Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Στα σκαριά ΑΕΙ Στερεάς Ελλάδας
Στα σκαριά ΑΕΙ Στερεάς Ελλάδας

Στα σκαριά ΑΕΙ Στερεάς Ελλάδας

Η αναβάθμιση, μέσω γάμου, των Αθηνών και Πειραιώς σε Πανεπιστήμιο («Δυτικής Αττικής» όπως θα ονομαστεί) άνοιξε την… όρεξη και σε άλλα .

Έτσι, την αναβάθμισή του σε πανεπιστήμιο, με τη δύο πανεπιστημιακών τμημάτων, εξετάζει το Στερεάς Ελλάδας. Το θέμα γίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», υπό τις ευλογίες του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, που προκρίνει τέτοιου είδους συνεργασίες.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε χθες στην «Κ» ο πρύτανης του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας Πέτρος Λάμψας, η διοίκηση του ιδρύματος έχει διαμορφώσει σχέδιο το οποίο περιλαμβάνει τη των δώδεκα τμημάτων που λειτουργούν σήμερα στο ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας σε οκτώ. Τα τμήματα αυτά έχουν έδρα σε , Χαλκίδα, Θήβα, Αμφισσα και Καρπενήσι. Το νέο ίδρυμα θα συμπεριλάβει και τα δύο τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στη . Πρόκειται για το τμήμα Πληροφορικής και το τμήμα Πληροφορικής με εφαρμογή στη Βιοϊατρική.

Τα δύο τμήματα ανήκαν στο Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας, το οποίο επί υπουργίας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου καταργήθηκε. Ωστόσο, τα δύο τμήματα έμειναν μετέωρα, με αποτέλεσμα να προκριθεί η προσάρτησή τους στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, παρότι η Φθιώτιδα ανήκει σε άλλη γεωγραφική περιφέρεια. Η είχε προκαλέσει εντύπωση και αποδόθηκε σε μικροπολιτικούς λόγους.

Τώρα, λοιπόν, που βρίσκεται υπό διαμόρφωση μια νέα αναδιάρθρωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, τίθεται στο τραπέζι του διαλόγου η σύσταση εκ νέου του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας αλλά με πυρήνα το υπάρχον ΤΕΙ. Το προσχέδιο της διοίκησης του ΤΕΙ θα συζητηθεί στη σύγκλητο του Ιδρύματος, ενώ σύμφωνα με τον κ. Λάμψα έχει παραδοθεί στον κ. Γαβρόγλου.

Ανάλογες συζητήσεις για του πανεπιστημίου με το ΤΕΙ της περιφέρειας έχουν γίνει σε Ήπειρο και Πελοπόννησο. Ωστόσο, η πλευρά των πανεπιστημίων είναι αρνητική.Από την άλλη, υπάρχουν και από τμήματα που θα συγχωνευθούν στο πλαίσιο του Παν. Δυτικής Αττικής.

Ενδεικτικά, το εκπαιδευτικό προσωπικό του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Αθήνας δηλώνει «την τεράστια έκπληξη και τη βαθύτατη δυσαρέσκειά του για την τελευταία εξαγγελία της πρυτανείας ότι συγχωνεύεται με τις δύο κατευθύνσεις του τμήματος Δημόσιας Υγείας και Κοινοτικής Υγείας.

Αισθανόμαστε ότι οι αρμόδιοι μας εμπαίζουν και ότι υποβαθμίζουν την επιστημονική κατάρτιση ενός κλάδου, ο οποίος ασχολείται με τις πλέον ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Ολα αυτά συμβαίνουν μεσούσης της οικονομικής, κοινωνικής και ανθρωπιστικής κρίσης, όπου οι άρτια εκπαιδευμένοι και υψηλών προσόντων κοινωνικοί λειτουργοί είναι περισσότερο απαραίτητοι στην ελληνική κοινωνία από ποτέ. Ο αυτός καθίσταται πασιφανής στο σύντομο ιστορικό αυτής της απόφασης», λένε.

 

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επιδοτούμενα προγράμματα για ίδρυση νέων επιχειρήσεων ή ενίσχυση υφιστάμενων - https://t.co/oOUD3s6Bix -

  • Δύο σύγχρονα γήπεδα ποδοσφαίρου 5X5 στον Δήμο Ζαγοράς - Μουρεσίου - https://t.co/GxFjCDEFKk -

  • Δεκαπέντε θετικά κρούσματα στα rapid-test σε Βόλο και Αλμυρό - https://t.co/e30cjGeR8N -

"Αλιεύοντας" την είδηση