Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Στα θρανία του 9ου Δημοτικού Σχολείου Ν.Ιωνίας τα 15 προσφυγόπουλα
Στα θρανία του 9ου Δημοτικού Σχολείου Ν.Ιωνίας τα  15 προσφυγόπουλα

Στα θρανία του 9ου Δημοτικού Σχολείου Ν.Ιωνίας τα 15 προσφυγόπουλα

Με δώρα υποδέχτηκαν, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι Συλλόγων κι αριστερών συλλογικοτήτων τα 15 προσφυγόπουλα από τη Συρία που έφτασαν σήμερα λίγο μετά τις 3.00 το απόγευμα, στο 9ο Σχολείο Ν.Ιωνίας.

Μέλη της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Μαγνησίας, είχαν σακούλες με κρουασάν, χυμό, σοκολάτες και μπανάνα, ενώ μαθητής της Δ' τάξης του 4ουΔημοτικού Σχολείου Βόλου, έφερε στα παιδιά σακούλα με καραμέλες.

Η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας Διαλεχτή Τσιτούμη, τόνισε ότι η συγκέντρωση του κόσμου έξω από το έχει ουσιαστικό χαρακτήρα για να απομονωθεί και να αποδυναμθεί κάθε φωνή ξενοφοβική και κυρίως αυτοί που στοχοποιούν τα κατατρεγμένα παιδιά βάζοντας μπροστά ψευδοπροβλήματα, υλικοτεχνικής υποδομής και στοχοποιούν τα παιδάκια αυτά τα οποία όπως δήλωσε «το μόνο που κάνουν είναι να σώσουν τη ζωή τους. Είμαστε εδώ για να διδάξουμε στα παιδιά, αλληλεγγύη συνεργασία αγάπη και ειρήνη στον κόσμο».

Ο πρόεδρος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Θεσσαλίας Τ. Πολίτης , ανέφερε χαρακτηριστικά: «είμαστε εδώ για  να δείξουμε την συμπαράστασή μας στο δικαίωμα όλων των παιδιών στη μόρφωση. Να μπούνε στο σχολεία ανεξάρτητα από τη χώρα προέλευσης, χρώμα και θρησκεία».

Διδάσκοντες και μάλιστα, δώρισαν στα προσφυγόπουλα από μία τσαντούλα με  γραφική ύλη. Ο κ. Πολίτης, συμπλήρωσε ότι στο υπάρχουν μαθήματα που γίνονται για ενήλικες και η πρόθεση είναι αν χρειαστούν συμβουλευτική οι εκπαίδευτικοί στο επίπεδο της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης υπάρχουν διδάσκοντες που μπορούν κι έχουν την πρόθεση να συμβάλλουν στην επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων Απ. Μούσιος, τόνισε ότι δικαίωμα στη ζωή και στην εκπαίδευση έχουν όλα τα παιδιά που είναι στη χώρα μας. «Σήμερα γίνεται το πρώτο βήμα. Έστω και με καθυστέρηση 3,5 μηνών βλέπουμε τα παιδιά να έρχονται στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας μας. Είπαμε από την πρώτη στιγμή ότι ως εκπαιδευτικοί, αγωνιζόμαστε να πετύχουμε ένα , το οποίο θα καλλιεργεί ό,τι ενώνει τους ανθρώπους κι όχι ό,τι  τους χωρίζει. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ένα σχολείο που τη διαφορετικότητα δε θα τη βλέπει ως απειλή, αλλά ως πλούτο. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα, το οποίο θα χωρά όλα τα παιδιά όλες τις γνώσεις και τα όνειρά τους» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο διευθυντής του 9ου Δημοτικού Σχολείου Ν.Ιωνίας . Βαλλής, ανέφερε ότι «δεν κοιτάμε εθνικότητα, φύλο ή θρησκεία. Εμείς βλέπουμε μόνο παιδεία. Είναι καθήκον της πολιτείας να παρέχει εκπαίδευση και γι αυτό είμαστε εμείς εδώ». Ο Διευθυντής συμπλήρωσε ότι τα σχολεία δεν είναι περιουσιακό στοιχείο ούτε των δασκάλων, ούτε των γονέων, αλλά ανήκει στα παιδιά.

Επίσης, ανέφερε ότι τα μαθήματα θα γίνονται σε μία αίθουσα με διαδραστικό πίνακα, θα έχουν σε υπολογιστές, ενώ θα διδάσκονται  μαθήματα ελληνικών, αγγλικών πληροφορικής, γυμναστικής και μουσικής. «Θα θέλαμε να διδάσκονται και μαθήματα στη μητρική τους γλώσσα και θά ‘πρεπε η Πολιτεία να το δει» τόνισε και συμπλήρωσε ότι θα υπάρχει μεταφραστής, ελπίζοντας ότι θα στελεχωθεί το σχολείο και με άλλους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων, ενώ κατά τη διάρκεια διδασκαλίας, στο σχολείο θα είναι και η συντονίστρια και σχολικοί σύμβουλοι. Τα μαθήματα θα γίνονται 3.15 με 7.15 το απόγευμα, ενώ για την εκπαιδευτικό που ανέλαβε τα προσφυγόπουλα, ο Διευθυντής είπε «Είναι πολύ καλή εκπαιδευτικός με εμπειρία και προϋπηρεσία σε φοίτηση μειονεκτούντων κοινωνικών ομάδων. «Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Διεύθυνσης Μαγνησίας . Πολύζος, ανέφερε ότι έχει τοποθετηθεί στο σχολείο κι έχουν ζητηθεί κι εκπαιδευτικοί με τις αντίστοιχες ειδικότητες για να λειτουργήσει η δομή όπως προβλέπεται από τις εγκυκλίους κι όπως είπε «Θα προσφέρουμε τη ζεστασιά μας και κάποια δωράκια. Όλα τα παιδιά έχουν τα ίδια δικαιώματα απ' όπου κι αν προέρχονται».

Τέλος ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Μαγνησίας Σωκρ. Σαβελίδης, τόνισε ότι η Β΄Βάθμια Εκπαίδευση δε θα μπορούσε να λείψει ούτε και στο σχολείο υποδοχής της Β' Βάθμιας που λειτουργεί στο 10ο Γυμνάσιο Βόλου, επισημαίνοντας ότι έχουν ετοιμαστεί συμβολικά δώρα και συγκεκριμένα μία υδρόγειος σφαίρα για το κάθε παιδάκι που όπως υπογράμμισε «θα τους δείξει ότι όλη η γη είναι πατρίδα όλων μας κι ιδιαίτερα των παιδιών. Το σπίτι τους είναι ολόκληρη η γη, όπως είναι και το δικό μας σπίτι».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση