Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Στάση κρατουμένων στις φυλακές του Βόλου για τον προαυλισμό
Στάση κρατουμένων στις φυλακές του Βόλου για τον προαυλισμό

Στάση κρατουμένων στις φυλακές του Βόλου για τον προαυλισμό

Με την της μετς σε άλλο σωφρονιστικό τιμωρήθηκαν πέντε αλλοδαποί κρατούμενοι, που θεωρήθηκαν ως πρωταίτιοι για την παροδική στάση και ανυπακοή που σημειώθηκε την περασμένη Τετάρτη, στις φυλακές .

Οι κρατούμενοι ήθελαν να προαυλίζονται με άλλους αλλοδαπούς κρατούμενους και για περισσότερη .

Η ομάδα αλλοδαπών που τελικά μπήκε στους θαλάμους, για να προαυλιστεί άλλη ομάδα κρατουμένων, έφυγε τελικά από το προαύλιο της φυλακής.

Στο Κατάστημα Κράτησης Νέων , είναι έγκλειστοι περίπου 80 αλλοδαποί κρατούμενοι και 27 Έλληνες, που για λόγους ασφαλείας βγαίνουν στο προαύλιο διαφορετικές ώρες, ώστε να μην έρχονται σε επαφή μεταξύ τους και δημιουργούνται .

Την που το μεσημέρι της Τετάρτης βρισκόταν στο προαύλιο ομάδα Αφγανών, Πακιστανών και Σύριων κρατουμένων και έπρεπε να μπουν στους θαλάμους για να βγει στο προαύλιο η ομάδα Μαροκινών, Παλαιστινίων και Αλβανών, έκαναν παροδική στάση, με αίτημα να βγαίνουν στο προαύλιο όλοι οι αλλοδαποί μαζί και για περισσότερη ώρα.

Τελικά, λίγο αργότερα από την προγραμματισμένη ώρα, μπήκαν στους θαλάμους, για να βγει η άλλη ομάδα αλλοδαπών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέτρα ασφαλείας λαμβάνονται διότι στις φυλακές του Βόλου υπάρχουν διάφορες εθνότητες κρατούμενων που δεν τα πηγαίνουν καλά μεταξύ τους και δημιουργούνται .

Για το λόγο αυτό χωρίζονται σε ομάδες, καθώς υπάρχει κόντρα μεταξύ Μαροκινών και Σύριων, όπως και μεταξύ Αλβανών και κρατουμένων από τη Μέση Ανατολή.

Τελικά, το πειθαρχικό συμβούλιο της φυλακής αποφάσισε οι πέντε πρωταίτιοι της στάσης των κρατουμένων, να μεταφερθούν σε άλλα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση