Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / Στάση κρατουμένων στις φυλακές του Βόλου για τον προαυλισμό
Στάση κρατουμένων στις φυλακές του Βόλου για τον προαυλισμό

Στάση κρατουμένων στις φυλακές του Βόλου για τον προαυλισμό

Με την ποινή της μεταγωγής σε άλλο σωφρονιστικό κατάστημα τιμωρήθηκαν πέντε αλλοδαποί κρατούμενοι, που θεωρήθηκαν ως πρωταίτιοι για την παροδική στάση και ανυπακοή που σημειώθηκε την περασμένη Τετάρτη, στις φυλακές Βόλου.

Οι κρατούμενοι ήθελαν να προαυλίζονται με άλλους αλλοδαπούς κρατούμενους και για περισσότερη ώρα.

Η ομάδα αλλοδαπών που τελικά μπήκε στους θαλάμους, για να προαυλιστεί άλλη ομάδα κρατουμένων, έφυγε τελικά από το προαύλιο της φυλακής.

Στο Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου, είναι έγκλειστοι περίπου 80 νεαροί αλλοδαποί κρατούμενοι και 27 Έλληνες, που για λόγους ασφαλείας βγαίνουν στο προαύλιο διαφορετικές ώρες, ώστε να μην έρχονται σε επαφή μεταξύ τους και δημιουργούνται επεισόδια.

Την ώρα που το μεσημέρι της Τετάρτης βρισκόταν στο προαύλιο ομάδα Αφγανών, Πακιστανών και Σύριων κρατουμένων και έπρεπε να μπουν στους θαλάμους για να βγει στο προαύλιο η ομάδα Μαροκινών, Παλαιστινίων και Αλβανών, έκαναν παροδική στάση, με αίτημα να βγαίνουν στο προαύλιο όλοι οι αλλοδαποί μαζί και για περισσότερη ώρα.

Τελικά, λίγο αργότερα από την προγραμματισμένη ώρα, μπήκαν στους θαλάμους, για να βγει η άλλη ομάδα αλλοδαπών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέτρα ασφαλείας λαμβάνονται διότι στις φυλακές του Βόλου υπάρχουν διάφορες εθνότητες κρατούμενων που δεν τα πηγαίνουν καλά μεταξύ τους και δημιουργούνται επεισόδια.

Για το λόγο αυτό χωρίζονται σε ομάδες, καθώς υπάρχει κόντρα μεταξύ Μαροκινών και Σύριων, όπως και μεταξύ Αλβανών και κρατουμένων από τη Μέση Ανατολή.

Τελικά, το πειθαρχικό συμβούλιο της φυλακής αποφάσισε οι πέντε πρωταίτιοι της στάσης των κρατουμένων, να μεταφερθούν σε άλλα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.

Nil homini certum est τίποτα δεν είναι σίγουρο στον άνθρωπο Οβίδιος

ΑΦΗΣΤΕ ΣΧΟΛΙΟ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευτεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι μαρκαρισμένα ( απαιτείται )

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • H Περιφέρεια Θεσσαλίας στη διεθνή τουριστική έκθεση "MITT 2019" στη Μόσχα - https://t.co/lmUiFAHgwc -

  • Οι υποψήφιοι Μαγνησίας της «Ελληνική Αυγή για τη Θεσσαλία» - https://t.co/1EMdxwaVXk -

  • Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου 1937 με την αντιπεριφερειάρχη  Δωροθέα Κολυνδρίνη… - https://t.co/BcEwg65xLy -

"Αλιεύοντας" την είδηση