Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Στα μέσα Ιουνίου τα Canadair στη Ν. Αγχίαλο
Στα μέσα Ιουνίου  τα Canadair στη Ν. Αγχίαλο

Στα μέσα Ιουνίου τα Canadair στη Ν. Αγχίαλο

Χωρίς εναέρια μέσα πυρόσβεσης είναι η Μαγνησία καίτοι η αντιπυρική περίοδος έχει αρχίσει από την 1η Μαΐου, καθώς φέτος παρατηρείται καθυστέρηση για τα αεροσκάφη τύπου Canadair, που δεν βρίσκονται στο αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου, ώστε να συνδράμουν, αν προκύψει ανάγκη, στην κατάσβεση ενδεχόμενης πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κάθε χρόνο στις αρχές Ιουνίου τα αεροσκάφη έρχονται στο αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου, ενώ πέρυσι ήταν ετοιμοπόλεμα δύο αεροσκάφη και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Ωστόσο ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μαγνησίας, πύραρχος Χαράλαμπο Πόζογλου, σημείωσε ότι οι Υπηρεσίες είναι έτοιμες να αντεπεξέλθουν στην αντιπυρική περίοδο, τόσο από πλευράς προσωπικού, όσο και εξοπλισμού, ενώ πρόσθεσε ότι οι υπηρεσίες θα κινηθούν στο ίδιο μοτίβο με πέρυσι.
Ο ίδιος χαρακτήρισε καλή τη συνεργασία με τις εθελοντικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και είναι πολύτιμος «σύμμαχος», τόσο στον τομέα της πρόληψης, όσο και της καταστολής.

Επίσης, ο κ. Πόζογλου τόνισε ότι φέτος έγινε προμήθεια τριών αυτοκινήτων 4Χ4, μεταφορικής ικανότητας 500 λίτρων νερού , για την αντιμετώπιση φωτιάς σε πρώτο χρόνο, που παραχωρήθηκαν στις υπηρεσίες των νησιών των Βορείων Σποράδων.

Εππλέον, έγινε προμήθεια τριών ακόμη αυτοκινήτων 4Χ4 που φέρουν δεξαμενή 2,5 τόνων, που επίσης παραχωρήθηκαν στα τρία νησιά, καθώς και ένα αυτοκίνητο μεταφοράς προσωπικού για το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αλοννήσου, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται η άφιξη τεσσάρων ακόμη υδροφόρων αυτοκινήτων 4Χ4, που θα διατεθούν για τις ανάγκες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου.

Ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μαγνησίας, τόνισε ότι φέτος, υπάρχει επάρκεια σε οχήματα και εξοπλισμό των αυτοκινήτων, ενώ το μόνιμο προσωπικό πλαισιωμένο και από τους 41 συμβασιούχους που ενσωματώθηκαν από την 1η Ιουνίου, θα προσπαθήσει για το καλύτερο, ώστε οι τυχόν πυρκαγιές του καλοκαιριού να αντιμετωπιστούν άμεσα και να μη δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα.

Κώδωνα κινδύνου κρούει η ΟΚΕ

Εν τω μεταξύ, η Ομάδα Κοινωνικής Εγρήγορσης (ΟΚΕ), αφήνει αιχμές κατά της κυβέρνησης κι αναφέρει ότι από το σύνολο των πυροσβεστικών αεροσκαφών (21 Canadair και 18 Pezetel),τα μισά περίπου είναι καθηλωμένα στο έδαφος και πολλά από τα υπόλοιπα παρουσιάζουν προβλήματα συντήρησης.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • ΕΚΒ: Άμεση λήψη υγειονομικών μέτρων για ασφαλείς χώρους δουλειάς - https://t.co/ghJ9emqe6w -

  • Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για το ζήτημα υγιεινής και ασφάλειας στα #σχολεία  #σχολεία - https://t.co/YViMoBU5uK -

  • Συνάντηση ΝΤ ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας- Συλλόγου Εργαζομένων Περιφέρειας Θεσσαλίας - https://t.co/cgehu5lYxF -

"Αλιεύοντας" την είδηση