Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Σταθερά προσανατολισμένη στην Ευρωζώνη δηλώνει η Αθήνα
Σταθερά προσανατολισμένη στην Ευρωζώνη δηλώνει η Αθήνα

Σταθερά προσανατολισμένη στην Ευρωζώνη δηλώνει η Αθήνα

MΟΣΧΑ-ΑΠΟΣΤΟΛΗ. Σταθερά προσανατολισμένη στην Ευρωζώνη σε αναζήτηση λύσης για το ζήτημα του χρέους και των θεμάτων που εκκρεμούν σε σχέση με το ελληνικό πρόγραμμα, δηλώνει η ελληνική λίγο πριν την συνάντηση του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα με τον Ρώσο προέδρο (13:00)  στο Κρεμλίνο.

Κυβερνητικές επαναλαμβάνουν ότι η Αθήνα δεν έχει ζητήσει από τη ρωσική πλευρά, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν θα υπάρξει τέτοιο θέμα κατά τη σημερινή συνάντηση.

Αναφορικά με τις παραινέσεις και νουθεσίες ευρωπαικών παραγόντων, που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την προσέγγιση Αθήνας-Μόσχας, κυβερνητικά στελέχη αναφέρουν ότι δεν είναι απαραίτητες, ότι η Ελλάδα γνωρίζει τι πρέπει να κάνει εντός του πλαισίου της Ε.Ε. και προσθέτουν ότι κάθε χ φροντίζει και για την των διμερών σχέσεών της.

Στην ατζέντα της συνάντησης θα βρεθούν η οικονομική και εμπορική συνεργασία, οι επενδύσεις, οι στο πλαίσιο των δεσμεύσεων και υποχεώσεων της Ε.Ε. , επισημαίνουν κυβερνητικοί παράγοντες και τα ενεργειακά. Επιπλέον, η διεθνής πολιτική ατζεντα της περιοχής, ζητήματα ασφαλείας, η Ουκρανία και η κρίση στη Μέση Ανατολή.  Επίσης, θα συζητηθεί η προώθηση των διμερών σχέσεων σε μορφωτικό και πολιτιστικό επίπεδο και  θα διερευνηθούν οι δυνατότητες ενίσχυσης τουρισμού.

Στεφάνι στα τείχη του Κρεμλίνου

Η του κ. Τσίπρα άρχισε με την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στα τείχη του Κρεμλίνου.
Τον Πρωθυπουργό συνόδευσαν εκτός από την αντιπροσωπεία της ελληνικής ς και την πρέσβειρα της Ελλάδας στην Μόσχα, και οικογένειες αντιστασιακών του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Ανάμεσά τους η Αγνή Σιδερίδου, κόρη της ηρωίδας της Αντίστασης Ηλέκτρα , ο Αλέξανδρος Διονυσιάδης και η Λιουμπόφ Κελεσίδη.

 

πηγή:kathimerini.gr

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση