Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Σταθερά τα κέρδη της ΕΒΟΛ παρά την κρίση και νέες επενδύσεις
Σταθερά τα κέρδη της ΕΒΟΛ παρά την κρίση και νέες επενδύσεις

Σταθερά τα κέρδη της ΕΒΟΛ παρά την κρίση και νέες επενδύσεις

Οριστικοποιήθηκαν τα χρήσεως 2020 για τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βόλου και τη αλακτοβιομηχανίας . Η χρονιά, παρά το μεγάλο υγειονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα, έκλεισε με θετικό πρόσημο. Τα κέρδη κυμάνθηκαν στα ίδια περίπου επίπεδα, ήτοι περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τον πρόεδρο  του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου- ικήτα Πρίντζο.

Ο ίδιος ανακοίνωσε  νέα επένδυση ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ που αποφάσισε η ΕΒΟΛ, η οποία θα ενταχθεί σε επιδότησης της τάξεως του 50%. Τα υπόλοιπα χρήματα θα καλυφθούν με ίδια κεφάλαια χωρίς δανεισμό. Η επένδυση αφορά στην κατασκευή δεύτερης γραμμής γιαουρτιού μεγάλης παραγωγικότητας, νέα αυτόματη γραμμή τυροκόμησης καθώς και δύο νέες σύγχρονες μηχανές εμφιάλωσης.

Επίσης για τα προσεχή δύο χρόνια προγραμματίζεται η αντικατάσταση του στόλου των αυτοκινήτων ς.

Ο κ. Πρίντζος ανέφερε πως η  ΕΒΟΛ βρίσκεται ήδη σε προγραμματισμένες διαπραγματεύσεις και ελπίζει σύντομα να υπάρξει συμφωνία με μεγάλη αλυσίδα SUPERMARKET του Ηνωμένου Βασιλείου, την οποία θα προμηθεύει με σημαντικές τητες γιαουρτιού. Αμέσως μετά το lockdown υπολογίζεται να υπάρξουν προσωπικές επισκέψεις για την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Τέλος, ο  Βόλου-ΕΒΟΛ θα διανείμει μέρισμα ύψους 1.000,00 ευρώ (καθαρά) στα μέλη του , μια μικρή οικονομική βοήθεια για τη δύσκολο περίοδο που διανύουμε.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση