρότυπα για τα παιδιά αυτά που σήμερα είναι εδώ και να πάψει να αποδομείται η εθνική μας αυτογνωσία και συνείδηση”.

Η ίδια σημείωσε πως για την αυριανή παρέλαση δεν θα ληφθούν έκτακτα μέτρα ασφαλείας κι εξέφρασε την ελπίδα ο καιρός να βοηθήσει.

Η αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού εωργία Μποντού έκανε λόγο για ημέρα μνήμης τιμής κι εθνικής αξιοπρέπειας και πρόσθεσε: “Τιμούμε τους νεκρούς του '40 που αγωνίστηκαν κι έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι και πρέπει τα ιδανικά της πατρίδας της ελευθερίας και του ελληνισμού να εμπνέουν τους μαθητές και με εκδηλώσεις όπως η σημερινή προσπαθούμε να γαλουχήσουμε τις νέες γενιές με ιδανικά έτσι ώστε αύριο να αγωνιστούν για μια ασφαλή ελεύθερη κι αξιοπρεπή.

Ο διευθυντής της Β'/θμιας Εκπαίδευσης ς Σωκρ. Σαβελίδης ενημέρωσε ότι παράλληλα τιμήθηκαν οι δύο εκφωνητές της παρέλασης Γ. Τουφεξής και Χρυσάνθη Βουτσά, ενή για την κατάθεση στεφάνων σημείωσε: “Σήμερα οι μαθητές τιμούν εκείνους που ήξεραν να αγωνίζονται, να πολεμούν για μια ελεύθερη πατρίδα. Σήμερα οι μαθητές ουσιαστικά εκπληρώνουν τις προσδοκίες των ηρώων και συνεχίζουν να αγωνίζονται και να πολεμούν με όπλα τα τους για μια δημοκρατική ελεύθερη και προκομμένη.

Τέλος ο διευθυντής Α'/θμιας Εκπαίδευσης Γ. Πολύζος τόνισε: “Να αποτίσουμε φόρο τιμής σε εκείνους που με το αίμα τους άλλαξαν τον ρου της ιστορίας και με το αίμα τους έγραψαν τις πιο χρυσές σελίδες της δικής μας ιστορίας. Αποτελούν πάντα παράδειγμα προς μίμηση για μας ακόμη και στις δύσκολες εποχές ακόμη και σήμερα που βιώνουμε αυτα που συμβαίνουν και μας μαθαίνουν ότι οι Έλληνες ενωμένοι μπορούν να πετύχουν το ακατόρθωτο.”

stefania

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση