Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Στα έργα ανακατασκευής του δρόμου Βόλου-Βελεστίνου ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας
Στα έργα ανακατασκευής του δρόμου Βόλου-Βελεστίνου ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Στα έργα ανακατασκευής του δρόμου Βόλου-Βελεστίνου ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Τα έργα ανακατασκευής του μεταξύ Βελεστίνου-Βόλου μπροστά από το 304 , επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και η αεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολινδρύνη.

Πρόκειται για ένα που δίνει λύση στην ταλαιπωρία των οδηγών από την αστοχία του οδοστρώματος στο συγκεκριμένο σημείο. Το προϋπολογισμού 9.200.000,00 € χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020, με φορέα υλοποίησης τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Σε δηλώσεις του ο Κώστας Αγοραστός σημείωσε τα εξής: «Υλοποιούμε ένα πολύ σημαντικό έργο για το Βόλο για και τη Θεσσαλία προϋπολογισμού 9,2 εκατ. . Πρόκειται για το δρόμο που βρίσκετε στο ύψος του 304 στην κεντρική αρτηρία εισόδου της πόλης του Βόλου, με κατεύθυνση από και προς την και τη Λάρισα.

Ευελπιστούμε και αισιοδοξούμε όλα να πάνε καλά και να ολοκληρωθεί εμπρόθεσμα το έργο αυτό έτσι ώστε να υπάρχει ασφαλής των ανθρώπινων κοινοτήτων και των εμπορευμάτων. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μπορούμε να υλοποιούμε έργα όπως αυτό σ' αυτή την δύσκολη εποχή, καθώς θέσεις εργασίας δημιουργεί αλλά και ρίχνει χρήμα στην πραγματική τοπική οικονομία, πλέον της χρησιμότητας που θα έχει για όλη την περιοχή».

Αναλυτικότερα, το φυσικό αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει:

  • Την καθαίρεση και ανακατασκευή μέρους του οδικού τμήματος που συνδέει το Βελεστίνο με τον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. και την πόλη του Βόλου για την εξάλειψη των φθορών (υβώματα, κυματώσεις) που παρατηρούνται στο οδόστρωμα από τη Χ.Θ. 0+489 (στο ύψος των στρατιωτικών εγκαταστάσεων ΠΕΒ) έως Χ.Θ. 3+489 (στο ύψος των βιομηχανικών εγκαταστάσεων της Θεσσαλικής Χαλυβουργίας) ήτοι μήκους περί τα 3 km.
  • Την καθαίρεση τμήματος του προβληματικού επιχώματος της αρτηρίας, (πάχους 2,24m κάτω από την ερυθρά της οδού) και η ανακατασκευή της από αρχής, με εφαρμογή των ισχυουσών προδιαγραφών υλικών και κατασκευής έργων οδοποιίας.

  • Την τοποθέτηση οριζόντιας- κατακόρυφης μόνιμης σήμανσης και ασφάλισης του έργου με την τοποθέτηση μεταλλικών στηθαίων ασφαλείας (ΣΑΟ) κατά μήκος της αρτηρίας και επί της κεντρικής νησίδας (βάσει των ισχυουσών προδιαγραφών).

  • Την ανακατασκευή του ηλεκτροφωτισμού με αντικατάσταση των Φωτιστικών Σωμάτων Νατρίου με φωτεινές πηγές τεχνολογίας διόδων φωτοεκπομπής (LED), για εξοικονόμηση ς και χαμηλό κόστος λειτουργίας.

Κατά την διάρκεια κατασκευής του έργου, θα πραγματοποιούνται εκτροπές κυκλοφορίας μέσω των υφιστάμενων παράπλευρων οδών χρησιμοποιώντας εργοταξιακή σήμανση ώστε να εξασφαλίζεται η ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας.

Το υπό κατασκευή οδικό τμήμα μετά τη βελτίωσή του θα έχει τα ίδια γεωμετρικά χαρακτηριστικά με το υφιστάμενο, δηλαδή 4 λωρίδες κυκλοφορίας (δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση κυκλοφορίας) πλάτους 3,75m έκαστη με ΛΕΑ πλάτους 2,5m, οι οποίες διαχωρίζονται με κεντρική νησίδα πλάτους 3,00m.

????????????????????????????????????????????????????????????????????????

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση