Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Στα λευκά Πήλιο και Όθρυς
Στα λευκά Πήλιο και Όθρυς

Στα λευκά Πήλιο και Όθρυς

Σε εξέλιξη είναι η χιονόπτωση που πλήττει τη Μαγνησία σε όλο το Πήλιο, από την Πορταριά μέχρι και την ανατολική πλευρά του όρους, καθώς και στην Όθρυ.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, με επικεφαλής την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων, Δωροθέα Κολυνδρίνη, βρίσκεται σε ετοιμότητα, με 15 μηχανήματα να επιχειρούν ήδη στο πετώντας αλάτι, ενώ και ο Δήμος οτίου Πηλίου με επικεφαλής τον δήμαρχο Μιχάλη Μιτζικό, για πρώτη φορά, έχει βγάλει γκρέϊντερ και τσαπάκι που επιχειρούν ασταμάτητα προκειμένου να κρατηθεί ανοικτό το οδικό δίκτυο.

Στον Άγ. Ιωάννη Πηλίου σημειώθηκε χιονοχάλαζο το βράδυ του Σαββάτου 28/12, ενώ στη Μακρινίτσα έπεφτε πυκνό χιόνι.

Διακοπή

Εν τω μεταξύ με του Αστυνομικού Διευθυντή Μαγνησίας Βασ. Καραϊσκου απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Χανίων-Κισσού, από τη διασταύρωση του Χιονοδρομικού  Κέντρου στις Αγριόλευκες Πηλίου μέχρι τη διασταύρωση  με την Ε.Ο. -Ζαγοράς (Κάτω Κλάδος) , στον Κισσό  Μαγνησίας,  λόγω σφοδρής χιονόπτωσης και μεγάλης ολισθηρότητας από  τις 11.00 μ.μ. σήμερα Σάββατο 28 Δεκεμβρίου μέχρι την ύφεση των καιρικών φαινομένων και τον αποχιονισμό της οδού.

Η κίνηση των οχημάτων θα διεξάγεται από την Ε.Ο. -Ζαγοράς.

Η εφαρμογή της ς ανατίθεται στο Τμήμα Τροχαίας Βόλου σε συνεργασία με το Α.Τ. Βορείου Πηλίου.

Οι παραβάτες τιμωρούνται  βάσει των διατάξεως του Κ.Ο.Κ.

Διακοπή ρεύματος 

Στο Βόλο το βράδυ προκλήθηκε διακοπή ρεύματος στις περιοχές Μεταμορφώσεως και Πολυμέρη.

Στις Β. Σποράδες

Οι χιονοπτώσεις στις Β. Σποράδες θα επεκταθούν ακόμα και σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο.σ

Ισχυρές θα είναι οι χιονοπτώσεις στη Βοιωτία, στη Φθιώτιδα, στη Βόρεια Εύβοια και στη Μαγνησία, καθώς και σε του νομού Αττικής, ιδιαίτερα από το βράδυ της Κυριακής.

Τοπικές χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα στη Θράκη.

Από το βράδυ της Κυριακής και κυρίως κατά τη διάρκεια της Δευτέρας χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν κατά τόπους στην Κεντρική Στερεά, στην υπόλοιπη Θεσσαλία, στη Χαλκιδική και πιθανώς στη Δυτική Μακεδονία.

Σύμφωνα με το Meteovolos χιονοπτώσεις θα πέσουν ακόμη και σε πεδινές περιοχές θα σημειώνονται στη Μαγνησία μέχρι τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019.

Η κακοκαιρία “Ζηνοβία” πλήττει ήδη την περιοχή με χιονοπτώσεις ως τη θάλασσα στο Αν. Πήλιο και ως τα 400 μ, περίπου μέτρα σε Δυτικό Πήλιο και Όθρυ.

Το πρώτο κύμα χιονοπτώσεων βρίσκεται σε εξέλιξη και θα προκαλεί κατά διαστήματα ισχυρά φαινόμενα μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής 29/12.

Κατά τη διάρκεια της Κυριακής αναμένεται βελτιωμένος καιρός με ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές, αλλά από αργά το απόγευμα αναμένεται επιδείνωση του καιρού, με το δεύτερο κύμα χιονοπτώσεων σε χαμηλότερα υψόμετρα.

Οι χιονοπτώσεις θα είναι ισχυρές και συνεχόμενες στα ορεινά συνοδεία ισχυρών ανέμων, ενώ στα πεδινά θα σημειώνονται μπόρες χιονιού, δηλαδή θα υπάρχουν και διαστήματα βελτίωσης.

Στα πεδινά της Δυτικής Μαγνησίας όταν οι χιονοπτώσεις θα είναι έντονες θα υπάρχει πρόσκαιρη χιονόστρωση.

Στον Βόλο θα χιονίζει κατά διαστήματα μέχρι το πρωί της Δευτέρας 30/12 αλλά δεν αναμένεται χιονόστρωση στο οδόστρωμα. Ίσως παροδικά έντονες μπόρες να οδηγούν σε χιονόστρωση αλλά το χιόνι θα λιώνει μόλις εξασθενεί η χιονόπτωση καθώς η θα παραμείνει πάνω από το μηδέν.

Τη Δευτέρα το χιόνι θα μετατρέπεται σε χιονόνερο ή βροχή στα πεδινά και οι χιονοπτώσεις θα περιορίζονται πάνω από τα 300 μ. υψόμετρο.

Στις Βόρειες Σποράδες και το Ανατολικό – ότιο Πήλιο θα σημειώνονται και χιονοκαταιγίδες, δηλαδή χιονοπτώσεις συνοδεία ηλεκτρικών φαινομένων με χιονόστρωση πάνω από τα 200-300 μ. υψόμετρο.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση