Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Απέρριψε το ΣτΕ την προσφυγή του Αχιλλέα Μπέου – παραμένει σε αργία
Απέρριψε το ΣτΕ την προσφυγή του Αχιλλέα Μπέου – παραμένει σε αργία

Απέρριψε το ΣτΕ την προσφυγή του Αχιλλέα Μπέου – παραμένει σε αργία

Με τη σφργίδ του ΣΤΕ, εκτός Δημαρχείου θα παραμείνει ο πρώην δήμαρχος . Ειδικότερα, το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο με την υπ΄αριθμ. 360/2017 απόφασή του απέρριψε την προσφυγή του Αχιλλέα Μπέου ως αβάσιμη, όπως και όλους τους λόγους που προέβαλε.

Με την προσφυγή του ζητούσε να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και , αλλά και ως αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), η από 2.12.2015 του γενικού γραμματέα αποκεντρωμένης διοίκησης  Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας με την οποία τέθηκε σε αργία.

Ο Αχιλλέας Μπέος τέθηκε σε αργία λόγω της  εμπλοκής του στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων ποδοσφαίρου του 2011  και της αμετάκλητης παραπομπής του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών για κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα, όπως είναι σύσταση και συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, ηθική αυτουργία σε απάτη κατ΄  επάγγελμα και συνήθεια, συμμετοχή σε παράνομα στοιχήματα κατ'  εξακολούθηση και ηθική αυτουργία σε αυτό, δωροδοκία και δωροληψία και βία.

Παράλληλα, του έχουν επιβληθεί οι της εγγυοδοσίας των 100.000 , της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της απαγόρευσης ποδοσφαιρικών δραστηριοτήτων (απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα).

Υπενθυμίζεται ότι από τον περασμένο Οκτώβριο έχει ξεκινήσει η δίκη του κ. Μπέου ο οποίος μαζί με άλλα 84 άτομα  δικάζεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών.

Το Γ' Τμήμα του (πρόεδρος η αρόεδρος Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας Γεώργιος  Ποταμίας) απέρριψε, μεταξύ των άλλων, τον ισχυρισμό του Αχιλλέα Μπέου ότι παραβιάζεται ο πυρήνας του τεκμηρίου της αθωότητας καθώς τέθηκε σε αργία χωρίς ούτε καν να έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό, παραβιάζοντας έτσι  την ΕΣΔΑ που κατοχυρώνει το τεκμήριο της αθωότητας.

Παράλληλα, απορρίφθηκε και ο ισχυρισμός του κ. Μπέου ότι με την αργία που τέθηκε νοθεύτηκε  η λαϊκή εντολή, δηλαδή η βούληση των ψηφοφόρων  που  του έδωσαν το χρίσμα του δημάρχου, παραβιάζοντας με τον τρόπο αυτό  το  άρθρο 102 του Συντάγματος. Ακόμη, οι σύμβουλοι Επικρατείας απέρριψαν και τους ισχυρισμούς του κ. Μπέου ότι παραβιάζεται η συνταγματική αρχή της  αναλογικότητας.

 

πηγή:protothema.gr

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση