Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Σταθερά τετραψήφια τα κρούσματα
Σταθερά τετραψήφια τα κρούσματα

Σταθερά τετραψήφια τα κρούσματα

 300 οι διασωληνωμένοι

Σε 1.222 ανέρχονται τα νέα τα κορωναϊού το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), με τον αριθμό τους να είναι τετραψήφιος για ακόμη μία ημέρα.

Το ίδιο διάστημα κατεγράφησαν 26 θάνατοι.

Περαιτέρω καταγράφεται στον αριθμό των διασωληνωμένων ασθενών σε , οι οποίοι έφθασαν τους 300.

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκαν συνολικά 45.833 τεστ, με τη θετικότητα να ανέρχεται στο 2,67%.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή ανακοινώθηκαν 1.410 νέα περιστατικά COVID-19 και 21 θάνατοι ασθενών λόγω της νόσου. Οι διασωληνωμένοι ήταν 293.

Κυρ. Μητσοτάκης: α πείσουμε τους καχύποπτους ότι τα είναι ασφαλή

Το Mega Εμβολιαστικό Κέντρο (Helexpo) στο κτίριο «Προμηθέας», στο Μαρούσι, επισκέφθηκε το πρωί του Σαββάτου o πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η λειτουργία του εν λόγω εμβολιαστικού κέντρου αναμένεται να ξεκινήσει την προσεχή Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου.

«Θα πρέπει να πείσουμε και τους υπόλοιπους συμπολίτες μας οι οποίοι ενδεχομένως να είναι ακόμη καχύποπτοι, ότι τα είναι και ασφαλή και αποτελεσματικά», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

«Και όλος ο επαγγελματισμός ο οποίος εκπέμπεται και μέσα από τη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων νομίζω ότι κατατείνει ακριβώς σε αυτό το μήνυμα», τόνισε.

Ο σταθμός, οι , το προσωπικό

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εμβολιαστικός σταθμός στεγάζεται στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo στο Μαρούσι και σε πλήρη θα λειτουργήσουν σε αυτόν, 96 εμβολιαστικά κέντρα. Η δυναμικότητα του μέγα σταθμού στη Helexpo για το Φεβρουάριο είναι 2.400 εμβολιασμοί την ημέρα και σε πλήρη είναι 5.760 εμβολιασμοί τη μέρα και 150.000 το μήνα.

Η έναρξη του σταθμού θα γίνει τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021 με ενεργοποίηση τμήματος του σταθμού 48 εμβολιαστικών κέντρων. Το ωράριο λειτουργίας του θα είναι από Δευτέρα έως και Σάββατο 08:00 έως 20:00 με δυνατότητα επέκτασης του ωραρίου. Στην πρώτη φάση τα ραντεβού προγραμματίζονται ανά 15 λεπτά.

Τα 96 εμβολιαστικά κέντρα εκτείνονται σε δύο επίπεδα των 3.000 τ.μ. και στοιχίζονται σε έξι τομείς των οκτώ κυψελών. Υπάρχει διαφορετική είσοδος και διαφορετική έξοδος ενώ για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες υπάρχει διάδρομος για τη μετακίνηση τους στο χώρο. Επίσης, διατίθεται ιατρείο για κλινική εξέταση και χώρος βραχείας νοσηλείας με monitor, καρδιογράφο, μηχάνημα παροχής υ και δύο φορεία για περιπτώσεις που χρήζουν άμεσης παρακολούθησης των ζωτικών σημείων ή εμφάνισης ανεπιθύμητων ενεργειών. Στο χώρο έχουν τοποθετηθεί, επίσης, ειδικές σημάνσεις για την καθοδήγηση των πολιτών στους ειδικούς χώρους (αναμονής, εμβολιασμού, γραμματείας) και για τη διατήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων.

Σε λειτουργία και το εμβολιαστικό κέντρο της Θεσσαλονίκης

Την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021 εκτός από την ενεργοποίηση τμήματος του σταθμού στο Μαρούσι (48 εμβολιαστικά κέντρα) ενεργοποιείται και στη Θεσσαλονίκη στη ΔΕΘ (24 εμβολιαστικά κέντρα). Η δυναμικότητα εμβολιασμού στη Θεσσαλονίκη για το Φεβρουάριο είναι 1.000 εμβολιασμοί τη μέρα και σε πλήρη ανάπτυξη είναι 6.480 εμβολιασμοί τη μέρα και 160.000 το μήνα.

Στην παρούσα φάση το προσωπικό του μεγάλου εμβολιαστικού κέντρου στο Μαρούσι αποτελείται από περίπου 136 άτομα συνολικά και πιο συγκεκριμένα από ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) ενώ σημειώνεται πως διάρκεια του ωραρίου θα εναλλάσσεται σε δύο βάρδιες. Τονίζεται δε πως κάθε οκτώ εμβολιαστικά κέντρα στελεχώνονται από έναν ιατρό, οκτώ νοσηλευτές και δύο διοικητικούς.

Για την άμεση αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών υπάρχει προσωπικό και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που θα καλύπτει την εμβολιαστική δράση και στις δυο βάρδιες ενώ το προσωπικό του εμβολιαστικού κέντρου έχει εκπαιδευτεί σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες διαχείρισης εμβολιασμού και αποθήκευσης στις μονάδες εμβολιασμού, καθώς και για το χειρισμό των tablets και τη λειτουργία της εφαρμογής «COVID-19 – Vaccination».

Με χθεσινή του ανάρτηση, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την ικανοποίηση της κυβέρνησης για την υπέρβαση του ορόσημου των 500.000 εμβολιασμών στη χώρα. «Η Ελλάδα σήμερα έσπασε το φράγμα των 500.000 εμβολιασμών, ενώ οι ρυθμοί εμβολιασμού αυξάνονται διαρκώς. Συνεχίζουμε» έγραψε στην ανάρτησή του.

Σε αυστηρό lockdown Αχαΐα και Εύβοια

Σημειώνεται ότι σε αυστηρό lockdown, όπως αυτό εφαρμόζεται ήδη στην Αττική και στην Πάτρα, εισέρχεται από σήμερα, Σάββατο, ολόκληρη η Αχαΐα και η Εύβοια (πλην της νήσου Σκύρου), περιοχές στις οποίες καταγράφεται την τελευταία εβδομάδα μεγάλη έξαρση της επιδημίας του κορωναϊού. Επιπλέον, στις «κόκκινες» περιοχές της χώρας περιλαμβάνονται πλέον το Ρέθυμνο και οι Δήμοι Καλυμνίων και Καρπάθου.

Η Θεσσαλονίκη παραμένει στις κόκκινες περιοχές, χωρίς ακόμα να κρίνεται απαραίτητο να ληφθούν πιο αυστηρά μέτρα, όπως αυτά που εφαρμόζονται στο λεκανοπέδιο, με δεδομένο ότι διαφαίνεται μία τάση σταθεροποίησης της επιδημίας.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση