Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Σταμάτησε το έργο αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στη Ν. Ιωνία
Σταμάτησε το έργο αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στη Ν. Ιωνία

Σταμάτησε το έργο αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στη Ν. Ιωνία

Εγκατέλειψε προς στιγμήν ο εργολάβος το   αντικατάστασης του δικτύου ς στη Ν. Ιωνία καθώς   δεν συμφωνεί με την ΔΕΥΑΜΒ ως προς σημεία του 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα.

Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Στέργιος Παπαευσταθίου στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της επιχείρησης, ενημερώνοντας πως ο εργολάβος, προκειμένου να πάρει το έργο,  είχε δώσει έκπτωση της τάξης του 62,43%, με να μην μπορεί να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του.

Ο κ. Παπαευσταθίου θέλοντας να καθησυχάσει είπε  ότι είναι νωρίς κανείς να μιλά για “αξεπέραστα προβλήματα και απολύσεις εργαζομένων” και εξήγησε ότι γίνεται προσπάθεια να υπάρξει σύγκληση και να συνεχιστεί το έργο.

Ως γνωστόν η σύμβαση με τον εργολάβο υπογράφηκε στις 15 Μαρτίου του 2018, και ο ίδιος ανέλαβε το έργο δίνοντας μία έκπτωση της τάξης του 62,43%. Φορέας υλοποίησης είναι η ΔΕΥΑΜΒ και το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2015-2020 μέσω του ΠΕΠ ς. Με την ολοκλήρωση του έργου στις 15 Ιουλίου του η επιχείρηση θα εξοικονομήσει 2,5 εκ. κυβικά νερού ετησίως,  που τώρα χάνεται λόγω της παλαιότητας του δικτύου της Ν. Ιωνίας.

Σε ιδιώτη η συντήρηση των ΕΕΛ

Επίσης στη σημερινή συνεδρίαση  ελήφθη ομόφωνη απόφαση να ανατεθεί σε εργολάβο η κάλυψη και παρακολούθηση λειτουργίας και συντήρησης των εγκαταστάσεων των ΕΕΛ και ιδιαίτερα στο χρονικό διάστημα μέχρι την ενεργοποίηση νέων συμβάσεων εργαζομένων ορισμένου χρόνου.

Ο πρόεδρος του ΔΣ  ΔΕΥΑΜΒ  ενημέρωσε  τον πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων Βάϊο Ζεμπέογλου  πως για τη σύναψη συμβάσεων ορισμένου χρόνου δεν έχει δοθεί ακόμη η έγκριση του ΥΠΕΣ  και αυτός  ζήτησε ενημέρωση για το πότε θα έλθει το τακτικό προσωπικό, για να του απαντήσει ο  κ. Παπαευσταθίου: “Κριτική στην επιχείρηση κάνετε κ. Ζεμπέογλου; Το συγκεκριμένο θέμα δεν περνά από το χέρι μας”.

Επίσης η επιχείριση αναφέρει πως οι ανάγκες της παρακολούθησης λειτουργίας και της άμεσης καθ' όλη τη διάρκεια του 24ώρου συμπτωματικής συντήρησής τους, κορυφώνονται αντικειμενικά κατά την επόμενη περίοδο, η οποία είναι  η περίοδος λήψης των αδειών του προσωπικού, λόγω των εορτών. Η παροχή των υπηρεσιών περιλαμβάνει την εκτέλεση των εργασιών αντιμετώπισης συμβάντων (βλαβών) του εγκατεστημένου εξοπλισμού, την επιθεώρηση των ΕΕΛ και των αντλιοστασίων ακαθάρτων και την κάλυψη των κενών της 24ωρης παρακολούθησης και η παροχή της κατά περίπτωση υπηρεσίας.

Η διαδικασία ανάθεσης γίνεται μετά από δημόσιο μειοδοτικό διαγωνισμό και ο προϋπολογισμός είναι 56.500 ευρώ.

Ο κ. Ζεμπέογλου τόνισε  ότι “μπορεί να ψηφίζουμε αυτές τις γιατί είναι αναγκαίες, όμως στην ουσία αποτελούν ημίμετρα. Πρέπει να έλθει τακτικό προσωπικό. Οι εγκαταστάσεις του Βιολογικού έχουν μείνει χωρίς μόνιμο ηλεκτρολόγο εδώ και μήνες”.
Επίσης  οι εργαζόμενοι ψήφισαν αρνητικά στην ανάθεση του έργου της ς υποστήριξης για συμμόρφωση με το νέο γενικό κανονισμό για την δεδομένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προϋπολογισμού 20.000 ευρώ επισημαίνοντας ότι θα μπορούσε το ποσό να είναι μικρότερο και ότι θα μπορούσε να γίνει και από κάποιον από τους υπαλλήλους.

 

Δικαστικό «μπλόκο» στην ΕΡΓΗΛ για κατάσχεση λογαριασμών της ΔΕΥΑΜΒ

Εν τω μεταξύ στη συνεδρίαση  χαρακτηρίστηκε σημαντική η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, για ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η ΔΕΥΑΜΒ κατά της Eurobank, με την οποία εξασφαλίζονται ακατάσχετοι λογαριασμοί της Επιχείρησης, από την ΕΡΓΗΛ.

 

Ενημερώνοντας το Δ.Σ. ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ είπε  ότι η απόφαση από την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, που κατατέθηκε και εκδικάστηκε στις 13 Ιουλίου 2018, εκδόθηκε χθες, ήταν θετική και πλέον η επιχείρηση θα μπορεί να κινηθεί και τραπεζικά, κάτι που δεν μπορούσε να γίνει τους προηγούμενους επτά μήνες.

«Παλεύαμε με νύχια και δόντια τους τελευταίους μήνες για την απρόσκοπτη λειτουργία της ΔΕΥΑΜΒ και με την απόφαση αυτή καταφέρνουμε να εξασφαλίσουμε για τους εργαζόμενους και τους προμηθευτές. Η διοίκηση προσπαθεί και τα αποτελέσματα θα είναι καλύτερα, εν αναμονή αποφάσεως ς ΔΕΥΑΜΒ έναντι ΕΡΓΗΛ», εξήγησε.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαευσταθίου με την απόφαση αυτή, εξασφαλίζεται το ακατάσχετο και η ΔΕΥΑΜΒ θα είναι πλέον σε θέση να κινεί τους λογαριασμούς της και να πληρώνονται οι υποχρεώσεις που υπάρχουν. Ο πρόεδρος ευχαρίστησε το νομικό τμήμα που καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να υπερασπίσει τα συμφέροντα της ΔΕΥΑΜΒ προς όφελος των δημοτών.

Όπως επισημάνθηκε, στη συνεδρίαση, το δικαστήριο μπήκε στην ουσία, αναγνώρισε τον ακατάσχετο λογαριασμό και τον κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και αποφάσισε ανάλογα.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση